Uluslar arası Sütçülük federasyonunun 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs, bütün üye ülkelerde “Dünya Süt Günü ” olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca yürütülmekte olan “Süt Tüketimini Artırma” kampanyası çerçevesince 21-28 Mayıs’ta süt haftası olarak kutlanmaktadır.
Süt haftası; sağlıklı nesilleri yetiştirilmesi için süt talebini canlandırmak, her yaştaki insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda kamuoyunu aydınlatmak, daha dinamik toplum yapısı oluşturmak amacıyla kutlanmaktadır. Ülkemizde sütün sağlığımız açısından son derece önemli olduğunun ve besleyici değerinin tam olarak bilinmesine karşılık, değişik nedenlerle süt içme alışkanlığının kazanılmamış olması süt tüketimini yetersiz kılmıştır.
Şahsım 11 yıl Ziraat Teknisyeni olarak görev yaptıktan sonra Trakya Üniversitesi Kırklareli MYO Gıda Süt Bölümünü 1993 yılında bitirip, 1994 yılında İlimiz İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesinde göreve başladığımda Şube Müdürümüz süt günü çalışmalarını bize verdi.
İlk konferansımı İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda vermiştim. Herhalde beğenilmiş olacak ki daha sonra Dünya Gıda Günü çalışmaları ile de görevlendirildim. Ve yıllarca bu özel günlerde yerel TV erde yıllarca program yapmak ve okullarda çocuklara eğitim verme ve çeşitli etkinliklerin içerisinde naçizane bulunmam beni çok mutlu etmiştir.
İşte bu nedenledir ki; Mayıs ayını süt konusuna ayırdım. Dolayısıyla süt konusu ile ilgili 3 tane yazı gelecek. Değerli okuyucular umarım sıkılmazsınız.
Sağlıklı günler dilerim.