2010 Yılı Teşekkür Töreni

71

2010 yılının biblosunu ömür koleksiyonumda diğer 39‘undan ayrı bir yere koyacağım. Zira bu yıl beni neredeyse fazladan 1 yaşıma daha sokacaktı. İşbu senenin kazasız – belâsız 11 numerolu seneye bayrağı hayırlısıyla devretmesindeki katkılarından ötürü aşağıdaki şahıs ve kuruluşlara teşekkürü kalemim görev bilir:

Recep Tayyip ERDOĞAN – Devlet adamlığı sorumluluğunun yanı sıra tarikat

edebi ve tasavvuf terbiyesiyle 2010‘da adeta parıldadı. BDP‘lilerin hastir‘e, federasyon‘a varıncaya dek tüm tahrik ve provokasyonlara asla gelmedi ve bu konuda adeta derviş sabrı gösterdi. “Dövene elsiz, sövene dilsiz, gerekirse gönülsüz” olmanın numune-i imtisâli oldu. Sebatından ve müsamahasından dolayı teşekkürü en çok o hak etti.

Selahattin DEMİRTAŞ – O bir cesuryürek. Aslında Belediye Başkanından

eski eşbaşkanlarına varıncaya kadar hepisi öyle. BDP‘si de, DTK‘sı da.. Câhil cesaretinden olmadığına emin olduğumuz delicesine bir cesaretle söylem geliştiriyorlar. ‘2 dil‘miş, ‘özerklik‘miş; pat diye söylüyor, tabumabu konusunda ebesinin dibine kadar inebiliyorlar. Saz arkadaşları adına plâketi ekip başına ayırdık.

Yiğit BULUT – Saçlarına gösterdiği özeni ve döktüğü jöleyi en az saçı kadar

sorularına ve sunuculuğuna da gösterdi. Jölenin o güzelim cıvıklığındaki kaygan ama sapasağlam sorularıyla adeta Hükümet’e rehberlik yaptı. Türkiya yeni bir feylesof kazandı. Sadece teşekkürü hak etmedi, yüce Türk büyükleri arasına da girdi.

Yıldırım DEMİRÖREN100 milyon avroluk borcu olan takıma havasına –

cıvasına çifter çifter gâvur topçu alıyor. İşsiz vatandaşın sokaktan aldığı kredi kartıyla önüne gelene hediye alıp boncuk diye dağıtması gibi. 2 milyon avroyla Almeyda‘yı almayaydı da fabrika mı alaydı? Bu kadar forma aşkı olan başka işadamı varm’ola? Bazı namkörler 3 vakte kadar kulüp batar dese de BJK‘nın Quarejma’sı yerinde. Kara kartallar müteşekkir.

Müslüm GÜRSES Müslümcü Hareketi muhalefetten iktidara taşıdı.

Gaziosmanpaşa‘daki kaportacı çıraklarından sosyeteye transfer oldu. Artık o bir mezedir, hafif hafif nezledir. İsyankâr ritimler lay lay lom’a dönüşmüştür. Lânetlilerin evrim geçirmişinin en canlı örneği olarak alkışa konuk. Eski Said / Yeni Said gibi Eski Müslüm / Yeni Müslüm sarmalı daha tezlere, doktoralara ve belgesellere çok konu olur. Not düşüyoruz.

APOELGüney Kıbrıs küçük, yerimiz dar demeden dünya çapında bir

taraftarlık örneği sergilediler. Spor barıştır, kardeşliktir, bilmem nedir geyiklerine takılmadan basketboldaki skor üstünlüklerini olimpik boks, karate, trap – skeet dallarına da taşımak istediler. Tarihî hafıza tazeliğini bilvesile korumaları ve millî maçlardaki şuur uyanıklıklarını Dömeke Meydan Muharebesi tarzında yaşatmaları göze hoş geldi. Saatler 1974‘u gösterirken fotoğrafladık. Çok nostaljik oldu.

KPSS’CİLER – Zaferle bölününce çoğalır, başarılar paylaşılınca büyür.

Madem onlar halkımızın 300 tane, 500 tane -0- hatalı, süper cevaplandırıcı, yüzlerce birinci çıkartmasını sağladılar, biz dahi soruları şu hazırladı, dağıtımı bu yaptı diye ayırmadan emeği geçen herkeşe Türk Milleti adına tek ve ortak bir teşekkür belgesi hazırladık. Ahanda buradan gondertiyoruh.

Yıllar, yıllarım..