Annemin Umre Ziyareti

114

Annem dünya’ya geldikten 9 ay sonra annesini kaybedip yetim kalır.Dedemin evlendiği ikinci eşi anneme bakmak istemeyince annemi halası sahiplenir. Halanın eşi Çanakkale’de şehit olmuştur. Çocuğu da olmadığı için yalnız yaşamaktadır.Tekrar evlenmemiştir.Annemi yanına alarak kendi çocuğu gibi sahiplenir ve bakar. Daha sonra annemi 13-14 yaşlarında evlendirirler. Babam askere gidip döndüğünde hastadır. Dedem, babama sahip çıkmaz. Evde kalabalık 2 gelin olduğundan evde istemezler ve ayırırlar ve yine annemin halası onlara sahip çıkar. Ev çok eski yıkık ve döküktür ama en azından başlarını sokmuşlardır. 

Annemin halası babamı kısıtlı imkanlarıyla doktora gönderip tedavi ettirir. Annemle babamın 5 çocuğu dünyaya gelir ben en büyükleriyim.Annem ve babamın çileli hayatları sürer gider.Ta ki çocukları büyüyüp onlara yardımcı olana kadar, babam yaklaşık 10 yıl önce alzheimer hastalığına yakalanır. 2012 Mart ayından itibaren de yatağa mahkum hale gelir.Annemin en çok istediği şeylerden biri hacca gitmekti ama hacca gitmek için gerekli şartlar oluştuğunda babam alzheimer hastası olmuştu. Bu sebeple gidemediler.Daha sonrada babam yatalak olunca annem babama baktığı için gidemedi.

Bir gün kız kardeşim eşiyle birlikte 2014 Ocak’ta okulların yarıyıl tatilinde umreye gitmek istediklerini söylediler, annemi de götürmeyi çok isteriz ama babama kim bakacak. Annem çok heyecanlanmıştı ancak babamı bırakıp gidemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine babama ben bakabileceğimi söyleyip annemi götürmelerini istedim. Önce annem razı olmadı.Babamı hasta yatağında bırakamayacağını söyledi. Ama ben ısrar ettim. Bütün sorumluluğu üzerime alarak. Babama en iyi şekilde bakacağımı söyleyip annemi gitmeye razı ettim. Umreye gitmek için işlemleri başlattılar,artık gitmek için her şey hazırdı.

24.01.2014 günü gideceklerdi ve babama 10 gün ben bakacaktım.Ancak bakmak nasip olmadan babam 24.12.2013 tarihinde vefat etti. Babamın son zamanlarda durumu kötüydü, annem babamı bu şekilde bırakıp gidemeyeceğini ifade etti..Rabbim babamı yanına alarak annemi kutsal topraklara gitmesini nasip etti.

Allah (cc) inşallah bizlere de kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin.