Paralel Devlet

79

 

Hükümet, on iki yılını iktidar olarak doldurmak üzere. Tek başına bir iktidar için on iki yıl uzun bir mesafe. Buna rağmen hala devlet içerisinde paralel yapılanmalar varmış biz bilemedik anlayamadık tez’i; bizlere pek inandırıcı gelmiyor.

Hâlbuki devlette ki yapılanmayı birlikte oluşturdunuz. 12 Eylül referandumu yapılırken görev paylaşımı yaptınız. Milletvekilliklerini, bakanlıkları, polis ve adliyedeki atamaları birlikte oluşturdunuz.

Taraf yazarı eski emniyetçi, Emre Uslu’nun söylediklerine göre; Oslo görüşmelerinde PKK ya dershaneleri, Etüt merkezlerini kapatma konusunda söz verildi. Bu olay duyulduğunda, hükümet te bu tür açıklamalar yaptığında kıyamet koptu ve karşılıklı yaylım ateşi başladı. Nitekim Yeni şafak gazetesinden Abdûlkadir Selvi, bir yazısında: Ne “istediniz de vermedik” diye Fethullah Gülen’e sitemlerde bulundu.

Tabii 17 Aralık, asıl kıyametin başlangıcı oldu. Yolsuzlukların boyutu Bilal Erdoğan’a kadar uzanınca gerek adliyelerde, gerekse emniyette büyük bir deprem yaşandı ve artçıları hala devam ediyor. En son olay İzmir de yaşandı ve akabinde yirmi beş ilin emniyet müdürü değiştirildi.

Bunlar sadece cemaatle yapılan kavganın bilinen neticeleri.

Gelelim terör (KCK) olaylarına;

Şu anda terör olayları bitmiş gözüküyor, asker cenazeleri gelmiyor gelmesine de asla istemeyiz.

Bir zamanlar Balkanlar ve Batı Trakya da bizimdi ve Osmanlının son dönemlerinde, Rum ve Bulgarlar, Osmanlıya karşı çetecilik yapıp, o bölgelerde kan akıtıyorlardı. Uluslararası antlaşmalar çerçevesinde ne acıdır ki Balkanlar ve Batı Trakya elimizden çıktı; artık oralardan da şehit cenazeleri gelmiyor.

Ama Güneydoğu Anadolu ne pahasına olursa olsun Türk Yurdudur, ilelebet Türk yurdu olarak kalacak. Gerçekten terörün kesinlikle bittiğinden emin miyiz veya nasıl ne şekilde bitirildi, hangi mücadeleyle? Ama terörle mücadele yapılmadan pazarlıklar konusunda bitirildiyse ki mücadele yapılmadı, yarıda kesildi ne gibi pazarlıklarla, hangi tavizler verildi, neyin karşılığında? Eğer demokrasi ile idare ediliyorsak ki öyle söyleniyor hem de (ileri demokrasi) bir adım önde; bütün bunları bizlerinde bilmesi gerekmiyor mu?

Ama hükümet sözcülerinin aksine; güney doğudan gelen haberler aksini söylüyor. PKK, yine yol kesiyor, kendi askerini, polis teşkilatını kurmuş bölgenin kontrolü onların elinde.

Diyelim ki hizmet hareketinin yapılanmasından haberiniz yoktu. Peki, bu olaylar, paralel devlet yapılanması değil mi? Hem de gönül rızası ile. Hem de gerek İmralı, gerekse Oslo görüşmeleri neticesinde.

Bu arada birde potansiyel paralel yapılanmaya doğru giden bir durum var. El altından Suriye askerlerine karşı savaşan muhaliflere silah gönderiliyor. Yarın, o bir gün Suriye deki savaş sona erdiğinde, El-Kaide’nin sizden istekleri bitecek mi, yoksa isteklerine hayır dediğinizde, bütün dünyada estirdiği kanlı terörü, bizim ülkemizde de estirmeyeceğine karşı anlaşma mı imzaladınız? Hele, hele El-kaidenin finansörü Yasin El-kadı ile içli, dışlı olmuşken?