Gebze Yanıyor, Yetkililer Nerede?

91

Daha öncede defalarca yazdık, Gebze’nin en önemli sorunu çevre ve ulaşım. Vali sayın Ercan Topaca’nın son basın toplantısında da gündeme getirmiştik. Hatta Gebze bölgesine çevre şube müdürlüğü’nün kurulmasını istemiştik. Gebze Bölgesinde gerçekten en büyük sorun çevre. Can ve mal güvenliğimiz tehlikede. Gün geçmiyor ki bir sanayi yangını çıkmasın. Çevre ile ilgili sorun ve şikayet yaşanmasın.

Dün gece, Gebze’de çıkan sanayi yangını bölge halkına korku yaşattı. Üstelik, yerleşim bölgesine çok yakın olan plastik fabrikasındaki yangını söndürmekte de oldukça zorlanıldı. Gebze bölgesinde sanayi yangınlarına direk müdahale edebilecek bir itfaiye teşkilatı kurulmalıydı. Bugüne kadar o da yapılmadı.

Gebze bölgesi gerçekten sanayinin büyük ilgi gösterdiği yer. Gelecek 5 yıl içerisinde sanayi ikiye katlanacak, sorunlar daha da artarak devam edecek. Sorunlar büyümeden şu anda ciddi bir araştırma yapılmalı. Kocaeli Valimiz sayın Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında ortak bir çalışma gurubu kurulmalıdır. Bu çalışma grubu komisyonlar oluşturup hızlı ve plansız sanayileşmenin Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca’ya etkilerini masaya yatırmalıdır. Bilimsel bir rapor hazırlanmalı, master planlar yapılarak Gebze bölgesinin en büyük sorununa çözüm ve çareler üretilmelidir.

Yıllarca Gebze’nin il olmasını bunun için savunduk. Gebze yerinden yönetilsin, sorunlara yerinden çözüm bulunsun diye. Gebze’nin il olması gerçekleşmedi. Ancak Gebze bölgesi şu an 7 kocalı Hürmüz gibi. Gebze bölgesinde daha çok İstanbul’un etkisi var. İzmit lobisi yüzünden Gebze bölgesinin hak ettiği hizmet gelmiyor. Gebze’de çevre, ulaşım, eğitim, emniyet, alt yapı, adalet ve diğer devlet hizmetlerinde büyük sorun ve sıkıntılar yaşanıyor. Emniyet birimleri çok az sayıda personelle hizmet veriyor. Gebze bölgesinde ki öğretmen açığı binlerle ifade edilmekte.

Evet Gebze bölgesinin sorun ve sıkıntısına çözüm bulmak için valimiz sayın Ercan Topaca ve Büyükşehir belediye başkanı sayın İbrahim Karaosmanoğlu 2014’ü Gebze bölgesi yılı ilan ederek Gebze’nin sorunları ve çözüm yollarını gündeme taşımalıdır. 2014 seçim yılı da olacağından Gebze bölgesinde ki siyasetçiden sivil topluma herkes Gebze bölgesine sahip çıkma adına çalışmalar yapmalıdır.

Gebze bölgesinin sorunlarını bölgede ki kurum ve kuruluşlar ortak çalışmalar yaparak çözebilir. Eğer önlem almayacak olursak daha çok yangınlar çıkacak, daha büyük felaketler yaşayacağız, devletten hak ettiğimiz hizmeti alamayacağız.  
GEBZE’Yİ TEHDİT EDEN FABRİKA YANGINI

Kocaeli´nin Gebze ilçesinde bulunan sanayi sitesinde çıkan yangında sonucunda 4 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Ham plastik işleyen üretimi yapan iş yerinde başlayan yangına Kocaeli ve bölge illerin itfaiyelerinden takviye ekip istendi.

Gebze Sultan Orhan mahallesi Küçük Sanayi Sitesi içerisinde Koca Beton Bloklarında bulunan ham plastik dükkanında yangın çıktı. elektrik kontağından kaynaklandığı iddia edilen yangında, ham plastik maddelerin hızla tutuşmasıyla alevler büyüyerek 4 ayrı iş yerine sıçradı. Gebze itfaiye ekiplerinin yetersiz kalmasından dolayı Kocaeli ve bölge belediyelerden takviye ekipler istendi. Sanayi sitesinde bulunan diğer 15 iş yerine yangının sıçramaması için olay yerinde 10 itfaiye aracı ve yaklaşık 40 itfaiye personeliyle söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangını haber alarak iş yerlerinin önüne gelen işletme sahipleri itfaiye ekiplerine söndürme işlemlerinde yardım etmeye çalıştılar. İş yeri sahiplerinin ifadesine göre yangında maddi kaybının ise 1 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.