Satmadı, Satmadı; Türkiye Kürtlerini Niye Sattı?

72

 

a-) Kürtler istediği için: *Önemsiz  b-) Ermeniler perde arkasını opere ettiği için: *Dikkate değer  c-) Amerika – BOP: *Siz istediniz, sonucuna da katlanın  d-) İsrail – 13.Kabile: *Hayrını görün, son pişmanlık fayda etmez  e-) Hiçbiri şıkkı: *Parasıyla değil mi?

Sudoku; satıp satmadığını nasıl anlarsınız: “Kürtler dağ Türk’ü, Kart – Kurt, Vatandaş Türkçe konuş! Onlar ne kadar Kürtse biz de o kadar Kürdüz, biz ne kadar Türksek onlar da o kadar Türk” diyorsak satmıyoruz, kendimiz gibi sahipleniyoruz demektir.

“Kürt kimliği, demokratikleşme, anadil-manadil, çözüm süreci, Kürtlere asimilasyon – Ermenilere soykırım, Barzani – Petrol, Kuzey Irak’la ticaret, Birleşik Kürdistan ve Türkiye’yle konfederatif birlik” diyorsanız 3 köfte 5 piyaza sattınız, fiş bekliyorsunuz demektir.

Bu minvalde omuzdan gazete manşeti, TV’den de ‘az sonra‘ spotuyla bilgilenenlerin zihnindeki tüm eksi ve artı kutupların yer değiştirmesi bile yeterli değil. Akünün kömürü hangi termik santraldendir, kalorisi nedir yada kömür süsü verilmiş çamur mudur, bilmek lazım. Ders çalışmaya kopya kâğıdı hazırlamak gibi bakanlar bir de bu tarafa baksın:

 

Yek= Kürtçü – sosyalist hareketin öncüleri hasbelkader tehcirden sıyrılabilenler familyasıdır.

=1915 olaylarıyla tutuşan “Anadolu Ermenistan’ı mayasını Kürdistan ismiyle mayalasak tutar mı?” kumpanyası 2 yıl içinde dalya diyecek.

Se= PKK’nin (Öcalan, Karayılan, Sakık, Bayık) ve BDP’nin (Demirtaş, Ayna, Bakır, Sakık) ekip başlarının Kürt kimliği kaç kuruş, etnik zenginlikleri kaç Ermeni dramı?

Cıhar= Türkiye’de Musevîlerin İsrail’deki kadar güçlü görünmesi Hazar-Osmanlı bakiyesi bir cumhuriyet için anlaşılır da Ermenistan’dakinden bile güçlü bir Ermeni lobisi Türkiye’de 90 küsur yıldır nasıl var olabilmiştir?

Penç= Kripto Ermenilerin açığa çıkmasını savunan Hrant Dink, hangi taşeronlarca hangi Merkez vasıtasıyla durduruldu, vurduruldu?

Şeş= 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yalçın Küçük‘ün Tayyip Erdoğan‘a adam adama markaj, Yusuf Halaçoğlu‘nun da Abdullah Gül‘e yarım saha pres yapmasının ve dahi seçilmişlerin Kürtlerin satılmasındaki özgül ağırlıkları nedir?

Heft= Türkiye’nin kendi haline bıraktığı Kürtleri tarih affetse Araplar affetmez, Farslar pas geçmez, Türkmenler eğletmez. 1915’çiler için tek taşla duble kuş: Türk ölse Enver-Talat, Kürt ölse Hamidiye; Türk, Kürdü öldürürse ve Kürt te karşı koyarsa (mukatele) çifte kavrulmuş kadayıf.

Telsiz kodlarını bilmeyen bu kanalda fazla oyalanmasın. Eski kodlar artık çoluk çocuğa çomak: Barış (savaş), özgürlük (infaz), demokrasi (terör), kardeşlik (kana susamışlık), af (haraç)… Yeni süreç, yeni kodlar; safları sıklaştırın uşaklar: Kürt Sorunu (Ermeni Meselesi), Kürt realitesinin tanınması (soykırımın özürle tanınması), anadilde eğitim (Türkçe olmasın da), Kürtçe savunma (domuzdan bir kıl), Çözüm süreci (hikâyenin sonu), Demokratikleşme (ördek suyuna tirit), Birleşik Kürdistan (Kürtlerin imhası), İmralı (Osmanlı), asimilasyon (ay-yıldız), TC (EC olmalıydı), 1923 (1915’in yarası), Kemalizm-Atatürkçülük (Türk devlet geleneği)…

Biz, bizim Ermenilerimizden rahatsız değiliz. Kriptoların çevirdiği işlerin önce Kürtlerin kafasını kırdıracağından sonra Kaf Dağlarında bile Gregoryen kalmayacağı bir vaziyete tarihin toynaklarını dörtnala koşturma ameliyesinin reel karşılığının bulunmasından endişeliyiz.

Bilmem Orhan Veli kadar da olsa anlatabildim mi?