Türkler Katlediliyor

69

 

Türkiye’de biz kendi derdimize düş(ürül)müş iken, dünyanın başka yerlerinde Türkler katlediliyor.

26 Haziran 2013’de sabah saat 6’da Çin’in Turfan vilayetine bağlı Diças ilçesinde Türkler katlediliyor.

Neden?

Çin hükümeti, Türklerin ellerindeki toprakları, dükkânları alıyor ve Çinlilere veriyor. Sadece Turfan şehrine 6 bin Çinli yerleştiriliyor. Bunun üzerine protesto yürüyüşü yapan Türklere polis ateş açıyor ve birçok Türk ölüyor.

Ayrıca, Urumçi’de Cuma namazından çıkan Türklere polis ateş açıyor, ölü ve yaralı sayısı bilinmiyor. Aynı şekilde, Hoten vilayetinde de Türklere polis tarafından ateş açılıyor, ölü ve yaralı sayısı bilinmiyor.

25 Haziran 2013′ de Irak’ın Selahattin vilayetine bağlı Tuzhurmatu bölgesinde, Türkmenlerin kaldığı çadıra canlı bomba gönderilerek birçok Türkmen’in katledilmesi gerçekleştiriliyor. Katledilenler arasında Türkmen liderlerindenAli Haşim MUHTAROĞLU ve Ahmet KOCA da bulunmaktadır.

Tuzhurmatu şehri, Türkmenlerin yoğun yaşadığı bir şehirdir. Bu şehre sürekli peşmergeler tarafından baskılar yapılmakta ve zaman zaman katliamlar gerçekleştirilmektedir. Özellilke, kasım 2012 ve ocak 2013 arasında çok ciddi katliamlar gerçekleştirilmiştir.

Bu bölgede ve hatta tüm Irak’ta Türkmen’i yok saymak için peşmerge destekli Irak güçleri büyük gayretler sarf etmekte ve katliamlar yaparak, zulümlerini dayanılmaz boyutlara vardırmaktadırlar.

Peki, bu bölgelerde Türklere yapılan bu katliamlar devam ederken Türkiye’de neler olmakta ve neler yapılmaktadır?

Bırakın bu Türk katliamları ile ilgili ülkenin etkili ve yetkili kadrolarının bir tavrını, bir müdahalesini, Türk kamuoyunun bu gelişmelerden, bu katliamlardan haberi bile yoktur. Yani, kamuoyuna bu konunun açıklanması bile adeta yasaktır.

Tıpkı Çin hükümetinin basına sansür uygulayarak, cep telefonlarını engelleyerek, bilgisayar ağlarını ele geçirerek haberleşmeyi kesmesi gibi, kendi ülkemizde de bu konular adeta yasaklanmış durumdadır.

Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!

Dünyaya kafa tutacağımıza, başka konularda meydan okuyacağımıza, bu konularda, haklının yanında yer alıp tepkimizi göstermemiz gerekmez mi?

Devlet olarak, Irak Türkmenlerine tam destek vermemiz gerekmez mi?

Türklerin temel taşı olan Uygur Türklerinin Çin’de katledilmesini hükümetimizin geciktirmeden protesto etmesi gerekmez mi?

Peki, bunları yapmasını bu hükümetten beklemek doğru mu?

Türkiye’de pkk bölücülerine teslim olmuş bir hükümetten, dünya Türklüğüne yapılan zulümlere müdahale etmesini beklemek saflıktır, boş iştir.

Bu yüzden diyorum ki;

Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!

Allah, Anadolu Türklüğünün ve dünya Türklüğünün yardımcısı olsun.