Çayırova’dan Dilovası OSB’ye

70

Uluslararası gazetecilik ve televizyonculuk yapmama karşın yurt içi ve dışında belgesel çekimlerimizi sürdürürken hiçbir zaman bölgemizden kopmadım. Gebze ve Kocaeli’yi terk ederek vefasızlık yaparak unutmadım. Önceki gün Çayırova Belediyesi’nin basın toplantısına katıldım. Dün akşam da Dilovası Organize Sanayi Bölgesinin 10. yıl kutlamalarını takip ettim.
Çayırova’dan Dilovası OSB’ye adeta bir Devr-i Alem yaptık. Çayırova Belediyesi’nin Kuştepe’deki Ziyaettin Akbaş’ın Çayırova Kuştepe’de bulunan mesire alanındaki basın toplantısında adeta Çayırova’yı yeniden keşfettim. Ama en önemlisi Çayırova Kuştepe mesire alanını ilk kez gördüm. Deyim yerindeyse bol oksijenli çam kokulu mesire alanını elimde çay bardağımla doya doya seyrettim. Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ve Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Nazmi Özmen ile birlikte belediye hizmetleri ile ilgili verdiği bilgi gerçekten önemli. Deyim yerindeyse Çayırova İlçe olduktan sonra yeniden inşa edilmiş.
Çayırova yanı başımızda. Bir zamanlar birkaç evden ibaret olan Akse Köy ve Şekerpınar son 25 yılda devasa şekilde büyümüş halen boş alanlar var. Çayırova ilçe olduktan sonra adeta hizmet seferberliği yeni eğitim kurumları, modern toplu konutlar, parklar, yol ve alt yapı geleceğin ticaret ve kültür bölgesi olacak Çayırova’nın temellerini oluşturuyor. Çayırova gelecekte ticaret ve kültürde dünya kenti olmaya aday.
Dilovası OSB’nin onuncu yıl yemeklerinin düzenlendiği yemekte GOSB Başkanı Mustafa Türker, GOSB’un kurucu başkanı Doktor Metin Eriş, ünlü sanayici Necmettin Bitlis, İMES Organize sanayi bölge başkanı Süheyl Erboz ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile sohbet etme, Dilovası üzerine konuşma fırsatımız oldu.
Dilovası tıpkı Çayırova gibi ilçe olduktan sonra önemli çalışmalar yapılıyor. Dilovası yolların kavşak noktası dünya lojistik merkezi. Altı organize sanayi bölgesi ile organize sanayi bölgeleri başkenti. Dilovası tüm sıkıntıya rağmen gerçekten ilçe olduktan sonra büyük hizmet hamleleri yapılıyor. Belediye Başkanı sayın Cemil Yaman ile Kaymakam Sayın Hasan Göç seferberlik oluşturmuşlar. Vali Ercan Topaca da Dilovası’na destek veriyor. Sanayicilerimiz biraz daha sahip çıksalar Dilovası gerçekten her bakımdan dünya kenti olur. Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nin onuncu yıl kutlamaları Dilovası’ndaki beş yıldızlı bir otelde yapılması gerekirdi ama bugün Dilovası’nda otel bile yok. Organize sanayi bölgelerimiz öncelikle ortaklaşa bir şirket kurup bütün etkinliklerini yapabilecekleri bir otel yapmalılar. OSB’ler kuruluş yıllarını burada yapacakları bir tesiste yaptıkları zaman Dilovası’na sahip çıkarlar. Ben şahsen Dilovası Organize Sanayi Bölgesi yönetimine Viaport’taki otelde 10. yıl kuruluş kutlamalarını yapmalarını yakıştıramadım.
**
Dilovası OSB 10 yaşında!
Dilovası OSB, 10’uncu yılını üyeleriyle birlikte coşkuyla kutladı.Dilovası Organize Sanayi Bölgesi (DOSB), 10’uncu yılını geçtiğimiz Salı gecesi  Viaport Crowne Plaza Istanbul Asia’da düzenlenen gala yemeğiyle kutladı. Geceye, Kocaeli MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Vali Yard. Ali Sözen, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Dilovası Emniyet Müdürü Kıvanç Demir, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Halit Ümran Nargül, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, çok sayıda bölge sanayicisi ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Gecenin ev sahipliğini yapan Çolakoğlu Metalurji A.Ş İdari İşler Koordinatörü ve DOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker, açılış konuşmasında,  “10 yıldır DOSB Yönetimi olarak, itibarlı şekilde hizmet vermiş, ülkemizin en önemli organize sanayi bölgelerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Türk ekonomisine yönelik katkılarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğimiz yeni bir döneme adım atıyoruz”  dedi. Türker, “1960’lı yılların son çeyreğinde Dilovası bölgesinde başlayan sanayileşme, 1980’lerde hızlanmıştır. Dilovası, bugün 45 bin nüfuslu, 200 tane sanayi tesisinin yer aldığı organize sanayi bölgesi ile ülkemiz sanayisinin ve Kocaeli’nin gözbebeği ilçesi haline gelmiştir. 2002 yılında kurmuş olduğumuz DOSB’nde sanayicilerimizin de desteğiyle bugüne kadar çok sayıda iyi işler yaptık.  Bunların en başında çevre yatırımlarımız gelmektedir. Hava kirliliği sorunumuzu ortadan kaldırmaya çalıştık. Bugün Türkiye’de sadece Dilovası’nda 24 saat hava ölçümü yapılmaktadır” dedi ve daha sonra DOSB’nin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.
DOSB’nin 10 yıllık anılarının tazelendiği gecede davetliler, Türk sanat müziği dinletisi ve ardından düzenlenen sıra gecesiyle doyasıya eğlendiler.