Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Kültür Bakanının dikkatine

77


Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Kültür Bakanının dikkatine

 15 Nisan 2012, 17:15

 

 Köşe Yazıları

 

 0 yorum

 

 154 okunma

 

 

 


 

 

 

 

iskahraman@gebzegazetesi.com

 

HATIRLATMA: TGRT Belgesel TV, TV 5’de yayınlanan İsmail Kahraman’ın hazırlayıp sunduğu Devr-i Alem Belgesel TV programınde yarın “ERZURUM’UN KURTULUŞU” saat 07:00, 11:00, 14:00, 19:00, 24:15 saatlerinde yayınlanmakdır. Ayrıca, TV 5, Kanal 9, Karadeniz TV, TGRT Avrupa, Kanal Avrupa Vatan TV, Tek Rumeli TV, Nurs Lokman Hekim TV, Kocaeli TV ve bir çok bölgesel TV kanalının belgesel kuşaklarında Devr-i Alem’i izleyerek belgeselciismail@gmail.com’a görüş ve önerilerinizi bekliyoruz


Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Kültür Bakanının dikkatine

Turizm haftası kutlamaları başladı. Kültür ve Turizm Millet ve devletlerin manevi tapu senetleridir. Kültürüne ve Turizm değerlerine sahip çıkmayan toplumlar, varlıklarını devam ettiremezler. Kocaeli ili ve özellikle Gebze bölgesi Kültür ve Turizm değerleri bakımından çok önemli, biz sahip çıkıp yeteri kadar tanıtamadık. Bir dilekçe ile istek ve şikâyetlerimi Cumhurbaşkanı’na iletmek istiyorum.
Kültür ve Turizm değerlerimizle ilgili 30 yıldır yazılar yazmakta, makaleler kaleme almakta Devri Alem belgesel programı olarak çeşitli programlar hazırlayarak hiçbir telif ücreti almadan birçok televizyon kanalına dağıtmaktayım. Sanayi kenti olarak anılan Kocaeli ve Gebze bölgesi, Kültür ve turizm değerlerini tanıtabilseler, bölgemiz büyük çapta ekonomik güce sahip olur, adını dünyaya duyurabilir. Kocaeli’nin Kültür tarihine kısaca baktığımızda, binlerce yıllık bir geçmişi görmekteyiz. Paranın bulunduğu bölgenin Kocaeli olması ekonomik açıdan da çok önemli.
TÜRK İSLAM KÜLTÜRÜNDE KOCAELİ’NİN YERİ
İslam tarihine baktığımızda İstanbul’u fetha gelen sahabeyi ikram ve islam askerleri 1400 yıl önce Gebze bölgesine karargah kurmuşlardı. 1077 yılında Gebze bölgesinde Selçuklu akınlarını görüyoruz. 1329’da Orhan Gazi’nin Bizanslara karşı pelekonan şavaşının Çayırova’da yapıldığını tarihi belgeler ortaya koymaktadır.
Gebze Bölgesindeki Kültür ve Turizm eserleri
Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova ilçeleri Kültür ve Turizm değerleri açısından zengin bir bölgedir. Dünya’ca ünlü Anibal ‘in anıt mezarı Gebze’de bulunmaktadır. Çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet’in otağı geçtiğimiz günlerde vefat yıldönümünde andığımız Mimar Sinan’ın kalfalık eseri Çoban Mustafa Paşa Külliyesi Gebze’dedir. Tavşancıl’dan Bayramoğlu sahiline kadar bir çok tarihi kale kalıntısı vardır. Darıca ve Eskihisar Kalesi binlerce yıllık bir geçmişin taşa vurulan bir mührüdür.

OSMAN HAMDİDEN KİMİN HABERİ VAR?
Türk Müzeciliğinin kurucusu ressam ve müzeci Osman Hamdi ünlü resimlerini Gebze Eskihisar’da çizmiştir. Osman Hamdi sadece bir ressam değil, Türk müzeciliğinin kurucusu, zıraat ve teknik tarıma önem veren birisidir. Her gün Eskihisar’dan topçulara gelip geçen binlerce kişi Osman Hamdi’nin müzesinin bile Eskihisar’da olduğunu bilmeden geçiyorlar.
DARICA KUŞ CENNETİ VE BAYRAMOĞLU SAHİLLERİNİN KIYMETİ
Dünyaca tanınan Darıca Kuş cenneti, hemen yanı başımızda Bayramoğlu sahilleri adeta bir tabloyu andırıyor. Darıca başta olmak üzere bölgemizdeki tarihi çınarlar anıt ağaçlar, eski evler geçmişi nazlı yadigarı. Ballıkayalar tabiat parkı ise Gebze’nin en büyük turizm değerlerinden birisi. Başta Tavşancıl evleri olmak üzere, köylerimizdeki tarihi konaklar ve evler Türk mimarlık tarihinin şaheser örnekleri. Köylerdeki hala sürdürülen köy hayatı azda olsa sebze, meyve ve hayvancılığa verilen önem bölgemizin en önemli kültür değerleri. Denizli göletinin arkasındaki sığırlık merasında 700 yıldan beri varlıklarını sürdüren ve bugün sayları 10 a inen çadırlarda yaşayan yörükler, Kültür tarihimizin yaşayan en değerli varlığı. Bu kültür ve turizm değerlerine başka bir çok şey daha ilave edilebilir.
CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE KÜLTÜR BAKANINDAN İSTEĞİMİZ
Dünden itibaren Turizm haftası kutlanmaya başlandı. Yasak sağma babında göstermelik kutlama törenleri  yine oldu bitti ile gelip geçecek. Kocaeli ve Gebze bölgesindeki başta yaşayan halk olmak üzere yetkili ve yöneticilerimiz Kültür ve Turizm değerlerimize sahip çıkmıyoruz, kıymetini bilmiyor, koruyup tanıtmıyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullan Gül, Başbakan Sayın Erdoğan ve Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’dan Kocaeli ve Gebze bölgesindeki Kültür ve Turizm değerlerinin bir envanterinin çıkartılarak, sanayi ile birlikte Kültür ve Turizm değerleri ile Kocaeli ve Gebze’nin tanınmasını arzu ediyoruz
Milletvekillerimiz Turizm haftası dolayısıyla öncelikle Kültür ve Turizm değerlerini yerinde görüp tanımalarını arzu ediyoruz. Vali Sayın Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Karaosmanoğlu kendilerine bağla daire müdürleri ve yetkili yöneticilerle Kocaeli’deki kültür ve turizm değerlerini tanıtmak için geziler düzenlemelerini istiyoruz.
Sonuç olarak, Turizm haftası kutlanırken sözde yazı yazma yerine eyleme geçecek bir yazı kaleme aldım. Bu yazıyı dilekçe haline getirerek Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Kültür Bakanına gönderiyorum. Kültür ve turizm değerlerimize azda olsa sahip çıkmanın huzuru içindeyim. Siz okurlarımdan da ilgili makamlara birer mesaj atarak vatandaşlık görevinizi yerine getirin.