Kediye Kedi Demek

84

Fransızların bir sözü var “kediye kedi demek” bu sözü en son Fransa devlet başkanı Sarkozy İran için kullandı  ve dünya siyasi edebiyatına da bu sözle bir deyim kazandırmış oldu. Yani demek istenilen; hiç kıvırttırmadan, eğilip bükülmeden yapılan işin adını doğru koymak.
Son günlerde hepimizin malumu olduğu gibi terör belâsı yeniden hız kazandı, zaten hiç bir zaman durmamıştı ama seçimler dolayısıyla hükümetle PKK arasında yapılan müzakere sonucunda sadece ötelenmişti. Bu vesileyle şu sıralar sınır ötesi harekât sözcüğü çok sık telaffuz edilir oldu. Daha önceleri muhalefet partileri, özellikle MHP sınır ötesi konusunu ısrarla gündeme getirirken hükümet, bundan şiddetle kaçınırdı ve hatta tabir yerindeyse bazan da alaya alırdı. Ama bakıyoruzda son günlerde sınır ötesi sözcüğünü nedense ağzından hiçte düşürmüyor. Nihayet Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan bir görüşme ve oylama ile PKK ile mücadele adı altında sınır ötesi harekât teskeresi alınmış oldu…
Nedense dedim ama bunun nedeni gayet açık.ABD, kendi askerlerini Kuzey Iraktan yılbaşına kadar çekecek ve oradaki Kürtler bir yerde kendi başlarına sahipsiz, korumasız kalacaklar. Zaten Araplar bunlara diş biliyorlar, kolaymı Saddam öldürüldükten  sonra en az bir milyon Arap katledildi, genç kız ve kadınlarının bir çoğuna tecavüz edildi ve bir çok aydın ve vatan sever hapishanelere dolduruldu. Bütün bunların hiç birisi olmamış, yaşanmamış gibi kabul edilebilirmi, bunun içinmi gitti bunca canlar veya Kürtler gelip bunca zengin Petrol yataklarının üzerinde kendi devletlerini kursunlar diyemi?
Hafızalarımızı birazcık yoklayacak olursak komşu hükümet yetkilileriyle birlikte bizim hükümetimizde dahil olmak kaydıyla daha dün denecek zamana kadar Irak devletinin bölünmez bütünlüğünden bahsederlerken, bu günlerde ne yazıkki bu bütünlükten artık basedilmez oldu. Peşmerge liderleri devletin en üst düzey yetkilileri tarafından kabul ve ziyaret edilir oldular. Sessiz sedasız bizler istesekte istemesekte bir Kürt devleti kurdurulacak ve bunun en son hamiliğinide ne yazıkki Türk askerine yaptıracaklar ve bu olay alavere,dalavere derken her zaman olduğu gibi hafızalara Türkiyenin Araplara attığı gol olarak kazılacak.
“Yukarıdaki satırlar, en son 24 şehit haberinden önce yazılmıştı maalesef burnuma kötü kokular geliyor. İçimiz kan ağlasada görüyorsunuzki sistem tıkır, tıkır işliyor ve buyurun size Türk ordusunun Kuzey Irak’a girmesi için bir gerekçe daha doğdu”