Yeni Çekiç Güç; Füze Kalkanı

85

Gözü açık gitmiş Lawrence; “Bir Kürt devleti kurabilseydim Türkleri tarihten silecektim, başaramadım.”

36. paraleli hatırlayan var mı? Proto Kürdistan için çizilmiş hattı. Hatt-ı Kürdistan yoktur, hattı Washington vardır.

Çekiç Güç‘ü anımsayan var mı? Kuzey Irak‘a ne Saddam‘ı ne de Türkiye‘yi sokmama kalkanı idi. Kürdo – İsrael için Kürtçe bilen Amerikalı askerler.

Doğu ve Güneydoğu‘da askerlik yapmış bu neferin ya astsubay dövmüşlüğü ya da “tam PKK’lıları kıstırmışlık, bir telsiz geldi; bıraktık” demişliği vardır. Çekiç Güç’ten ne çektik!

İyi de Çekiç Güç’ü oraya Kemal Derviş gibi kim davet etti?

  • – Biz
  • – Çekiç Güç’ün altı ayda bir görev sürecini kim uzattı?
  • – Hükümetlerimiz

Nasrettin Hoca mı demiş, Nasrettin Hoca‘ya mı demişler; “madem düşeceğimi bildin, öleceğimi de bil.” Söylüyorum; Çekiç Güç düşmektir, Füze Kalkanı ölmektir.

Bindiği dalı kesme alışkanlığı olan insanların seçme ülkesidir Türkiyem. Siz İsrail‘le aşna – fişna yaparken Malatya Kürecik‘e ABD’nin Füze Savunma Sistemleri hart diye kondu. Sanki memleketimizde yeterince Amerikan Üssü yokmuş gibi.

İran‘a karşıymış da, İsrail‘le ilgisi yokmuş da; hepsi lâf ugüzaf.

•1) İran’a karşıysa niye Van ya da sınıra yakın bir yer seçilmedi?

•2) Malatya’ya daha önce Amerikan askerleri için genelev kurma talebi gelmiş

miydi?

•3) Eski Ermenistan (bkz. Sevr), yeni Kürdistan (bkz. CIA) haritalarına bakar

mısınız Malatya neresinde duruyor?

•4) Ordu nüfusuna kayıtlı ayarsız filmlerin yönetmeni Mustafa Altıoklar’ın Füze

Kalkanı’yla ne ilgisi var?

Çok. Bu Füze Kalkanı eski (bkz. Tarih) Vilâyet-i Sitte‘mizde[1] özerk / yarı bağımsız Kürdistan‘ın bekçiliğini yapacaktır. Bundan sonra orada askerî operasyon yapmak istediğinizde “bırakın” komutu oradan gelecektir. Memurunuzu, mühendisinizi, kurumlarınızı, yatırımlarınızı özerk yerel yönetimlere emanet edeceksiniz.

Ve Füze Kalkanı, adı üstünde rantın Kürtçülüğe aktığını görenlerin de Altıpat Mustafa gibi bir tarafını kaldıracak. Ne de olsa büyük (!) Kürdistan İran‘ı, Suriye‘yi, Türkiye‘yi, hatta İran‘ı kapsayacak. Paranın akışının dini imanı olmaz.

Fakat para insanların dini – imanı olur. Yunan işgalinde 1 asır önceki filimde olduğu gibi cinayetler, tecavüzler, katliamlar gırla gider; siz “mercimek tarlalarıma girdiler mi” diye sorar beklersiniz.

Hayır, henüz girmediler. Rahat olun; bol bol dizi ve yarışma programı seyredin, cep telefonundan sabah akşam facebook’a girin, borsada hisseleri takip edin, oturun kaldırımları ve yolları işgal eden geyik cafelerde ‘kapuçino‘ yudumlayın.

4 bin yıldır savaşlardan bıkmışsınız. Dedelerinizin Millî Mücadele ve Çanakkale hatıralarından bezmişiniz. Seçmişsiniz yüzyılda bir kendinize benzeyen arslan yeleli, o herkese haddini bildirir ve her şeyi idare eder, rahat olun siz.

Rahmetli (Ö. Lütfü Mete) derdi ki “Gülmekten öldürür beni bu ciddiyet”.

 


[1] TOKİ’nin yeni bir sitesi değildir. Yuvanızı başkaları yapacak.