Türkiye’nin İç ve Dış Güvenliği

80

 

Bölücülük ve bu suçu teşvik hiçbir zaman hürriyetler sahasında yer alan bir konu değildir. Türkiye ve Türk Milletinin bütünlüğü değişmez bir esastır. Etnik ve inanç farklılıkları bütünlüğü zaafa uğratacak nitelikte kullanılmaz. Toprak ve millet bütünlüğünü güçlendirecek müessir tedbirler süratle alınmalıdır. Bölücülük ve terörün iç ve dış kaynaklarını kurutmak için kesin ve kararlı mücadele yürütülmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının başlangıç bölümünde “Türk Vatanı ve Milletinin ebedi varlığını ve Yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü belirleyen bu anayasa Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve onun inkılâp ve ilkeleri doğrultusunda;

Dünya milletleri ailesinin eşit haklara sahip şerefli bir üyesi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin ebedi varlığı, refahı, maddi ve manevi mutluluğu ile çağdaş medeniyet düzeyine ulaşması azmi yönünde; Millet iradesinin mutlak üstünlüğü, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğu belirtilmiştir.

Ülke savunması güçlü tutulmalıdır. Dünya siyasetinde ortaya çıkan yeni gelişmeler ve Türkiye’nin çıkarlarını uluslar arası siyasi platformda tehlikeye sokmaktadır. Bunlar AB ve ABD, Balkanlarda, Ege ve Kıbrıs’ta, Ortadoğu, Kafkasya ve Türk Cumhuriyetiyle olan ilişkilerimizde belirgin hale gelmiştir. Tüm Kuzey Iraktaki Türk bölgeleri ( Kerkük, Telafer, Erbil, Musul ) kaybedilmiştir. Türk Cumhuriyetleri ve mücavir ülkeler bizim tabii ve tarihi birlik havzamızdır.

Milli kültürümüz ve onun çok önemli bir unsuru olan Türkçenin korunması vazgeçilmez bir hedef olmalıdır.

Bugün Türkiye’mizde ki olumsuz manzara sonucunda insanlarımız bezgindir. Kırgınlık içerisindedirler. Ve yeni ümitler ve çıkış yolları aramaktadırlar.

Ümitsizliğe kapılmaya gerek yoktur. Çünkü Atatürk Gençliğe Hitabesinde ” Bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” demiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya durdukça yaşayacaktır.