Gebze hizmet sektörüne yönelmeli

75

İsmail Kahraman’ın sorularını cevaplayan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebze bölgesi ile ilgili önemli mesajlar verdi.  

Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu üyesi Gazeteci – Yönetmen İsmail Kahraman’ı ziyaret eden MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan önemli açıklamalarda bulundu. 1997 yılında Dilovası’nda fabrika kuran Türkkan dünden bugüne bölgemizle ilgili değerlendirme yaptı. İlk olarak Dilovası ile ilgili değerlendirme yapan Türkkan, Dilovası’nın tam bir ilçe olamadığını, bir çok eksiğinin bulunduğunu ifade ederek, bu eksikliklerin belediye ve kaymakamlık tarafından giderilmesi gerektiğini söyledi. Dilovası’nın sanayi açısından önemli bir yer olduğunu kaydeden Türkkan, Dilovası’nın denize sıkıştığını ve genişleme alanının olmadığını kaydederek bu konuda ki önerilerini anlattı.

Yerleşim Kuzeye Yayılmalı

Dilovası’nın eski belediye Başkanı Musa Kahraman ve mevcut başkan Cemil Yaman’a yerleşimi kuzeye doğru kaydırmalarını istediğini belirten Türkkan, “İnsanlarda bu şekilde sanayinin kirli havasından kurtulurlar. Orada ki zehirlenme doğal bir zehirlenme. İstediğiniz kadar önlem alın, arıtma yapın, emisyon kurun ama kimya sanayinin olduğu bir yerde kirlilik yok demek inandırıcıcı değil. Kirlilik mutlaka var ama bunu azaltabilirsiniz. Bu yüzden yerleşim kuzeye doğru yayılmalı. kentsel dönüşümle insanlar oraya kolaylıkla taşınabilir. Konuyla ilgili projelerimiz var. Bunu halkımızla paylaşacağız. Halkımızdan onay aldıktan sonra yerel yöneticilerimizle halkın onayını almış bu projeyi hayata geçirin diye konuşacağız.”dedi.

Gebze Sanayiye Doydu

Gebze ile ilgili değerlendirme yapan Türkkan, Gebze’nin de sanayiye doyduğunu belirterek Gebze’de hizmet sektörünün büyümesi gerektiğini ifade etti. Gebze’de yeni bacalı sanayiye izin vermenin ihanet olduğunu dile getiren Türkkan, “Gebze bana göre sanayiye doymuş vaziyette. Bu bölgeye bundan sonra sanayi izni vermek bölge halkına ihanettir. Bölgeyi hizmet sektörüne açmak, sanayiden uzak tutmak lazım. Hizmet sektörüyle beraber hem istihdam alanları gelişir. Eğitimli işsizler ordusuna böylelikle iş olanakları sağlanmış olur. Bölge sanayi yorgunluğunu böylelikle üzerinden atmış olur, Gebze bölgesi daha iyi yaşanılır bir yer olur. Bunla ilgili projemiz var. Kuzeyde İstanbul’a en yakın Karadeniz sahilimiz var. Buralara oteller yapılabilir ve hizmet sektörünü buralara yayabiliriz. Bölgede ki 2B arazilerinin yatırımcılara bedelsiz tahsisi için çalışmalar yapacağız. Diğer partilerimizin milletvekilleriyle oturup çalışacağız. Onlara oturup tartışacağız. Kocaeli için iyi ne varsa bunları istişare yapacağız.”diye konuştu.

Sanayi Müzesi

İsmail Kahraman’ın Sanayi Müzesi ile ilgili sorusuna ise Türkkan, “İstanbul’da özel sektörün bu konuda girişimi var ama yeterli değil. Kocaeli bu iş için çok müsait yer. Buranın sanayicileri birleşerek bunu yapabilirler. Ancak Burada çok uzun süre bacalı sanayi kalmaz. Arazi fiyatları o kadar yükseldi ki buralarda artık sanayi olmaz. İstanbul’da da bir çok önemli fabrika vardı ama kapanmak zorunda kaldı bu şekilde. Buralar lojistik depo haline gelir. Hizmet sektörüne hitap eden yerler haline gelir bölgemiz. Bu dönüşüm kısa sürede sağlanacaktır. “diye cevap verdi.

Yemin Krizi

Meclis’te yaşanan Yemen krizine ise Lütfü Türkkan, “MHP Devletin sigortasıdır. Biz meclise girerek siyasetin meşru zeminde yapılması gerektiğini hatırlattık. Siyasetin meşru zemini TBMM’dir. Eğer siz bunu TBMM’den dışarı çıkarırsanız kimin nerede nasıl bir muhalefet yapacağını kestirmeniz mümkün olmaz. Tarih bunun bedelini ödettirir. Meclise girmeyenler bunun bedelini ödeyecektir. AK Parti’nin yaptıklarını tasvip etmiyoruz ama bunun tepki yeri Meclistir.”dedi.

Nasıl Bir Vekil Olacak?

İsmail Kahraman’ın nasıl bir vekil olacaksınız soruna ise Lütfü Türkkan, “Seçilmeden önce ben şunu söyledim. Ben siyaseti milletle yapacağım. Ben gidip teşkilatlarda oturup delege peşinde koşmam, bu benim tarzım değil. Her Cuma bir ilçemizin bir camisinde Cuma namazına gidip namazdan sonra halk sofrası kuruyoruz, sonra da halkımızla buluşup, ziyaretler yapıyoruz. İnsanlarımız bizi sokakta bulacak. Hastası sıkıntısı olana gideceğiz. 4 yıl sonra insanlarımız bu adam seçildi ama 4 sene bizim aramızdaydı, derdimizi anlatabildiğimiz bir vekilimiz var diyebilsinler. Dört sene sonra herkesin Allah razı olsun diyebileceği bir vekil olmak için çalışacağız. Maaş almayacağımı söylemiştim. Bizim rızkımız bize yeter çok şükür. Aldığımız maaşı şartlı bağış yapacağız valilikle birlikte. Araştırma sonunda kriterlere uyan 50 öğrencimize burs vereceğiz. Hiçbir şey yapamazsak bile 200 tane çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunmuş oluruz. Onlar da bize Allah razı olsun der biter. “diye cevap verdi.

Kocaeli Halkına Mesajı

 Son olarak Kocaeli halkına seslenen Türkkan, “Ülke üzerinde kara bulutların, sıkıntıların olduğunu biliyorum. Ama hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin. Bu ülke sadece 88 yıllık bir cumhuriyet değil. Binlerce yıllık geçmişe sahip bir kültürün parçası. Türk milleti kendi özüne döndüğünde her türlü sıkıntılarını atlatır, bütün problemlerini çözer. İleriye umutla bakmaya devam edin, Parlamento da Türkiye’yi seven milletvekilleri varsa bu ülkeye hiçbir şey olmaz.

İsmail Kahraman, Lütfü Türkkan ile mülakatını yaparken

İsmail Kahraman, Lütfü Türkkan ile mülakatını yaparken