Tunus I.Çinko; Mısır Tombala

92

Halk hareketlerini tarih boyu severim. Hele 21. yüzyıldakileri..

Sam Emice Ak Saray’dan düğmeye basıyor; Tunus, Arnavutluk, Yemen, Mısır ampul aydınlığında elektrikleniyor.

Ne demiş Muazzez Abacı:

“Gözlerim Medeniyetler İttifakıyla barıştı sanma
BOP geldi geleli yorgun sayılır”

Rahmetli Atatürk 900 yıllık kabuğu kırarcasına kozayı kelebek yaparak millet tohumunu ekmişti Anadolu’nun bağrına. Ve iki dönemden sonra geçilmeye durulacaktı demokrasi diyarına.         

Tıpkısının tersi millî mucizeye kontra attı Amerika. Yeşil Kuşak / Ilımlı İslâm denemesi – I : “Siz oylarınızla halifeliği bile geri getirebilirsiniz.” (Menderes). Deneme – II : “1 koyup 3 alacağız” (Özal). Ve 3 ; işi bitirdik; BOP‘a Eşbaşkanı sandıkta seçtik (2002).

Erbakan Hoca bunu bildiğinden işi gücü bırakıp parti kurdu. 28 Şubat‘ta ne diyordu: Kanlı mı olacak, kansız mı?

Elhak Hocam kansız bir geçiş oldu. Ne Tunus gibi oldu, ne Mısır. Bir de Irak‘a bakalım, ibret alalım.

Soros ve Project Democracy eylemcileri Ukrayna‘da, Gürcistan‘da vs. çok açık düşmüşlerdi, Bana Avar fâş etti. Şimdi Tunus ve Yemen bayrakları moda.

Elin oğlu (Madam Eli and Ceyar) sendikalar, STK‘lar üzerinden laik ve çağdaş Tunus’u bi güzel arşınlıyor, polis olup vatandaşlarını kurşunluyor.

Tunus‘ta, Yemen‘de, Mısır‘da stepneler hazır değilse düğmeye basılmazdı. Zeynelabidin, A.Salih, Mübarek, Berişa out; Gannuşî, E.Rama, Baradey in.

3 örnekte de halk – ordu elele / genel greve; polis tukaka.. Eh, bayağı da çok sivil hareketler bunlar. ABD der ki “Bu memlekete İslâmcılık gelecekse onu da biz getiririz light nitekim

Davutoğlu‘nu severim, çok da gayret ediyor. Ne var ki gâvur satrançta bir hamle yapıyor Kuzey Afrika‘da kale, fil, vezir yekten düşüyor.  Bir hamle yapıyor; Rusya, Hindistan ve Çin‘in arasına dalıyor. Bir hamle yapıyor; Arap dünyasına diz çöktürüyor, enerjisini emiyor. Asıl ‘Stratejik Derinlik‘ bu.

Gelelim fasulyenin faydalarına. Halkımız toptan ve mazi boyu gazla çalıştığı için sahtesi bile motora ivme verebiliyor. Keloğlan‘dan, Kemal Sunal‘a bakarsınız kahramanlarımız biraz da saftiriktir.

Akıllı Kahire‘yi, Süveyş‘i, İsmailiye‘yi dolaşana kadar biz Beyazıt Camii‘nden Cuma çıkışı Filistin‘e varırız.

Allah’ın şanslı kullarıyız. Öyle ki bana çıkar diye korkumdan millî piyango bileti bile almıyorum. Hele hele yılbaşı tombalalarından çok tırsarım. 1. çinko, 2. çinko, 3. çinko; Tombala !

“Karamba karambita! Çiko‘nun bıyıkları adına!” Yine mi yeni bir yıla girmiştik?  Daha kaç hafta olmuştu?

Ah Zagor ah, baltalı ilah (!) .