Alparslan’dan Atatürk’e Bu Ülkede Kahramanlar Bitmez

40

Sultan Alp Arslan‘dan Gazi M.Kemal Atatürk‘e değin; ne bu ülkede kahramanlar serisi biter, ne de bu millet şehit vermekten bezer.

Selçuklular olarak Anadolu coğrafyasına ilk 1015-20 tarihlerinde indik. İlk zaferimizi 1048 yılında Pasinler‘de kazandık. Ama 26 Ağustos 1071‘de yani 944 yıl önce bugün Van Gölü’nün kuzeyinde kazandığımız Malazgirt Zaferi bize bu toprakları vatan kılan baş zaferdi.

Önde yalınkılıç Türkmen Başbuğu,

Ardında Oğuz’un ellibin tuğu

Andırır Altay’dan kopan bir çığı

Budur Peygamber’in övdüğü Türkler

Ya Allah.. Bismillah.. Allahuekber!”

N.Yıldırım Gençosmanoğlu‘nun ölümsüzleşen Malazgirt Marşı‘nda beyan edildiği üzere biz buraları Bizans’tan aldık. Muhatabımız Bizans’tır.

93 yıl önce bugün başlayan Büyük Taarruz da Bizans’ın torunlarına karşı verdiğimiz büyük bir vatanı müdafaa savaşıydı. Sonu zafer olan..

Üstelik bu sonuncusu 11 yıllık kesintisiz bir savaşlar zincirinin son halkasıydı. Birinci Balkan, İkinci Balkan, Birinci Dünya, Kurtuluş Savaşı; Türk’ün Savaşlarla İmtihanı vardı. Ve en zor şartlarda kaybetmedik.

“Şu kopan fırtına Türk ordusudur Ya Rabbi! 
Senin uğrunda ölen ordu budur Ya Rabbi..
Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın; 
Galib et zira bu son ordusudur İslam’ın.”

Yahya Kemal Beyatlı‘nın Büyük Taarruz sabahı yazdığı ve sonradan 26 Ağustos Marşı haline gelen bu dizelerde anlatıldığı üzere Türk Ordusu, İslam‘ın ‘Son Ordusu‘dur. Son Kale olan Anadolu‘dan eski ve yeni muhataplarımıza duyuruyoruz.

Malazgirt Garnizon Komutanı Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız‘dan Osmaniye’li Yarbay Mehmet Alkan‘a kadar; ne bu millet şehit vermekten bezer, ne de bu ülkede kahramanlar serisi biter.

Son 2 ayda 60 şehit cenazesinde yeniden duyduğumuz “Şehitler ölmez!” kısmı Kur’anî bir hükümdür; Bakara 154, Âl-i İmran 169. “Vatan bölünmez!” kısmı ise son 1000 yıllık tarihimizdir.

Ne diyorduk: Biz Anadolu coğrafyasına misket oynayarak girmedik, kukla gösterileriyle de çıkmayız. Herkes hesabını ona göre yapsın!

Kanımızdır bugün yerin örtüsü”

Türkçedir bugün gök gürültüsü