Ölüm Peynir – Ekmek Gibidir Coğrafyamızda

72

 

 

 

Bir avuç toprak için yor kendini

Dünyada ölümden başkası yalan”

Evet başkası yalan ama ölüm de peynir – ekmek gibi çok ve peynir – ekmek gibi kolay coğrafyamızda..

Son bir haftada Irak‘ın başkenti Bağdat‘ta ölenlerin/öldürülenlerin sayısı 100, Diyala‘da 35, diğer yerlerde 40..

Son bir haftada Suriye‘de 59 çocuk öldürüldü.. Son bir haftada Suriye‘de 1231 militan öldürüldü.. Son bir haftada Suriye‘de hesapsız binlerce sivil öldürüldü..

Bayramda Türkiye‘de trafik kazalarında ölen kişi sayısı 74, yaralı sayısı 377.. Yine bayramda denizde boğulan kişi sayısı 16.. Aynı hafta denizlerimizde boğulan mülteci/göçmen sayısı ise 12, kurtarılan 611..

Bayram sonrası Adıyaman Kömür‘de çıkan çatışmada 1 askerimiz şehit, 2 askerimiz yaralı.. Yine bayram sonrası Şanlıurfa Suruç‘ta intihar saldırısında ölen insan sayımız 32, yaralı 104..

Ölüm aramızda kol geziyor adeta. Ölümün ve şiddetin kutsallaştırılması bu coğrafyanın ve coğrafyamızın çeperlerinin kaderi sayılmakta.

Din ve mezhep için olanı mı ararsın, etnik kimlik ve şehvet için olanı mı ararsın, diktatörlüklerin ülkesel ve bölgesel hesaplaşmasını mı ararsın, küresel efendilerin yerli işbirlikçilerinin azgınlıkta yarışmasını mı ararsın; gel vatandaş, hepsi var.

Alev Alatlı‘nın “Viva La Muerte (Yaşasın Ölüm)” kitabında fizikî anlamdan çıkarıp felsefî anlamda kodladığı ölüsevicilik / nekrofili artık diyar-ı topraklarımızda tam hükümran. Hatta hızla ölüm sevicilik / mors adorare tarzına bürünüyor. Santa Muerte / Aziz Ölüm kültüne bağlılığın hızla yayılması gibi..

 

“Ölüm anamdır benim

Külüm, tarlamdır benim

Yeryüzü gurbetimdir

Gökler sılamdır benim”

Böyle diyor ‘Biraz Öldürün Beni‘ şiirinde şair. Ve ölümlerden ölüm beğendiriyor IŞİD / DAEŞ. Günde 3 öğün, 5 vakit insan öldürüyor. Yumurta kırar gibi, ekmek dilimler gibi, patates soyar gibi, hatta su içer gibi öldürüyor. Ve sonra bunları pazarlıyor.

Ölümün müşterisi bol; alırken de, satarken de.. Binlerce insan bu ölüm çağrısına zombiler gibi katılmaya gidiyor ve onbinlercesini adeta zombileştirmek istercesine öldürüyor.

Her şey iyi, güzel de oyun ÖLÜM OYUNU değil; PARA ve GÜÇ Oyunu.. Yönetmen; dünyaca ünlü U.S. Dollars, başrollerde; Mr. and Mrs. Power..

Netice-i kelam; peynir – ekmekte iyi para var.

“Ölüm, ölüm dediğin nedir ki gülüm!

Ben senin için şarküteri açmayı göze almışım”