Muz Cumhuriyeti’nde Bir Seçim Arifesi!

64

Muz Cumhuriyetini her zamanki gibi zor bir seçim dönemi bekliyor. Güç kaybetmemek için her türlü yolu deneyen iktidar partisi halkı ‘kim bilir daha neler göreceğiz’ diye merakla uyanık tutmaya çalışırken aynı zamanda ‘ya biz ya açlık’, ‘ya biz ya sefalet’, ‘ya biz ya da ekonomik kriz’ gibi her dönemde yaptığı gibi ‘hatırlatma’ yapıyor. Muhalefet ise bu esnada iktidar partisini nasıl daha güçlü tutarız diye hesaplar yapıyor ve çok stratejik yanlışlıklara imza atıyor.

Her zaman olduğu gibi dış güçlerin büyümesini istemediği, bunu engellemek için her yolun denendiği bu ülkede tam bir millî mücadele haline gelmiş olan seçimlerin ülkeye ne getireceği tam bir muamma. Hatta seçimlerden önce sabotaj yahut suikast olabileceği gibi tedirgin edici çıkışlar yapan eli kalem tutan vatan sevdalıları aynı zamanda ‘aman ha yanlış bir şey yapmayın’ diye mesajlarla halkı uyarıyorlar.

Yalan, dolan ve talanın kol gezdiği, doğru bilgiye ulaşmanın neredeyse imkânsız hâle geldiği ülkede dış güçler bir rahat verse işler düzelecek ama bir rahat vermiyorlar. Özellikle medyayı kullanarak sürekli algı operasyonları yapıyor ve halkın tercihlerini değiştirmeye çalışıyorlar.

Kendi dönemleri boyunca yollar, köprüler, viyadükler, tüneller, havaalanları yapan iktidar partisi, yolsuzluk gibi bir iftira ile de karşı karşıya kaldı. Bu iftiradan sonra ‘evlerinde zorla tutulan’ seçmeninin, ‘kardeşim çaldıysa benim paramı çaldı’ ve ‘nazar etme ne olur çalış senin de olur’ tepkileriyle hemen savunularak mevcut durum muhafaza edildi.

Yapılan yatırımların hemen hepsinin kısa vadeli ve dayanıksız olarak yapıldığı gibi bir gerçeği kendi ağızlarından itiraf eden yetkililer bunun da ‘ne kadar vekil o kadar hizmet’ taktiği ile aşılacağını belirtiyorlar.

Hizmetin geç kalmaması ve kesintiye uğramaması için yeni kamu binaları yapmakla vakit kaybetmektense araya bir ‘tanıdık’ sokarak yine bir ‘tanıdıktan’ kiralama yöntemi ile zamandan tasarruf edilmesi ile aslında ne kadar ‘dost canlısı’ oldukları anlaşılan yönetim ehli aynı zamanda hizmetin hızı için de sürekli makam aracı değiştiriyor.

Bu esnada uzun zamandır ülkenin bir kesiminde muz bahçelerinde terör estiren ülkenin baş belalısı örgüt ile yürütülen ‘muzları bırakın’ sürecinin seçim sonrası ne getireceği de ayrı bir konu. Yetkililer ‘seçim dönemini’ ‘hasat dönemi’ sanıyor olmalılar ki sürecin meyvesi seçimden sonra toplanacak diyor ve uzun yıllardır bahçelerden çekilecek denilen örgütün ‘muzları bırakması bir iki ayda olacak gibi görünmüyor’ diyerek seçim sonrasını işaret ediyorlar.

Seçim arifesinde araya fitne sokmak isteyenlerin gazına gelen üst düzey bir hükümet yetkilisi, başkent ‘Çikita’nın belediye başkanı için ‘parsel parsel’ sattı demiş olsa da asıl açıklamalarını seçimlerden sonra, tahmini olarak ayın otuz beşinde yapacağını bildirdi.

Milletin neresine ne koyacağını tam olarak bilemeyen üreticiler ise heyecanla nerelere yeni tarım arazileri açacağız diye bekliyorlar.

Ülkede her şeyin fıtrattan sayılıyor olması nedeniyle her şeye boş verilmiş bir şekilde seçimlerin ‘fıtrata uygun’ bir şekilde geçmesi bekleniyor.

Bütün bu olanların yanında ülkesi için samimi, dürüst ve kararlı bir şekilde çalışan namuslu insanlara ise ‘muz düşmanı’ gözüyle bakılıyor. Bize çok uzak olan bu ülke seçimlerinde merakla ‘muzun içi kime kabuğu kime düşecek’ diye bekliyoruz.

Allah’tan bizim ülkemizde böyle bir durum yok. Allah Muz Cumhuriyeti’nin yardımcısı olsun.