Konuşması Gereken Yerde Susanlar Susması Gereken Yerde Konuşanlar

79

“Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır.”

“Çok laf, yalansız olmaz.”

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy diyor ki;

“İhtiyar amcanı dinler misin oğlum Zeki, ne çok söyle, ne çok konuş, yiğit işte gerek, lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme, özü sağlam, sözü sağlam adam ol ırkına çek.”

Bulunduğun toplumda, haksızlıklar hissedilir şekilde artarsa, bu haksızlıklar karşısında cesaret edip doğruları söyleyemiyorsan dilsiz şeytansın. Bu şartlar altında neticesi ne olursa olsun susmayacak ve konuşacaksın, doğruları millete anlatacaksın.

Hiçbir konuda bilgisi olmadığı halde konuşmak için konuşuyorsan ve milletin sana inanacağını sanıyorsan sen iflah olmaz bir yalancısın.

“Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.” Mum sönünce de karanlıkta kalırsın ve adam olursun.

Mehmet Akif:

Ne çok söyle ne çok konuş” derken boş konuşanları kastetmekte ve gençliği uyarmaktadır. “Lafı bol karnı geniş soyları taklit etme, özü sağlam, sözü sağlam adam ol ırkına çek”.

Derken de çok laf yalansız olmaz gerçeğini vurgulamaktadır. Türk milletinin özü sağlam, sözü sağlam adam olduğunu ikaz ederek onun gibi olması gerektiğini belirtmektedir.

Genel seçimler yaklaşırken böyle bir yazı yazma gereğini duydum. Bu seçimlerin kazasız belasız gerçekleşmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.,