İsmet Berkan’a Cevap

76

 

09 Nisan 2014 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin yedinci sayfasındaki köşe yazısının bir bölümünde “Yarımız Türkçü, Yarımız İslamcı” başlığı altında bir yazı yazmışsınız. Bu ne şuursuzca bir yazıdır! Önceleri milletimizi “Türk müsün? -Müslüman mısın?” diye ayırmaya çalıştılar, olmadı.

“Solcu musun? – Sağcı mısın?” diye ayırmaya çalıştılar, bu da olmadı. Sonra “Alevi misin? -Sünni misin?” diye bölmeye çalıştılar, bu da tutmadı. Daha sonra “Türk müsün – Kürt müsün?” diye bölmeye çalıştılar, bu kısmen bazı bölgelerimizde taraftar buldu.

Şimdi de yazar seçim sonuçlarını değerlendirirken “Yarımız Türk – Yarımız İslamcı” diye yeni bir bölme ve ayrıştırma yapıyor. Kendisine siz hangi taraftansınız diye sormayacağım. Çünkü böyle bir yazı yazan kişinin hangi tarafta olduğu beni ilgilendirmiyor. Ama ben Türk olarak doğdum ve Türkçüyüm. Çünkü Yüce Allah beni Türk yaratmıştır. Ben Allah’a hamdolsun İslâmcıyım. Çünkü Yüce Allah son din olarak İslâmiyet’i Hz. Peygamberimize göndermiş benim dedelerim de bu kutsal dini seçmişlerdir.  Ben de bu sebeple herkesten daha çok İslâmcıyım. İslâm dini, karanlıkları aydınlatan son dindir. Sayın yazara bir tavsiyemiz var; Bilmediğiniz konularda lütfen ahkâm kesmeyiniz. Bilerek veya bilmeyerek yeni bir bölünmenin ateşini fitillemiş olursunuz.

Türk Milleti Türk’ü ile Kürdü ile bir millettir. Asil bir millettir ve son nefesine kadar da İslâmcıdır.