Uyan Türkiyem

77

 

Taksim meydanında, duran bir adam.

Nereye baktığı belli değil.

Ama bütün Türkiye ona bakıyor,

Sanki, hipnotize edilmiş gibi,

Sanki, birileri milleti cambaza baktırıyor.

Taksim meydanında duran adam, hiç konuşmadan, nereye baktığı belli değilken ve Türk milleti’de durmuş ona bakarken;

-Ankara’da TBMM de bir gece yarısı operasyonu ile Petrol kanunu geçirildi, yeni çıkan kanunla topraklarımızda TPAO’ nun tekeli, sona erdirildi ve Türk topraklarında, çok uluslu şirketlere petrol arama yetki ve izni verildi.

-Biz Taksim’de nereye baktığı belli olmayan duran adamı pür dikkat seyrederken;

Güneydoğuda, PKK kendi polis teşkilatını kurmuş, Cizre’de, Hakkari’de  Diyarbakır’da yol kontrolleri yapıyordu.

-Biz millet olarak cambaza bak misali duran adama baktırılırken;

Diyarbakır’da,  Kürt kurultayı toplanmış, Kürdistanın geleceğini ve özerkliğini tartışıyorlardı. Bu toplantıda, Kırkpınar yağlı güreşlerinde okunan 10. Yıl marşı ve Bayrak töreninde ayağa kalkmayan devlet ricali, PKK marşı! Okunurken, başta başbakan yardımcısı olmak üzere ayağa kalkıp selam duruyorlardı.

-Biz Taksim meydanında duran adamı seyrederken;

Ermeni savcı Türk topraklarından toprak talebinde bulunuyor lâkin, ne ulusal basın ne Türk medyası bundan bahsediyordu.

-Biz gezi parkında toplanmaya, direnmeye devam ediyoruz ve bu direnme 5 cana, onlarca yaralıya, milyarlarca kamu malının heba olmasına mal oldu ve olmaya devam ediyor. Dolar mayıs ayında 1810 lira iken bu gün 1950 lere tavan yaptı. Mayıs ayından bu güne kadar 6,5 milyar dolar yurt dışına sıcak para çıkışı oldu.

Türk milletinin aleyhine sergilenen senaryolar bitmek bilmeden hala devam ediyor. Meclisten el çabukluğu ile öyle kanunlar, öyle torba yasalar geçiriliyor ki bazen iktidar milletvekilleri dahi yorgunluktan olsa gerek verdikleri kanun teklifinin aleyhinde oy kullanıp enderde olsa muhalefet milletvekillerine yardım ediyorlar.

Hele son günlerde öyle bir paket hazırlanıyor ki efendim tabir caizse tam evlere şenlik. Hazırlanmakta olan  4.yargı paketiyle İmralı canisi’ni nasıl kurtarırız onun telaşı içindeler. Belki bu katilin kurtulmasını iktidar da istemiyor lâkin, bir taraftan Kandil, diğer taraftan İmralı sıkıştırdıkça sıkıştırıyor.

Son söz; sahi şimdi bu işten kim kârlı çıktı?