Kocaeli İlini tanıyor muyuz?

73

Bu hafta Turizm haftası kutlanıyor. Resmi ve özel kurumlar göstermelik turizm haftası törenleri düzenliyor. Sözüm ona Kocaeli’yi Dünya’ya tanıtacağız. Yazımın başlığında da ifade ettiğim gibi Biz Kocaeli’yi ne kadar tanıyoruz? Önce bu soruya bir cevap bulmamız gerekiyor.

İddia ediyorum. Bugün bir çok kişi, yetkili yönetici, Kocaeli’yi tanımıyor. Hatta Kocaeli bölgesinde Dünya’ya geldiği halde Kocaeli’yi gezip tanımadan vefat edenler bile var.
Turizm haftası kutlanırken buradan tüm yetkililere ve Kocaeli halkına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin kendimize bir iyilik yapalım, İlimiz Kocaeli’yi yakından tanıyalım. Kocaeli’yi tanımak için 2012 yılını Kocaeli Kent Kültür bilinci yılı ilan ederek, Kocaeli’nin ne kadar önemli olduğunu ne kadar Kültür ve Turizm değerlerine sahip olduğunu önce kendimiz öğrenip bilelim
ÖĞRENCİLERE KOCAELİ DERSİ
65 bini Kocaeli Üniversitesinde olmak üzere, GYTE ve diğer okullarımızda 400 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerimiz Kocaeli’yi bile tanımıyorlar. Her yıl onbinlerce öğrenci Kocaeli Üniversitesine kayıt yaptırıyor, değil Kocaeli’yi İzmit merkezi bile tanıyıp gezmeden çekip gidiyorlar. Başta Valililk ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, Kocaeli’yi tanıma ve tanıtmak seferberliğine Eğitim kurumlarından başlatıp, resmi dairelerdeki müdür ve memurlar, fabrikalardaki işveren ve işçilere Kocaeli yi tanıtma dersi verilmelidir. Kocaeli’de kenti kültür bilinci olsun istiyorsak, öncelikle Kocaeli’yi tanımalıyız.