Fransa Gezilerim

94

DİSNEYLAND GEZİSİ : Disneyland bulunduğumuz yere yaklaşık 100 km uzaklıkta sabahleyin arabamızla saat 10-°°da yola çıkıp 11.30 da varıyoruz. Disneyland dünyanın ikinci büyük park ve eğlence merkezi. Birincisi Amerika’da 2.si burada imiş. Arabamızı park  ediyoruz park alanı yaklaşık 2500-3000 araba alacak şekilde park alanı mevcut arabamızı park ediyoruz. Yürüyen merdivenden yaklaşık 1 km den fazla yürüyerek geliyoruz. Buraya giriş ücreti kişi başı 33 Euro kişi başı.  Ödeyerek güvenlikten geçerek Disneyland’a geliyoruz.

 Her tarafı çok güzel çeşitli çiçekler, süs bitkileri bazı süs bitkilerine desen verilmiş, tahtadan araba, sandal maketi, değişik maketler, eğlence binaları değişik figürlerle süslenmiş. Taştan mağazalar, çeşitli dekorlar verilmiş taşların arasından sular akıyor, binalarda çeşitli desenler, verilmiş giriş ücretin verdiğiniz için içerideki bütün bineceğiniz eğlence araçları ücretsiz. Ancak herhangi bir şeye binmek için eğlence çeşidine göre 45 dakikadan 1,5 saate kadar kuyrukta bekliyorsunuz.

Eğlence aracına gitmek için yolun kenarları demir halka ve değişik şekillerde çevrili insanların kalabalığını sığdırmak için aynı yerde 5-6 kıvrım yapılmış o şekilde insanlar sıraya girip binilecek yere kadar bu şekilde gidiliyor. Bizde girdik bir sıraya yürüyerek devam ettik epey bir zamandan sonra kapalı bir alana girdik taslardan yapılmış tünel ve bu tünel içerisinde yaklaşık yavaş yavaş yürüyorsunuz bir beş dakika kadar yürüdük. Tüneli inceliyorum tünelin içinde yer yer tahta kalaslar iplerle birbirine bağlanmış süs şeklinde, içeride gece lambaları yanıyor. Nihayet tünel sona eriyor; bineceğimiz aracın yanına geliyoruz, araç üstü açık yan yana bir sıraya dört kişi biniyor en az 15-20 sıra var. Bize ayrılan kısma biniyoruz. Araç su içerisinde ve raylar üzerinde gidiyor geçtiğimiz yerlerden  kenarlarda maket adamlar, kimi şarkı söylüyor, kimi dans ediyor; maket evler, herkes bir şeyler yapıyor, bir evde camdaki kız pencereyi kapatıyor, kimi şarkı söylüyor kimi  kılıçla duruyor, çok değişik figürler çok ilginç geldi.

Kız kardeşim ikinci olarak neye binelim, trene biner misiniz diye sordu ama biraz korkulu olduğunu söyledi. Bizde binebileceğimizi söyledik. Recep binmiyor daha önce binmiş başı dönüyormuş. Nihayet tekrar sıraya girip yaklaşık 1,5 saat kadar ayrılan yoldan yürüdükten sonra demir tünele giriyoruz. Demir tünelin içerisinde epey yürüdükten sonra bu trene space mountain deniyor tünelin içerisinde iki yerde tv kameralarından bilgi veriliyor ve nasıl binmemiz gerektiğini belirten levhalar var. Nihayet trene oturup önümüzdeki demiri indiriyoruz ve hızla ilerleyip %70 lik meyilde duruyoruz. Daha sonra hızla ilerliyor ve tepeye çıkıyor karanlık bir tünelde gidiyoruz bağırtılar çağırtılar, Allah’ım tren yüksek noktalara çıkıp hızla iniyor Allah’ım (cc) diyorum ne zaman duracakta rahatlayacağız diye eşim bağırıyor nasıl bilseniz bende korktum dedim. Allah korusun kalpten falan gidecek diye ama bende sesimi çıkarmıyorum o bir kaç dakika bana çok uzun geldi. Sanki öldüm de dirildim. Tren durunca oh dedim aman bu neymiş insan zevk falan almıyor fakat insanin adrenali çok yükseliyor.

Buradan ayrılıp diğer bir araca binmek istiyoruz. Sıraya giriyor, bunun adı da star commanz yani uzay gemisi imiş. Yine kapalı alana kadar gidiyor. Kapalı alan içerisinde yürüyüp araca biniyor ve bize gösterilen yere oturuyoruz. Her koltukta her kişiye ait bir tane elektrikli ateş etme aleti içeride ilerliyoruz, uzay gemisi gibi içerde, uzay gemisinde olması gerekenler maket Şeklinde elektrikten yapılmış sağa sola ateş ediyorsunuz.

Daha sonra küçük tren sırasına girip  biniyoruz, açık bir alanda gidiyor, tepelere çıkıp iniyor geçtiği yerlere maketten çeşitli manzaralar mevcut, bayağı zevkli, sonra su içerisinde gezen sandala binip araçlara binme isini sonlandırıyoruz.

Dışarıda yürüyen hayvanat bahçesi, sonra mikiler, dans eden sevgililer, gelinler gösteri yaparak açık alanda geçiyorlar. Burada 50 ye yakın eğlence yeri varmış. Biz saat 11.30 da geldik saat 20.15 oldu çok yorulduk. Burada gördüğüm her şeyi takdir edersiniz ki hepsini anlatabilmem zor. Biz ancak bu kadar zamanda dört araca binip çevreyi de tam gezemeden geriye dönüyoruz. Oruçlu olduğumuz için hazırlığımızda yok, aracımıza binip yolda su, elma ve üzüm suyu ile iftarımızı yapıyoruz. Eve geldiğimizde saat 10.15 di yani Türkiye saati ile 11.15 ve Disneyland gezimizi bu şekilde sonlandırmış oluyoruz.