Müjde! Nur topu Gibi Bir Kürdistan’ımız Oldu

88

Stratejik Derinliğine kurban olduğumuz Dışişleri Bakanımız Davutoğlu, Barzan Aşireti‘nin özerk yönetimini ve Kürdistan Güneşli (!) sarı-kırmızı-yeşil bayrağını tanımış oldu. Ama hâlâ kralını tanımam diyor.

Bu post reformist arkadaşların çözemediğim tek yanı var: Acaba ‘Tabu Yıkmak‘ eylemselliğini Özal‘dan da öte şeytan taşlamak misilli dinî bir ritüele döndürdülerde mi ki bu kadar haz alıyorlar? Yoksa neo-con‘ların Tanrı’yı kıyamete zorlaması gibi Ortadoğu‘yu kıyamat-i vusta‘ya mı hazırlıyorlar?

Korkuların üzerine gitmek ‘or’ câhil cesareti? İşte bütün mesele bu!

Türk‘ü, Arap‘ı, Şiî‘si, Sünnî‘si, Kürt‘ü, Acem‘i; bölge halklarına ortak bir temsil vermek için tarihî bir belgesele imza atmak mı yoksa senaryosu İsrail, rejisi Amerikan, klişe bir Eastern filminde figüranlık mı ehven? İşte kapalı gişe bu!

Çözümsüzlük Çözüm Değildir A.Ş.’nin ak kalemlerine 3 – 5 konuda yardımcı olmayı vatandaşlık görevi saymışım netekim. Telif hakları korsancılarda kalmak kaydıyla keşişlemeden sıralıyorum efendim:

1-) Kin Kapısı açılabilir, Bartho‘dan özür dilenebilir, kapıdan ilk adım atma şerefi Kezban Hatemi‘ye verilebilir. Haliç‘te Haç aramalı dalma ayinleri Olimpiyatlar‘a önerilebilir. İyi de turist gelir. Çözümsüzlük çözüm değildir!

2-) Hatay Açılımı yapılabilir, Antakya‘da oynanacak bir Suriye – Türkiye maçının başlama vuruşunu Hülya Avşar yapabilir. Samandağı‘nın adı Cebel-i Saman olarak değiştirilebilir. Jest olsun, torba dolsun; gerisi gelir. Çözümsüzlük çözüm değildir!

3-) Sivas‘a, Maraş‘a, Van‘a, Erzurum‘a Özür Anıtları dikilebilir. Diaspora Ermenilerine vize ve vergi muafiyeti, seç-beğen-al modelli yüksek yatırım kredileri verilebilir. Açılış konserini Cherr verir. Ülkemizin reklâmı denir. Çözümsüzlük çözüm değildir!

4-) Afyon Kocatepe, İnönü, Sakarya ve Dumlupınar adları değiştirilebilir. Acun‘a yeni isim bulması için ödüllü yarışma teklif edilebilir. İlk yarışmaya yeşillik olsun diye milletvekilleri getirilebilir. Jüride Yunanistan, Ermenistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi de temsil edilir. Herkes sevinir. Çözümsüzlük çözüm değildir.

5-) Malazgirt -1071 adlı bir vakıf kurulabilir. Vakıf eş başkanlıklarını Jirinonski ile Orhan Pamuk yürütebilir. “Anadolu’ya gelmemiz hataydı, Ortaasya’ya geri dönmeliyiz” temalı açık oturumlar ve diziler çekilebilir. Elveda Anadolu, Tek Turan ve Angutlar Vadisi gibi isimler önerilir. Ratingi iyidir. Çözümsüzlük çözüm değildir!

Bir dakika! Kaset sardı galiba.. Hey, makinist!