Kocaeli Kent Konseyi’nde Yeni Dönem

87

Kocaeli Kent Konseyi’nin 9. Olağan Genel Kurulu, 23.12.2016 tarihinde Kocaeli Ticaret Odası, Meclis Salonu’nda yapıldı.

İki yıldır Kent Konseyi Başkanlığını yürüten Sayın Abdullah Köktürk aday olmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı kurulda, tek aday sendikacı Adnan Uyar, delegelerin oy çoğunluğu ile Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu.

Sayın Abdullah Köktürk, gündem gereği yaptığı konuşmasında; Kent Konseyi’ni tanıtmaya çalıştı. Gerçekleştirdikleri projelerden çarpıcı ve sevindirici örnekler verdi.

İkinci konuşmayı yapan Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’da, Kent Konseyi’nin önemine ve yapması gereken işleverine vurgu yaptı.

Salonda bunları dinlerken, sivil toplum kuruluşlarının önemini düşündüm. Katılımcı, değer üreten, katkı sağlayan beyinlerin, “daha yaşanır kentler üretmek adına” bir araya gelmesi ne güzeldir.

Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun; “Kent konseyinin ismi güzel. Bunu faydalı hale getirerek güzel çatışmalar yapmalıyız. Bu bir çatı. Sivil toplumun enerjisi. ‘Benim de bu kent için fikrim var. Bu görüşüme değer verir misiniz?’ diyen, sosyal sorumluluk almak isteyen herkesin fikrine önem verildiği, dinlenildiği ve kararların alındığı bir kurum.” Söylemleri umut verici ve teşvik edicidir.

Kent Konseyi’nde oluşturulmuş çeşitli meclisler var. Her bireyin, duyduğu sorumluluğun gereğini yapmak adına, kendine uygun mecliste, yaşadığı kente katkıda bulunması elbette ki heyecan verici.

Fakat Kent Konseyi’nin amaçlarının ve icra ettiği faaliyetlerin geniş kitlelerce tam olarak bilinmediği ve anlaşılamadığı kanaatindeyim.

Bu anlamda, daha çok tanıtım yapmaları, geniş kitlelere ulaşmaları gerekiyor sanırım. İnsanlar, yeterince tanımadığına tereddütlü ve ön yargılı olabiliyorlar.

Belediye meclislerine yön verebilen, yaşanılan kenti sahiplenerek kentin kültürü, ulaşımı, sağlığı, çevresi, eğitimi vb. konularda fikir üreten, güç oluşturan, ışık tutan Kent Konseyi’nin kentimize büyük katkılar sağlayacağı aşikârdır.

Seçilen çiçeği burnundaki yeni başkan Sayın Adnan UYAR, yaptığı teşekkür konuşmasında, istekli, azimli ve heyecanlıydı. Güzel çalışmalar yapacağının güvencesini vermenin mutluluğu içindeydi.

Kendisini ve ekibini tebrik ediyor, başarılı projelere imza atmasını diliyoruz.

Sevgiyle kalın…