Âlem-i İslamın İmanını İngiltere mi Kontrol Ediyor?

71

 

Asıl soru, Âlem-i İslâm’ın imanını kim kontrol ediyor olmalıydı diyorsanız 14 ay önce Âkil Heyeti’ne sorduğumuz sorulara ve evvel yazdıklarımıza bir göz atmalısınız. “Türk Milletinin imanını Amerika mı kontrol ediyor?” sorumuzu şimdilerde güncellemenin tam zamanı: “Koskoca İslâm Dünyasının imanını İngilizler mi kontrol ediyor acaba?

“De ki; eğer inanıyorsanız imanınız size ne kötü şeyler emrediyor.” Bakara 93’teki net tespite ve Kuran’ın tamamına bakıldığında hepimizin Müslümanlığı şüpheli aslında. Son ve ekmel dinin mensupları 3-5 ibadeti din, 3-5 şekli sünnet diye yaşadığını zannede dursun Dünya ölçeğinde bilimde – fende, kültürde – sanatta ve sosyo-ekonomik hayatta (doğruluk, dürüstlük, dayanışma, komşuluk, alçakgönüllülük, nezaket, temizlik, kurallara riayet, emanete sadakat, alışveriş ahlâkı, hakperestlik, çalışkanlık, vefalılık, ilh…) bırakın Hıristiyan Batı’yı; Taoist Çin’in, Şintoist Japonya’nın, Budist Hindistan’ın bile gerisinden geliyor.

1,5 milyarlık İslâm Âleminin gayri sâfi millî hasılası Dünya toplamının ancak 6’da 1’i kadar. Ve 57 Müslüman ülkenin ürettiği ihracat – ithalat değerleri ise 80 milyonluk Almanya’nın gerisinde. Dahası bu 57 ülkenin yarıya yakınında savaş-çatışma-şiddet var.

Elin oğlu 22 İslâm ülkesinin sınırlarını BOP’latarak değiştirmekten bahsedince haftalık hava tahmini gibi peşinden de göstere göstere baharı-kışı-ayazı geliyor. Arnold Toynbee 1930’larda – 40’larda, Bernard Lewis 70’lerde, Zbigniew Brezinski 2000’lerde plan yaptı, projelendirdi, haritaları bile çizildi. Neticede Küresel Şirketlerin uçkuru mübarek Ortadoğu coğrafyasında çözüldü.

İskilipli Âtıf Hoca’nın TC filminin başında dediği gibi: “Âlem-i İslâm kilidinin anahtarını İngiltere’nin emin ve itimat edilir eline tesliminde hiçbir tehlike yoktur.” Kilit Türkiye, anahtar İngiltere’dir. Vahhabîlik mi, İhvan-ı Müslimîn mi, Selefîlik mi, Hilafet Komitesi mi, Tebliğciler mi, Talibân mı, siyasal İslâm hareketleri mi; her taşın altında Yahudi değil bir İngiliz taşı arayın asıl siz.

Lawrance mi, Hemper mı, Noel mi yoksa Bell mi şeyhiniz? İngiliz Kraliyet Ailesi nasıl Peygamberimizin soyundan (seyid / şerif) ve doğuştan sünnetli olabiliyor? Barack Obama’nınki gibi Prens Charles’ın gizli adı neden ‘Hüseyin’ oluyor? İngiliz Milletler Topluluğu’nun (Commonwealth) 9 tane mi, 10 tane mi Müslüman ülke üyesi var?  Şeriat Mahkemeleriyle maruf Malezya için, tarikatlar ve cemaatler cenneti olan Pakistan için, Salman Rüşdi ve Teslime Nesrin için ölüm fetvası çıkaran Bengladeş için II.Elizabeth’e “Ana Kraliçe” demekte sıkıntı var mı? Yok!

Tekrarda fayda var: Revize edilen BOP’ta artık Suriye de ırak gibi 3 parçaya ayrılacak ama kuzeydeki Kürdistanları ve ortadaki Sünnî-Selefî Arap kısmı birleştirilecek. Şiî ve Alevî-Nusayrî devletçikleri coğrafya gereği birleşemiyor. Ancak 5-10 yıl sürecek Sünnî & Şiî kavgasında ringlerde birleşirler. NYT diyorum, made in WASP diyorum; kendin söyle, kendin IŞİD.

Sırada Libya üçlemesi var: Trablus (Tripolitania), Bingazi (Cyrenaica), Sebha (Fezzan). Ne diyor Mustafa Kemal ve Enver Paşaların Bingazi’sinde General Halife Hafter; ‘Hadi Terket!’ Biz ne diyoruz; Arabistan da 3 vakte kadar 5’e bölünürse şaşırma! Netekim Gemlik’ten sonra denizi değil tufanı görürsün ancak. Sen daha dizilere bak!

Allah’ın diniyle dalga geçme suçundan ahrette yargılanmamak için İslâmiyeti okuma-üfleme ameliyesinden çıkarıp zülmü kesinkes engelleme ve iyiliği her halükârda yaşatma işine odaklanmak gerek. Kuran, kâinatımızın kullanma kılavuzudur. Sünnet, sakal-sarık değil Muhammedî duruştur. Peygamber, öncelikle ritüellerin değil bir davanın peygamberidir. Dini İngiliz paçavrasına çevirdik, – Allah esirgesin – toplumsal olarak kafayı duvara vurmamız yakındır.

(Yazıya fikrî katkılarından ötürü Sayın Nihat Gürer’e hususen teşekkürlerimle..)