“ Çözüm, Çözüm Dedikleri..”

67

(Aşağıda geçen yer ve zaman imlerinin, devlet ve örgüt isimlerinin, kurum ve kuruluşların gerçekle ve Polat Alemdar’la bir ilgisi yoktur)

Friedman denilen zat “Gelecek 50 Yıl” der, “Gelecek 100 Yıl” der ve hep ‘The End‘ini ABD’nin yaptığı simülasyonlar / canlandırmalar servis eder.

Serde tarihçilik var; Afrasya kitabımızda çeşitli harita simülasyonları yapmıştık, biraz da kronoloji ve siyasal tarih simülasyonu yapalım. Hemi de gelecek nesillere el kitabı olsun.

1952 – Amerika Birleşik Devletleri‘nin Türkiye‘nin başını çektiği Doğu Akdeniz Teşkilatı Ordusu‘na (DATO) üyeliği.

1953 – ABD’nin Türkiye‘ye yaranmak için Kuzey ile Güney Kıbrıs arasındaki savaşa tugay göndermesi.

1960 – ABD Başkanının sürpriz bir darbeyle devrilişi ve Türkiye‘nin bir kısım darbecilerle anlaşarak darbe içinde darbe yapması

1968 – Türkiye‘nin Sovyetler Birliği ile olan ‘İki Kutuplu Dünya‘ anlaşmasındaki ayrışmanın hızlanması için öğrenci olayları, gençlik hareketleri, sağ ve sol kutuplaşmasına yol açan genel karmaşa (kaos) politikasına start vermesi.

1971 – Türkiye‘nin Amerika‘da muhtemele bir darbeyi sezerek engellemesi ve ordu kanalıyla muhtıra verdirmesi.

1974 – Küba‘nın kuzey kısmına askerî müdahalede bulunan ABD’ye Türkiye‘nin ekonomik ambargo uygulaması.

1980 – Kuzey ve Güney şeklinde ideolojik olarak ayrışan Amerika Birleşik Devletleri‘nde Türk subayların yetiştirdiği devşirmelerin (bizim veletler) iktidara el koyması.

1991 – Türkiye‘nin Meksika Harekâtı (I.Aztek Körfezi Savaşı), ABD Başkanının Türkiye‘nin yanında konuşlanarak 1 koyup 3 alma isteği, Pentagon‘un buna karşı çıkışı ve Türk Ordusunun Kuzey Meksika‘daki 26.paraleli uçuşa yasak alan ilân ederek bölgeye Örs Güç yerleştirmesi.

1996 – ABD’nin Türkiye‘nin de etkisiyle Afrika Birliği (AB) ile Gümrük Birliği‘ne girmesi.

2001 – Türkiye‘nin sıklet merkezi İstanbul‘daki Galata Kulesi‘ne ve Levent‘teki iş merkezi kulelerine El Paso terör örgütünün eş zamanlı saldırılarda bulunması, Türkiye‘nin küresel çapta terör ve terörist ülkelerle mücadele startı.

2002 – Amerika‘da Demokratların ve Cumhuriyetçilerin haricinde ilk kez yeni kurulan Kanun ve Kalkınma Partisi‘nin (KKP) iktidara gelişi.

2003 – Meksika‘dan başlayarak (II.Aztek Körfezi Savaşı) Türkiye‘nin tek kutuplu dünyada Büyük Orta Amerika Projesi‘ne (BOAP) geçişi, Türkiye‘nin Teksas üzerinden Kuzey Meksika‘ya asker sevkiyatını Amerikan Senatosu‘nun reddetmesi üzerine Türk Özel Harekatçılarınca New Mexico‘da Amerikan subaylarına çuval giydirilmesi.

2010 – Kızılderili Baharı ve BOAP çerçevesinde Nikaragua, Honduras, Guatemala, Panama ve Kolombiya’nın ABD ve Karayip Birliği‘nin de desteğiyle Türkiye ve DATO tarafından yetiştirilen gruplarca işgali.

2011 – Türkiye‘nin Venezüella‘yı karıştırmak ve BOAP’a dâhil ettirmek için ABD’yi kullanması.

2013 – ABD’nin 30 yıl uğraştığı ve 40 bin Amerikalının ölümüne yol açan Teksas Terör Örgütü (TTÖ) mensuplarına örgüt lideri Adam Gotbackat‘la pazarlık yaparak genel af çıkarması, Teksas‘a özerklik tanıması.

2014 – Lideri ölen Venezüella‘nın düşmesi ve Türkiye‘nin Japonya‘yla birlikte Kanada’ya saldırması.

2015 – Kuzey Meksika, Doğu Amerika ve Güney Kanada‘dan müteşekkil Büyük Texas Cumhuriyeti‘nin kurulması, Kanada ve Meksika ile 46 Amerikan eyaletinin ortak direnişi.

2016 – Brezilya, Rusya, Çin ve Hindistan‘nın Kuzey ve Güney Teksas‘a asker çıkarması.

2017 – 46 Amerikan eyaletinde yaşayan tüm Teksaslıların tehcir edilmesi, Kuzey Meksika ile Güney Kanada‘da yerleşik Teksaslıların ise soykırıma uğraması.

2018 – Kızılderili Baharı‘nın baş destekçisi Karayip Birliği‘nin taraf değiştirmesi, kıyı bankacılığı ülkelerinde büyük çaplı ekonomik krizin çıkması.

2019 – Türkiye, Japonya ve DATO’nun Teksaslılara yönelik tehcir ve soykırım için BM’yi göreve çağırması, Teksas Terör Örgütler Federasyonu‘nun BRICS ülkelerinde yardım talebi ve Türkiye‘nin kendilerini kullandıklarına dair şikâyetleri.

2020 – Kuzey ve Orta Amerika‘da kıtlığın baş göstermesi. Açlık, soğuk, salgın hastalıklar ve asayişsizlikten kaynaklanan çete saldırılarıyla 150 milyon insanın ölmesi, zengin Afrika ülkelerinin ve ekonomik krizde batan Avrupa ülkelerinin bazıların bölgeye âcil insanî yardımda bulunmaları.

2021 – Doğu Amerika‘nın düşüşü ve Teksas topraklarının Kanada ile Meksika arasında paylaşılması, Türkiye‘nin Amerika kıtasından tamamen çekilmesi ve DATO’nun dağılması.

2022 – Türkiye‘siz kalan Japonya‘nın Çin tarafından yutulması; Rusya, Hindistan, Brezilya, Kanada ve Meksika’nın bunu derhal tanıması.

2023 – Çin‘in ekonomik ve siyasal anlamda tek Süper Güç olması ve Birleşmiş Milletler‘de Brezilya, Rusya, Hindistan, Meksika ve Kanada‘nın Çin‘le birlikte veto hakkı bulunan 6 daimî üye olarak seçilmesi.

Bir de dipnot: 2023 hangi devletin kuruluş yıldönümüydü acaba?