Özcan Pehlivanoğlu’nun Eflatun Haber’de Açıklamaları Yayınlandı!

118

İyi Parti Eyüp Belediyesi’ne talip!

İyi Parti kurucularından ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi,  Özcan Pehlivanoğlu Eflatun Haber’e yaptığı özel bir açıklamayla Eyüp Belediyesi’ne talip olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret ederek ülke siyaseti ve Eyüpsultan üzerine konuştuğumuz Özcan Pehlivanoğlu birçok açıklamalarda bulundu:

Öncelikle, Eyüplü olduğunuzu ve Eyüp’te iyi tanındığınızı biliyoruz, ancak İyi Partili Özcan Pehlivanoğlu olarak sizi tanıyabilir miyiz?

İyi Parti’nin 200 kurucusundan biriyim ve tek Eyüplüyüm. İyi Parti’nin 2 tane yönetim kurulu vardır. Biri Genel İdare Kurulu, diğeri Merkez Disiplin Kurulu. Ben Merkez Disiplin Kurulu üyesiyim.

 

İyi Parti seçimlere girecek mi?

Seçimler Mart 2019’da yerel, Kasım 2019’da da Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olarak, yasal takvimde önümüzde duruyor. Ancak biz İyi Parti olarak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin erkene alınacağını, bu seçimlerin 2018 yılı içinde yapılacağını inanıyoruz. Bu tarih 15 Temmuz’da olabilir, kasım ayı da olabilir. Çünkü Ak Parti ve MHP tarafından kurulan ittifak, seçimi kazanmaya uygun şartları kendileri için gördükleri anda erken seçime gidecekler. YSK’nın seçimle ilgili olarak bütün hazırlıkları tamam.60 günlük bir süre seçimin şartlarının yerine gelmesi için yeterli. Onun için Hükümet her ne kadar erken seçim yoktur dese de, her an için seçime girebilecekmiş gibi hazırlıklarını yapıyor.

Biliyorsunuz İyi Parti genel kurulunu 10 Aralık tarihinde yapmıştı. Seçime girme şartlarından bir tanesi partilerin olağan genel kurullarını seçim tarihinden en az 6 ay önce yapmış olmalarını içeriyor. Şimdi, genel kurulu 10 Aralık’ta yaptığımızdan, ocak ayı sonunda bu liste açıklanınca, İyi Parti seçime girecek partiler arasında gözükmüyordu. Bu İyi Parti’nin seçimlere girmeyeceği anlamına gelmez. 10 Aralık tarihinden itibaren 6 ay sonra yapılacak olan bütün seçimlerde İyi Parti’nin seçime girme yeterliliği oluşmuştur. İyi Parti’nin seçime girmesinde yasal bir engel yoktur. Ancak, Türkiye’de tek adam sistemi var. Kuvvetler ayrılığı ortadan kalktı. Yargı ve devletin kurumları emir alan pozisyona düştü. Bu tek adam anlayışı yüzünden YSK’ya bir emir verilebilir. YSK’da huhuha aykırı bir karar alarak,    İyi Partiyi seçimlere girmekten alıkoymaya çalışabilir. Bu mümkündür. 16 Nisan Anayasa Referandumu’nda YSK seçimin bitmesine 1 saat kala saat 16:00’da mühürsüz zarfları kabul etti ve netice buna göre alındı. Bize göre 16 Nisan Referandumu’nda hayırın çıktığı, bu sistemin kabul edilmediği, hukuksuz bir referandum sonucu olarak karşımızda duruyor.  Bu arada diyelim ki İyi Parti’nin seçimlere girme hakkı yoktur. Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığının engellenmesine hiç bir şekilde imkan yoktur.

 

İyi Parti İktidara geldiiğinde ve Meral Akşener Cumhurbaşkanı olduğunda demokratik sisteme dönüş yapılacak mı?

Tabii ki, bu bizim kesin sözümüzdür. Demokratik sisteme geri döneceğiz. Meral Akşener hayır kampanyasını yürütürkende çok açık bir şekilde ifade etti. Ben bile bu koşullarda Cumhurbaşkanı olsum, bu beni bile bozar dedi. O kadar büyük yetkiler var ki. Tüm kuruluşlar elinizde. Parlomentoya hiç gerek kalmamış. Göstermelik bir parlomento var. Kanun hükmünde kararnamelerle ülkeyi yönetiyorsunuz. Aldığınız her karar emir telakki ediliyor. Ülkenin geleceği bir kişinin eline bırakılamaz. Onun için çok partili demokratik hayata dönmek gerekir. İnsanlara tek tip elbise giydiremezsiniz. Herkes fikrinin temsil edilmesini ister. Aslında baraj kaldırılmalıdır. Her türlü görüşün TBMM’de temsil edilmesi gerekmektedir. Tabii ki, bölücülük, terörizmi destekleyen, milli beraberliği yok etmeye çalışanların engellenmeszi gerekmektedir.

 

İyi Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP veya başka bir partiyle ittifak yapacak mı?

Biz çok net açıkladık. Partilerle ittifak yapmayacağız. Bizim ittifakımız halkla. Biz halkımıza yapmak istediklerimizi anlatacağız, halkın desteği ile iktidar olmaya çalışacağız. İyi Parti asla muhalefette olmak için kurulmadı. Bir ihtiyaçtan doğdu. Tek amacı iktidar olmak ve Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak. Biz Saadet Partisi ile, Demokrat Parti ile, CHP ile ilkesel beraberlik kurmak peşindeyiz. Nedir bunlar?, Sandık güvenliğini sağlamak, çok partili demokratik hayata döneceğimizi birlikte ilan etmek.

 

İyi Parti’nin Eyüpsultan’da ki hedefi nedir?

İyi Parti Eyüp Belediyesi’ne talip ve Eyüp Belediyesini alacağız. Çünkü biz Eyüp’ün de kötü yönetildiğine inanıyoruz. Eyüplüler’in hakkettiği hizmeti yerel yönetimler eliyle alamadığına inanıyoruz. Eyüp’te rantsal politikaların uygulandığını görüyoruz. Biz diyoruz ki , bu zenginlik halka aittir. Eyüp Belediyesi 25 yıldır bir anlayış tarafından yönetiliyor. Farklı başkanları olsa da bu anlamda Eyüp’ün İstanbul ilçeleri arasında en az hizmeti alan ilçe olduğunu görüyoruz. İyi Parti olarak Eyüp Belediyesine talibiz aynı İBB’ye talip olduğumuz gibi.

Eyüp’te Anayasaya hayır kampanyasında biz Eyüp Milli Demokrasi Platformunu kurmuştuk. Eyüp’te herkes Evet oyunun çıkacağını söylediler. Ancak gördük ki, Eyüp halkının önüne insanlar önderlik yapmak için geçerse, Eyüp halkı da onlarla beraber yürüyebiliyor. Eyüp’te % 52 civarında hayır oyu çıktı. Önemli olan doğru muhalefet yapmaktır. Halk yanınızda olacaktır. İyi Parti bunu yapabilecek kadrolara sahiptir. Bunlardan biri de benim ve bunu benden daha iyi yapabilecek kadrolar var Eyüp’te. Mesela Eyüp Stadını kapatmışlardı. Eyüp içinde bir kamuoyu oluşturduk, kulüp başkanı stad güçlendirilecek açıklaması yaptı. Eyüp için mücadele ettiğinizde halkda hangi görüşe sehip olursa olsun doğru hamleleri hemen destekleyebiliyor.

 

 

Eyüp Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Eyüp’ün en büyük eksikliği ne, gelen belediye başkanları neyi yapamadılar?

Eyüp Belediyesi yeterli hizmeti verememiştir, yanlış yönetilmiştir. Biz bunu halka anlatırız. Halkda bunu görüyorsa önümüzdeki seçimlerde tercihini bu şekilde yönlendirir. Ben, burada aday olduğumda herkesin önemsemediği bir partiyle oylarımızı %500 arttırdık. İyi Parti Eyüp’te seçimlerin ortağıdır ve seçimleri alacaktır.

Eyüp’te ilk önce çarpık bir yapılaşma var. 1994 yılından baz alırsak, daha boş, imar planlarında oynanabilir, daha düzenli yapılaşmanın olabileceği bir yerdi. Bu fırsat gitti. Eyüp bir beton yığınlaşmasına uğradı. Artık ne şekilde ıslah edilebileceği merak konusu, ama ıslah edilebilir. Şehir planlamacılığı ayrı bir ihtisas konusudur. Bu konularda iyi  şehir planlamacılarıyla çalışırsanız, betonlaşma ortadan kalkar.

Eyüp’te yeşil alanlar yok. Burası Eyüpsultan Hazretleri’nden dolayı insanların yoğun olduğu bir yer. Buna uygun olarak sanatsal, kültürel faaliyetler yok. Eyüp’te tiyatrolar kurmamız lazım, festivaller yapmamız lazım. Mesela Feshane’nin mülkünün Eyüp Belediyesi’ne ait olması lazım.

 

Bütün bunların yanısıra Silahtarağa’daki santralin Bilgi Üniversitesine verilmesi büyük yanlıştır. İslamcı bir iktidar olduğunu söyleyen bir hareket tarafından, neidüğü belirsiz kişilerce kurulan ve Soroz tarafından finanse edilen Bilgi Üniversitesine santralin verilmesi buranın Eyüp halkından kaçırılmasıdır.

Keza Göktürk’ün betonlaştırılması, Kemerburgaz’ın halkın elinden alınmaya çalışılması, Alibeyköy’de eski gecekondu bölgelerinin büyük müteahhitlerle halkın elinden alınıp betonlaştırılması kötüdür.