01 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı yasa ile Latin alfabesi T.B.M.M.’nde kabul edilmiştir. Yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar vatandaşların çoğalması için bütün yurtta büyük bir çalışma başlatılmıştır. Genç yaşlı herkesin okullara gitmesine gayret sarfedilmiştir. Atatürk’te başöğretmen sıfatıyla bu faaliyetlere önderlik etmiştir.
24 Kasım 1981 yılından beri de her 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Hiç şüphe yok ki, en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızın çağdaş bilgilerle donatılmasına, yetiştirilmesine ve geleceğimizin aydınlatılmasına yön veren öğretmenlik en önemli ve en kutsal mesleklerden biridir.
Bütün insanların yaşamlarının belli bir döneminde öğretmenlerle beraberliği vardır. Bu süreçte öğretmenlerimiz örnek davranışları, sevecen, hoş görülü yaklaşımları ile bulundukları ortamın en mümtaz kişileridirler. Öğrencilerinin en iyi şekilde yetiştirilmesi için fedâkarca çalışan çabalayan en değerli ve en saygı değer kişilerdirler.
Öğretmenlerimiz, bütün toplumlarda her dönemde çevrelerindekilerin yolunu aydınlatan ışık ve onları uygarlığa götüren öncüler olmuşlardır
Hepimizin akıllarında, gönüllerinde iz bırakmış, yetenekli, değerli ve bilgili öğretmenlerimiz vardır. Öğretmenlerimiz eğitip, öğretip yetiştirdiği kâdir bilir, vefalı nesillerin yüreklerinde unutulmaz güzel anıların temsilcileri olarak yaşayacaklardır.
Öğretmenler aktif görevleri sona erdikten sonra bile çevrelerinden ve karşılaştıkları eski öğrencilerinden büyük ilgi görmeye devam edeceklerdir. Elbette ki yıllar geçtikçe kendilerine gösterilen sevgi ve saygı çoğalıp artarak devam edecektir.
Ne mutlu onlara…