İyi Parti’de Teşkilatlanma

49

İYİ PARTİ merkez teşkilatlanmasını tamamladı. Önce Kurucular Kurulu belirlendi. Kurucular Kurulu partinin Genel Başkanını, Genel İdare Kurulunu ve Merkez Disiplin Kurulunu seçti.

Genel İdare Kurulu içinden seçilen Başkanlık Divanı belirlendi. Başkanlık Divanı partinin Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcıları, Genel Muhasip ve Genel Sekreterden oluşan en üst icra organıdır. Genel Başkan başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı üyelerinin görev dağılımı yapıldı.

Şimdi gözler il ve ilçe teşkilatlarının kimlerden oluşacağına çevrildi.

Bunun, sürecin en zor safhalarından biri olduğu kuşkusuz.

İyi Parti hareketinin öncüleri MHP içindeyken başlattıkları siyasi mücadele safhalarından bugüne kadar hemen hemen hiç hata yapmadı.

Kendilerini kurtarıcı olarak gören toplum kesimlerinin beklentilerini karşılayan, kitlelerin coşkulu ümitlerini canlı tutan doğru siyasi tercihlerde bulundular.

Parti bir siyasi partinin devamı olmayacak. İlk seçimde iktidar olmak, partinin genel başkanını Cumhurbaşkanı seçtirerek güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme dönmek için iddialı. Bunun için alışılmış siyasi kategorilerin hepsinden oy almak üzere yapılandı.

Görevlendirmelerde birinci ölçünün “liyakat” olması kabul edildi.

Merkez teşkilatının organlarını oluştururken bir yandan MHP kökenli milliyetçilerin makul bir ağırlıkta olması sağlandı.

Diğer taraftan milli görüş ve sosyal demokrat kökenli siyasetçiler ile bir siyasi parti tecrübesi olmayan yeni siyasetçilere kendilerini yabancı hissetmeyecekleri bir ortam yaratıldı, önemli görevler verildi.

Böylece parti, bilgili, tecrübeli, hizmet etmek yeterliliği olan ve toplumun benimseyebileceği vatansever insanlardan oluşan geniş bir isim havuzundan seçim yapma şansı elde etti.

Tüzüğü ve programında belirttiği gaye ve ilkeleri benimseyen çok nitelikli bir kadro oluşturdu.

Toplumun tümünü kucaklayan bir kadro, program ve demokratik bir tüzükle milletin huzuruna çıktı.

Parti için çok İYİ bir isim ve güneş gibi sımsıcak bir amblem seçimi de doğru tercihlerden biri oldu.

Günlük hayatta en çok kullandığımız, ideolojik bir çağrışım yapmayan, pozitif bir kelime İYİ.

İYİ Parti ismi ve güneş amblemi ilk önce kısa bir şaşkınlığa sebep oldu. Ancak herkes tarafından çok kısa zamanda benimsendi. Özellikle de gençler çok çok beğendi.

Kısacası süreç iyi yönetildi.

Ben il ve ilçe teşkilatlarının oluşumunda da ciddi hatalar yapılmayacağına inanıyorum.

Parti üst yönetimi merkez teşkilatlarında oluşturduğu kompozisyonu yerel teşkilatlarda da sürdürmeye kararlı.

Farklı siyasi parti kökenli olanların dengesi, cinsiyet kotası, gençlerin oranı, il ve ilçenin özelliklerine göre güçlü sosyal grupların temsili ve görevlendirilecek kişilerin farklı kitlelerle olan iletişim becerileri dikkate alınacak.

Gerek il yönetimleri ve gerekse ilçe yönetimlerinde başkan olarak görevlendirilecek kişilerin yönetim organları için sunduğu listeler partinin hedef kitlesini ve ilkelerini temsil etmemesi halinde müdahale edilecek.

Titiz bir çalışma ile İYİ bir sonuç elde edilecek.

İlk etapta 30 civarında ilde kurucu il başkanlığı için görevlendirmeler yapılacak. Daha sonra her hafta 10 civarında il için görevlendirme yapılabilir.

Hatalar olmaz mı? Elbette olur. Ancak hata oranının minimum düzeyde olması için çalışılıyor.

AKP, CHP, MHP ve diğer partilerin il ve ilçe teşkilatları sizce mükemmel mi? Her partide bir takım kişilerden şikâyet olur. Ancak partiye oy verip vermemeyi etkileyen asli unsur bu kişiler değildir. Elbette etkileri vardır ancak sınırlıdır.

İnsanlar daha çok lidere ve partinin genel siyasi çizgisi ile duruşuna oy verir.

Ben yıllarca oy verdiğim partiye liderini ve il yönetimini beğendiğim için değil, bunlara rağmen siyasi çizgisi için oy verdim. Parti bu çizgiden uzaklaşınca da İ Parti’de siyaset yapmaya karar verdim.

CHP’lilerin ve MHP’lilerin çoğu partinin siyasi konumu, AKP’lilerin çoğu ise lideri için oy verir.

İYİ Parti’ye oy vereceklerin çoğunluğunun hem Meral Akşener’in kişiliği ve liderliği için, hem de partinin siyasi çizgisi için oy vereceği kanaatindeyim.

Yeni kurulan bir partide “şu şahıslar olursa parti ölü doğar” gibi moral bozucu kulis söylentilerini doğru bulmuyorum. Merkez teşkilatı için de bu tür söylentiler çıkarıldı. Organlara seçilenler belli olunca bu söylentiler bitti.

Şimdi il ve ilçelerde benzeri sözler ediliyor. İnanıyorum ki bunlar da aşılacak.

İYİ niyetli kişilerin sakıncalı gördüğü kişilerle ilgili bilgi ve görüşlerini yetkililere iletmesi fakat dediği olmayınca küsmemesi gerekir.

Partin lideri Meral Akşener çok tecrübeli bir siyasetçidir. Ayrıca anket ve araştırmalar yaptırarak geniş bir istişare ile karar veren bir liderdir.

İYİ Partinin bu süreci en az hata ile geçeceğine inanmak gerekiyor. Bir miktar hatalar olursa da zaman içinde düzeltilir.

*********************************

Partinin Adı ve Amblemi

İYİ yazısının Kayı Boyu’nun damgasını çağrıştırdığı gerekçesiyle partinin kapatılması için saçma sapan davalar açılması bile rakiplerin ne kadar korktuğunu göstermekte.

“Kayı damgası kullandığı için partinin kapatılması gerektiğini savunanların bir kısmının MHP’li olması ilginç. Sanki MHP’nin üç hilali bir Türk Devletinin bayrağı değilmiş gibi.

Kayı damgası bir devlet bayrağı değil, Türklerin Orta Asya’dan beri kullandığı bir işaret. Kayı Boyu da bunu kullanmış.

Bu benzerlik beni mutlu ediyor.

Bu işaretin kullanılmasında hukuki hiçbir sakınca yok. Kaldı ki partinin sembolü bu işaret değil güneş. İYİ yazısının Kayı damgası ile benzerliği de bu kelimeyi kullanmamıza engel olamaz.

Partinin sembolü olan güneş ise (Orta Asya’dan bu yana Türk boylarında yapıldığı gibi) “devletimiz sonsuz ve mutlu olsun” diye kullanılan bir işarettir. İyi Parti’nin “adaletten ve milletimize hizmetten sapmayacağız” sözünün imzasıdır.

Güneşi “maklubeye” benzeterek FETÖ bağlantısı çıkarmaya çalışan kripto FETÖcüler bile çıktı. Bunlar yedikleri maklubelerin hasreti içinde olmalılar ki, Allah’ın güneşini gösteren işarette dahi yedikleri bu yemeği görmekteler.

Böyle saçma iddiaların hukuki hiçbir karşılığı yok. Kervan yürüyecektir.

Bu tür sataşma ve açılan davaları siyaseten İYİ Parti için faydalı buluyorum. Hem İYİ Partinin reklamını yapıyorlar ve hem de korkularını açığa vuruyorlar.

 

Önceki İçerikÇer-Çöp Siyaseti
Sonraki İçerikGökalp Aşısı ve Cumhuriyeti Çeliklemek
Avatar photo
Doğum 20.07.1956 BUCAK-BURDUR Eğitim Cumhuriyet İlk Okulu, Bucak Lisesi (Mezuniyet 1973) İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi - Kimya Yüksek Mühendisliği (Mezuniyet 1978) İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Mezuniyet 1995) Çok sayıda şirket içi ve şirket dışı eğitim programlarına iştirak. (ISO 9000, Toplam Kalite Yönetimi, Verimlilik, İş İdaresi, Pazarlama, İstatistiksel Proses Kontrol, Kişisel Gelişim, Kişisel İmaj ve diğer konularda onlarca eğitim programı) 1978-1980 Akyazı/Sakarya Yonca Süt Fabrikası İşletme ve Laboratuar Şefi 1980-1995 Petkim A.Ş. Yarımca Kompleksi (İşletme Mühendisi, İşletme Şefi, Başmühendis.) 1995-2001 Satış Müdür Muavini 2001-2004 Tüpraş Körfez Petrokimya ve Rafinerisi Ticaret Müdür Yrd. 2004 - 01.02.2007 Tüpraş Körfez Petrokimya ve Rafinerisi Ticaret Müdürü. 01.02.2007 - 30.09.2007 Tüpraş Körfez Petrokimya ve Rafinerisi İnsan Kaynakları Müdürü. 01.01.2008 - 30.10.2008 Yantaş Yavuzlar Plastik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı. 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı Kauçuk Ürünleri Sanayii Özel İhtisas Komisyonu Başkanlığı yaptı. (2001) 03.03.2010- Serbest Avukat Medeni Hal :Evli ve İki Çocuklu Lisan : İngilizce (İntermedite level) Sosyal Faaliyetler :İstanbul Üniversitesi Korosu, Kubbealtı Musiki Cemiyeti ve halen Tüpraş Türk Sanat Müziği Grubunda korist. 250 mühendis üyesi bulunan Petkim Mühendisler Derneği'nde 4 yıl başkanlık yaptı. Kocaeli Aydınlar Ocağı'nda Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halen Yönetim Kurulu Başkanı. 2001-2002 yıllarında Kocaeli TV' de, "Geniş Açı" adlı siyasi, sosyal, kültürel tartışmaların yapıldığı programın yapımcılığı ve sunuculuğunu yaptı. Halen Kocaeli Gazetesinde haftada bir köşe yazısı yayınlanmaktadır. Bu yazıların tamamı kocaeliaydinlarocagi.org.tr sitesinde yer almaktadır.