Aşağı
odada ambarda bulunan araba beygirleri kayış takımının ve bakır tencere ve tepsilerin satılması ve dört elbise ve eşya sandığını ve üç ammarıSelma, arzu etmezse
bunların da satılıp ve esmanının (değerlerinin,
kıymetlerinin) fukaraya verilmesini istiyorum.
5-Yeni ve eski libaslarımın
(elbiselerimin) ve geceliklerimin satılmayıp lâyık olanlara ve bunlardan pek
eski olanların fukaraya verilmesini diş tabibi Tevfik Vecihi ve oğlu Yüksek Mühendis İlhan Beylere havale
ediyorum.
6-Eyyamı sebavetimden (çocukluk günlerimden)
beri elime geçen
paralar ile altmış seneden beri yazdığım
eserlerden aldığım mebaliğden elde kalan miktarınışu suretle teberru
ediyorum: (Bu para İş
Bankası’nda Altı yüz No.lu kasadadır.)
-Merhum kardeşim Selim’in kızı Selma’ya üç yüz altın lira (Selma benden evvel ölürse bu para kızı Nihal’e verilecektir). Selma’nın kızı Nihal’e 9 altın lira ve Üçüncü
Sultan Selim’in antika bir altın sikkesi, kenarı incili kırmızı ipek
kesededir.
-Zekâtım olarak muhtacine üç yüz altın lira.
-Zeynep Kâmil
hastanesine yüz altın lira,
-Guraba hastanesine
seksen altın lira,
-Verem hastanesine
altmışaltın lira,
-Darüşşafakaya yüz altın lira,
-Darülâcezeye seksen altın lira
-Mevlit masrafı
kırk altın lira (Vefatımdan halkın âdet edindiği bir kırk gün değil, beş on gün sonra Bayezit Camii’nde okunacaktır) aşrışerifler, teşvikler ile usulüâdâbına kemali riâyetle İmam ve Hatip mektebi
talebesine okutturulması münasip olur.
-Vefatımı tâkip edecek Ramazanda Bayezit ve Fatih
camilerinde ikindi namazından sonra Kur’an okuyacak iki hafıza otuz altın
lira.
-Merkezefendi
kabristanındaki mezarımızın tâmiri ile parmaklığın cephesine ve babamın kitâbesinin
yanına raptedilecek ve üstüne eski yazı ile:
Yazılacak, taş levha masrafı 40 altın
lira. (Bu işte Mühendis Ekrem Hakkı Bey himmet
eylerse, ruhumu şâd eyler. (Yukarıdaki
cümlenin günümüz Türkçesiyle Latinize edilmiş şekli:
Hâzâ
kabru İbnülemîn el-Hâc Mahmûd Kemâl
ve [ahîhi]
Ahmed Tevfîk ve
validetihimâ
rahimehumullâh
28 Kasım 1938 tarihinde Bafra’da doğdu. İlk ve ortaokulu doğduğu şehirde bitirdikten sonra Ankara Ticaret Lisesi ve Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde okudu.
İş hayatına Ankara’da muhasebeci olarak başladı. Ankara ve Karabük’te; muhasebeci, mali müşavir ve profesyonel yönetici olarak devam etti. İstanbul’da, demir ticareti ile meşgul oldu.
SSCB’nin dağılmasından sonra Türk Cumhuriyetlerinde sanayi yatırımları gerçekleştirmek üzere çok ortaklı şirket kurdu. Şirketin murahhas azası olarak Azerbaycan’da ve Kırım’da tesis kurup çalıştırdı. 2000 yılında işlerini tasfiye etti.
İş hayatı ile birlikte yazı hayatı da devam etti. İlk yazısı 1954 yılında Bafra’da yayımlanmakta olan Bafra Haber Gazetesi’nde başmakale olarak yer aldı. Sonraki yıllarda İlhan Egemen Darendelioğlu’nun Toprak Dergisi’nde, Son Havadis ve Tercüman gazetelerinde yazıları yayımlandı. Türk Ocakları Genel Merkezinin yayımladığı Türk Yurdu dergisinde yazdı. İslâm, Kadın ve Aile, Yörünge, Ufuk, Emelimiz Kırım, Papatya, Tarih ve Düşünce, Yeni Düşünce, Yeni Hafta, Sağduyu, Orkun, Kalgay, Bahçesaray, Türk Dünyâsı Târih ve Kültür, Antalya’da yayımlanan Nevzuhur, Kayseri’de yayımlanan Erciyes ve Yeniden Diriliş, Tokat’ta yayımlanan Kümbet, Kahramanmaraş’ta yayımlanan Alkış dergilerinde, Dünyâ ve Kırım’da yayımlanan Kırım Sadâsı gibi gazetelerde de imzasına rastlanmaktadır. Akra FM radyosunda haftanın olayları üzerine yorumları oldu.
1990 – 2000 yılları arasında (haftada bir gün) Zaman Gazetesi’nde köşe yazıları yazdı. Hâlen; Önce Vatan Gazetesi’nde, yazmaktadır.
Oğuz Çetinoğlu; Türk Ocağı, Aydınlar Ocağı, ESKADER / Edebiyat, Sanat ve Kültür Araştırmacıları Derneği ve İLESAM / Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sâhipleri Meslek Birliği Üyesidir.
Yayımlanmış Kitapları:
1- Kültür Zenginliklerimiz: (2006) 2- Dört ciltte 4.000 sayfalık Kronolojik Tarih Ansiklopedisi: (2008 ve 2012), 3- Tarih Sözlüğü: (2009), 4- Okyanusa Açılan Kapılar / Tefekkür Mayası Röportajlar: (2009). 5- Altaylardan Hira’ya Türk-İslâm Dostluğu: (2012 ve 2013), 6- Bilenlerin Dilinden Irak Türkleri: (2012), 7- Türkler Nasıl ve Niçin Müslüman Oldu: (2013), 8- Türkmennâme / Irak Türkleri Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey: (2013). 9- Türklerin Muhteşem Tarihi: (Nisan 2014 ve Nisan 2015) 10- 115 Soruda Türk İslâm-Âlimi Mâtüridî (Röportaj): 2015) 11- Cihad – Gazi – Şehid: Kasım 2015. 12-Yavuz Bülent Bâkiler Kitabı (2016 Mehmet Şâdi Polat ile birlikte) 13-Her Yönüyle Kâzım Karabekir (2017 Mehmet Şadi Polat ile birlikte) 14-Dil ve Edebiyat Dergisi / İlk 100 Sayı Bibliygorafyası (2017 Mehmet Şâdi Polat ile birlikte) 15-Büyük Türk İslâm Âlimi Serahsî (2018), 16-Âyetler ve Hadisler Rehberliğinde Kutadgu Bilig’den Seçmeler (2018), 17-Edib Ahmet Yüknekî ve Atebetü’l-Hakayık (2018), 18- Büyük Türk İslâm Âlimi Mâtürîdî (2019), 19-Kâşgarlı Mahmud ve Dîvânu Lugati’t-Türk (2019). 20-Duâ / Huzura Açılan Kapılar. (2019)
10-Yesevi Yayıncılık, 12-Yakın Plan Yayınları, 13-Boğaziçi Yayınları, 14-Dil ve Edebiyat Dergisi, diğer kitaplar Bilgeoğuz Yayınları tarafından yayımlanmıştır.