Sıdıka Ağa, Servet Somuncuoğlu ve İnal Batu’yu Rahmetle Anıyoruz

88

 

Bölücü ırkçılığa ve Türk tarihinden intikam alma peşinde koşan her gruba demokratikleşme adı altında akıl almaz tavizlerin verildiği, hukuk devletinin ve yargı bağımsızlığının önemli ölçüde yıpratıldığı ve yargının siyasallaştırıldığı, Ümraniye davalarında PKK’lıların gizli tanık olarak kullanıldığı adli skandallara, yaşadığımız olağanüstü şartlara rağmen;Mübarek bir ayın sonunda gelen Ramazan Bayramınızı kutluyorum.

Daha aydınlık, istikrar ve barışın hüküm sürdüğü, resmi kanaldan vatandaşların birbiri ile çatışmaya tahrik edilmediği, mahallelere vatandaşın birbirini ihbar kutularının konmadığı nice bayramlar diliyorum. Ülkemizin ufkundan kara bulutların kalktığı, aklı selimin hakim olduğu, düşmanların dost kabul edilmediği, açılım-çözüm süreci ve demokratikleşme adı altındaki tuzakların aşıldığı, demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işletildiği, çoğunlukçu değil; çoğulcu demokrasinin geçerli olduğu, T.C.’yi kuran milli irade ve zihniyete sadakatle bağlı kalınarak yönetilen, milli bağımsızlık ve milli egemenlik konularında hassas olunan bir Türkiye’yi özlüyoruz.

Herkesin fark ettiği bir gerçek var: Türkiye geriye gidiyor. Her türlü muhalefete ve çoğulculuğa karşı hoşgörüsüzlük ve şiddet tırmanıyor,  kamplaştırmalar artıyor, Milli ve üniter devlet yapısı zedeleniyor.Bu herhalde demokratikleşme süreci olamaz. Çünkü, demokrasi çözülme ve çöküşün merdiveni değildir.

Şehit Mehmetçik ile PKK teröristini aynı kefeye koyan Milli Savunma Bakanı’nı yadırgıyoruz. “Ak Parti ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk” diyebilen iktidar partisinin İstanbul İl Başkanı’nı da…Bu talihsiz lafı Türk kimliğine karşı savaş açmış ve Batı Trakya Türklerine siz Türk değil, Müslüman Yunanlısınız baskı ve dayatmalarını yıllarca sürdüren Yunan politikacıları, İskeçe veya Gümülcine valileri söylemiyor, sandıktan çıkan bir iktidarın yetkilileri söylüyor. “Bağımsız Kürdistan yavaş yavaş kuruluyor. Büyük bir halkın devlet olma hayali var. Bu hayal meşrudur…” sözleri de eski bir dışişleri bakanına ait… Gaf üzerine gaf yapınca iktidarın bu Dışişleri Bakanı ağabey sayılıp kızağa çekiliyor. Bu örnekler o kadar çok ki… Ege’de kıta sahanlığı konusunda, Ortadoğu’dave Kıbrıs’ta milli menfaatlerimiz ile ters düşen beyanatlar, politikalar ve diğerleri… Bütün bunlar bu ülkenin bu gibi yanlışlara layık olmadığını göstermektedir.

Bu arada Makedonya Türklüğüne önemli hizmetleri geçen ve genç sayılabilecek bir yaşta kaybettiğimiz Makedonya Türk Kadınları Başkanı Sıdıka Ağa kardeşimize Allah’tan rahmet, başta Sayın Erdoğan Saraç olmak üzere, bütün dostlarımıza başsağlığı diliyoruz. Yine geçenlerde aramızdan ayrılan tanınmış araştırmacı yazar ve belgeselleri ile Türklüğe hizmetleri geçen Servet Somuncuoğlu kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Aynı dilek ve duygularımızı Allah’ın rahmetine kavuşan değerli diplomatımız İnal Batu için de tekrarlıyoruz. Allah,hepsine gani gani rahmet eylesin.

 

 

Önceki İçerikSabır
Sonraki İçerikYaşanmış Anekdotlar
Avatar photo
1944 İstanbul doğumludur. Orta Öğrenimini Maarif Kolejinde, yüksek öğrenimini İktisadî ve İdari Bilimler Yüksek Okul'unda tamamlamıştır. 1967'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne asistan olarak girmiştir. Ord. Prof. Dr. Z.F. Fındıkoğlu'na asistanlık yapmıştır. 1972'de "Bölgelerarası Dengesizlik" teziyle doktor, 1977'de "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" teziyle doçent, 1988'de de profesör olmuştur. 1976 Haziranında yurt dışına araştırma ve inceleme için giden Erkal 6 ay Londra ve Oxford'ta inceleme ve araştırmalar yapmış, Doçentlik hazırlıklarını ikmal etmiştir. 1977 yılında hazırladığı "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" isimli Eğitim Sosyolojisi ve Eğitim Ekonomisi ağırlıklı tezle Doçent olmuştur. 1988'de Paris'de, 1989'da Yugoslavya Bled'de yapılan milletlerarası UNESCO toplantılarında ülkemizi birer tebliğle temsil etmiştir. 1992 Yılında Hollanda'da yapılan Avrupa Konseyi'nin "Avrupa'da Etnik ve Cemaat İlişkileri" konulu toplantısına tebliğle katılmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dışında dönem dönem Harp Akademilerinde, Gazi Üniversitesi'nde, Karadeniz Teknik (İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu) ve Marmara Üniversitelerinde de derslere girmiştir ve konferansçı olarak bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve İstanbul Türk Ocağı üyesi olan Prof. Dr. Erkal'ın yayımlanmış ve bir çok baskı yapmış 15 kitabı ve 700 civarında makalesi vardır. Halen Yeniçağ Gazetesi'nde Pazar günleri makaleleri yayımlanmaktadır. Prof. Dr. Erkal evli ve üç çocukludur. Dikkat Çeken Bazı Kitapları : Sosyoloji (Toplumbilimi) (İlaveli 14. Baskı), İst. 2009 Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri, İst. 1978 Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması,(2. Baskı), İst. 1978 Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme, Ankara 1984 Bölge Açısından Az Gelişmişlik, İst. 1990 Etnik Tuzak, (5. Baskı), İst. 1997 Sosyolojik Açıdan Spor, (3. Baskı), İst. 1998 İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri, (5. Baskı), İst. 2000 Türk Kültüründe Hoşgörü, İst. 2000 Merkez Binanın Penceresinden, İst. 2003 Küreselleşme, Etniklik, Çokkültürlülük, İst. 2005 Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri (Ortak Eser), İst. 2001 Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü (Ortak Eser), İst. 1997 Economy and Society, An Introduction, İst. 1997 Yol Ayrımındaki Ülke, İst. 2007 Yükseköğretim Kurumlarının Bölgelerarası Gelişme Farklılıkları Açısından Önemi ve İşlevleri, İTO, İst. 1998 (Ortak Araştırma)