“Wiki” İle Tilkinin Maceraları

96

Tartışmalı Wikileaks belgelerinin dünya siyasetinde 11 Eylül benzeri bir depreme yol açacağı anlaşılmaktadır. 11 Eylül’de New York’ta gökdelenlerin yerle bir edilmesi süper gücün küresel istilasının gerekçesi yapılmıştı. Bundan başta Irak ve Afganistan payını almıştı. Yarın neler olabileceğini bugünden kestirebilmek oldukça zordur. Ülkeler ve dünya her gün yepyeni gündemlerle uyanıyor. Ülkeler arasındaki yok edilemeyen milli menfaat çatışmalarında iletişim teknolojilerinin en önemli birer silâh haline geldiği bir gerçektir. Bu araçlar kullanılarak kitleler yanıltılabiliyor, yönlendirilebiliyor ve şartlandırılabiliyor. Dostlar düşman, düşmanlar dost yapılabiliyor. Bölgesel operasyonlar gerçekleştiriliyor. Belgeler taksite bağlanmış… 

Bu belgeler, Türkiye’yi yönetenler için ibretlerle doludur. ABD’nin hemen hemen bütün Avrupa ülkelerindeki Büyükelçiliklerinden gelen duyumlara göre, Türkiye’nin AB üyeliğinin bir hayal olduğu teyid edilmektedir. Ancak bu hayali üyeliği kapıda tutarak Türkiye’den bazı şeyler koparmak, Devletin yapısını değiştirtmek, kaynaklarına el koymak, yeni yapay azınlıklar yaratmak, tarımı ve sanayii perişan edici tedbirleri aldırmak ve Kıbrıs’ta Türkleri tekrar azınlık konumuna itici tek devlet (Rum devleti) pazarlamaları göz ardı edilecek gibi değildir.

KKTC’ni AB yolunda feda etmeye yatkın ihanet odakları, bir kere daha görülmüştür ki; Türkiye’nin önündeki gerçek engellerdir. Türkiye asıl bunlardan kurtulmalı… Gerekli durumlarda lüzumlu tepkileri gösteremeyen siyasiler de bunlara çanak tutmaktadırlar. Annan Plânı’nın kabul edilmesinin karşılığında KKTC neyi kazandı ki? AB tarafından vaat edilenlerin hangisi gerçekleşti? Vatan topraklarını vatan olmaktan çıkaracak, bağımsızlığı, hükümranlık haklarını reddedecek ülke ve toplumların geleceği yaşama hakları yoktur.

Rusya’nın bir mafya babası aracılığıyla Batı’nın oyuncağı olan PKK’ya silâh sattığı bilinen bir gerçektir. Peki, Rusya bunları yaptı da sözde müttefikimiz ABD, önce Çekiç Güce, daha sonra da Türkiye’ye saldırttığı bu örgüte nasıl destek sağladı; hangi istihbaratları geçti? TSK’ni yıpratmada ABD, iyi gayret sarf etti. TSK’nin gizli belgeleri, kozmik odaları, Heron uçaklarının görüntüleri ve ilgi çekici istihbaratla ilgili bilgi yandaş medyanın ekranlarından taştı durdu. ABD Büyükelçisi veya Başkonsolosu ağabeylerine menfaat karşılığı bilgi sızdırıp kendilerini satanlar, demokratik ve şeffaf ortamda gizli mi kalacak? Özel sektör ve kamu sektöründe “ABD’ye düşmanlık etmek Türkiye’nin yararına değildir, uyumlu olmalıyız” diye ortaya dökülen mahlûklar neden teşhir edilemez? Kumkapı’da Karen Fogg’a kurulan sofralar, Bebek’te ABD eski büyükelçisi Marc Harris ağabeylerinin önüne dökülen bilgi ve belgeler niye soruşturulmaz?

Haberleşme teknolojilerinin taşıdığı önem ve birer sıcak harp aracı haline gelmeleri, Telekom‘un özelleştirilmesi yanlışı, düşünen kafaları bir kere daha düşündürmelidir. Hizmetin artan maliyeti bir tarafa, ülkenin sürekli istihbarat zaafiyetlerine sürüklenmesinde Telekom ve benzerlerinin özelleştirilmesinin, Soğuk Harp şartlarının çoktan değiştiğinin fark edilememesinin acaba payı yok mudur? Nasıl olsa önümüzü açıyor diye sorumsuzca diğer kurumları dış destekli suçlama ve yıpratma yarışı iktidarlara ne kazandırır?

Türkiye, yabancı istihbarata son derece açık, yabancı ajanların at oynattığı serbest bölge haline gelmiştir. Yasadışı dinlemeler, birbirini teknolojiden de faydalanarak dinleyen farklı gruplar; hem üzücü, hem düşündürücüdür. Bugün Türkiye’ye her türlü dinleme cihazı ve bu alanla ilgili teknoloji, araç gereç internet yolundan kontrol dışı ve vergisiz sokulmaktadır. Birçok alanda olduğu gibi bu sahada da önemli kararlar almak ve hatadan dönmek gerekmektedir. Bunu bugünkü iktidar yapamaz. Bu bakımdan,  Haziran 2011 Genel Seçimleri birçok açıdan farklı bir seçim olmak durumundadır. Bu seçimlerden mevcut iktidarın kazanarak çıkması halinde Türkiye Türkiye olarak kalabilecek mi? Türk Milletini inkâr eden, milli kimliği reddeden, ülkeyi bir marifet gibi etnik çorbaya çevirici yeni ve sözde sivil anayasa sinyalleriyle ülke nereye varacak?

Her türlü siyasi mülahazanın dışında bu gerçekleri düşünmek durumundayız.

  

        

Önceki İçerikİnsan Hakları Gününde Balkanlarda Türk Soykırımı
Sonraki İçerikTürk Kimdir?
Avatar photo
1944 İstanbul doğumludur. Orta Öğrenimini Maarif Kolejinde, yüksek öğrenimini İktisadî ve İdari Bilimler Yüksek Okul'unda tamamlamıştır. 1967'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne asistan olarak girmiştir. Ord. Prof. Dr. Z.F. Fındıkoğlu'na asistanlık yapmıştır. 1972'de "Bölgelerarası Dengesizlik" teziyle doktor, 1977'de "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" teziyle doçent, 1988'de de profesör olmuştur. 1976 Haziranında yurt dışına araştırma ve inceleme için giden Erkal 6 ay Londra ve Oxford'ta inceleme ve araştırmalar yapmış, Doçentlik hazırlıklarını ikmal etmiştir. 1977 yılında hazırladığı "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" isimli Eğitim Sosyolojisi ve Eğitim Ekonomisi ağırlıklı tezle Doçent olmuştur. 1988'de Paris'de, 1989'da Yugoslavya Bled'de yapılan milletlerarası UNESCO toplantılarında ülkemizi birer tebliğle temsil etmiştir. 1992 Yılında Hollanda'da yapılan Avrupa Konseyi'nin "Avrupa'da Etnik ve Cemaat İlişkileri" konulu toplantısına tebliğle katılmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dışında dönem dönem Harp Akademilerinde, Gazi Üniversitesi'nde, Karadeniz Teknik (İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu) ve Marmara Üniversitelerinde de derslere girmiştir ve konferansçı olarak bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve İstanbul Türk Ocağı üyesi olan Prof. Dr. Erkal'ın yayımlanmış ve bir çok baskı yapmış 15 kitabı ve 700 civarında makalesi vardır. Halen Yeniçağ Gazetesi'nde Pazar günleri makaleleri yayımlanmaktadır. Prof. Dr. Erkal evli ve üç çocukludur. Dikkat Çeken Bazı Kitapları : Sosyoloji (Toplumbilimi) (İlaveli 14. Baskı), İst. 2009 Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri, İst. 1978 Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması,(2. Baskı), İst. 1978 Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme, Ankara 1984 Bölge Açısından Az Gelişmişlik, İst. 1990 Etnik Tuzak, (5. Baskı), İst. 1997 Sosyolojik Açıdan Spor, (3. Baskı), İst. 1998 İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri, (5. Baskı), İst. 2000 Türk Kültüründe Hoşgörü, İst. 2000 Merkez Binanın Penceresinden, İst. 2003 Küreselleşme, Etniklik, Çokkültürlülük, İst. 2005 Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri (Ortak Eser), İst. 2001 Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü (Ortak Eser), İst. 1997 Economy and Society, An Introduction, İst. 1997 Yol Ayrımındaki Ülke, İst. 2007 Yükseköğretim Kurumlarının Bölgelerarası Gelişme Farklılıkları Açısından Önemi ve İşlevleri, İTO, İst. 1998 (Ortak Araştırma)