“Türk Milletine Çağrı” Bildirisi”

92

II.Abdülhamid‘e İngilizlerin sunduğu açılım paketi reddedilir. Aslında dış kaynaklı açılım emirlerine çoğu kere uymuşuzdur. Açılımlara hala doymadık. II. Abdülhamid’den istenenler arasında jandarmanın yeniden düzenlenmesi ve başına Batılı birinin getirilmesi idi. Bugün terörle mücadelede jandarma devre dışı bırakılmak ve pasifleştirilmek için İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. Dün de bugün de hedef değişmiyor. Bugün de Suriye ve Irak sınırını kaldır, Osmanlı ağabeyliği yap telkinleri var. Bu oyun sözde Osmanlıcılık adına oynanıyor. Bir başka ifade ile genişle ama ufalan anlamını taşıyor. IŞİD hedef alınıyor; PYD-PKK meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bir taraftan terör örgütü muhatap alınıp işbirliği yapılıyor; diğer taraftan neden Batılı ülkeler örgütü terör listesinden çıkarıyor diye şikayet ediliyor.

Diğer taraftan 12 sene aldatıldık; cemaat bizi yanlış yönlendirdi itirafları ciddi devlet adamlığı ile bağdaşmıyor. Balyoz ve Ergenekon davalarında ben de savcıyım diyenler, yargıyı etkileyen ve yönlendirenler, hukuktan yana olan hakim ve savcıları sürenler, Genel Seçimler yaklaşırken birden tavır değiştirdiler. Paşaların tutuklanmasından bugün rahatsız olanlar, dün askere kumpas kuranların ortakları değil mi? Malum davalarda “Türkiye bağırsaklarını temizliyor” diyen Başbakan Yardımcısı emekliliği yaklaşınca şeref, haysiyet, doğruluk ve dürüstlükten bahsediyor.

Başbakan’ın çelişkileri birbirini izliyor. Hem topluma aidiyet duygusu önemli diyeceksiniz; hem de milli seviyedeki birliktelikleri dışlayacaksınız. Etnik ve mezhep ayrımcılığını önlemenin yolu bu ayrımcılığa destek olmaktan ve tahrik etmekten mi geçiyor?

Bütün bu ve benzeri yanlış ve gaflet örnekleri karşısında 1234 gerçek STK Türkiye’nin içine sürüklendiği hayati sorunlar ve yol ayrımı karşısında, vatandaş olmanın şuuru ile Türk Milletine çağrıda bulundular ve Ankara’da endişelerini, tekliflerini dile getirdiler. Türkiye’de olup bitenler ülkenin nereden nereye getirildiğini göstermektedir. Ülke çıkarlarının bir iktidara karşı savunulur hale gelmesi çok düşündürücüdür. Garip açılımlarla ve yeni anayasa ihanetiyle Yeni Türkiye’ye varılacaktır. Dün aşırı solun sloganı “Türkiye halklarına özgürlük” idi. Bugün sağın milliyetsiz ve vatansız kesimi aynı tezin peşinde gidiyor. Türk Milleti etnik gurup gibi ele alınıyor. Kamplaşmalar artıyor. Devlete rakip paralel yapılar yaratılıyor. Çözüm sürecinin çözülme olduğu ortaya çıkıyor. Milli Devlet yerine çok ortaklı bir yapı ve bölgesel özerklikler gündeme getiriliyor. Türkiye’yi Türkiye yapan değer ve sembollere karşı adeta savaş açılıyor. İşgal altında Mondros Mütarekesi şartlarını yaşıyoruz.

Türk Milletine kendilerini mensup hisseden, sorumluluk duygusu ile hareket eden  dıştan ve içten kumandalı olmayan gerçek 1234 STK’ları üstlerine düşen görevi yerine getirdiler. Demokratik parlamenter sisteme, hukuk devletine, kuvvetler ayrılığına, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına ve milli devlete sahip çıktılar. Fikir ve düşünce hürriyetinden geriye gidişi reddettiler. Elazığ’dan, Trabzon, Giresun, Sivas, Kocaeli, Manisa, Adıyaman, Ordu, Tekirdağ, Yozgat, Sakarya, Adana, Ankara, İstanbul, Balıkesir, Iğdır, Isparta, İnegöl, Kayseri ve Malatya’ya kadar bir araya gelerek ümitsizliği ve sessizliği bozdular. Biz olmanın şuuru ile hareket ettiler. Aydınlar Ocaklarımız da milli meselelere sahip çıkmada devamlı merkezde yer almayı sürdürdü. Bazıları hala bu büyük olayı anlayıp kavrayamasa da…

 

Önceki İçerikYolcudur Abbas, Bağlasan Durmaz!
Sonraki İçerikDostluk ve Vefa
Avatar photo
1944 İstanbul doğumludur. Orta Öğrenimini Maarif Kolejinde, yüksek öğrenimini İktisadî ve İdari Bilimler Yüksek Okul'unda tamamlamıştır. 1967'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne asistan olarak girmiştir. Ord. Prof. Dr. Z.F. Fındıkoğlu'na asistanlık yapmıştır. 1972'de "Bölgelerarası Dengesizlik" teziyle doktor, 1977'de "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" teziyle doçent, 1988'de de profesör olmuştur. 1976 Haziranında yurt dışına araştırma ve inceleme için giden Erkal 6 ay Londra ve Oxford'ta inceleme ve araştırmalar yapmış, Doçentlik hazırlıklarını ikmal etmiştir. 1977 yılında hazırladığı "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" isimli Eğitim Sosyolojisi ve Eğitim Ekonomisi ağırlıklı tezle Doçent olmuştur. 1988'de Paris'de, 1989'da Yugoslavya Bled'de yapılan milletlerarası UNESCO toplantılarında ülkemizi birer tebliğle temsil etmiştir. 1992 Yılında Hollanda'da yapılan Avrupa Konseyi'nin "Avrupa'da Etnik ve Cemaat İlişkileri" konulu toplantısına tebliğle katılmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dışında dönem dönem Harp Akademilerinde, Gazi Üniversitesi'nde, Karadeniz Teknik (İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu) ve Marmara Üniversitelerinde de derslere girmiştir ve konferansçı olarak bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve İstanbul Türk Ocağı üyesi olan Prof. Dr. Erkal'ın yayımlanmış ve bir çok baskı yapmış 15 kitabı ve 700 civarında makalesi vardır. Halen Yeniçağ Gazetesi'nde Pazar günleri makaleleri yayımlanmaktadır. Prof. Dr. Erkal evli ve üç çocukludur. Dikkat Çeken Bazı Kitapları : Sosyoloji (Toplumbilimi) (İlaveli 14. Baskı), İst. 2009 Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri, İst. 1978 Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması,(2. Baskı), İst. 1978 Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme, Ankara 1984 Bölge Açısından Az Gelişmişlik, İst. 1990 Etnik Tuzak, (5. Baskı), İst. 1997 Sosyolojik Açıdan Spor, (3. Baskı), İst. 1998 İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri, (5. Baskı), İst. 2000 Türk Kültüründe Hoşgörü, İst. 2000 Merkez Binanın Penceresinden, İst. 2003 Küreselleşme, Etniklik, Çokkültürlülük, İst. 2005 Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri (Ortak Eser), İst. 2001 Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü (Ortak Eser), İst. 1997 Economy and Society, An Introduction, İst. 1997 Yol Ayrımındaki Ülke, İst. 2007 Yükseköğretim Kurumlarının Bölgelerarası Gelişme Farklılıkları Açısından Önemi ve İşlevleri, İTO, İst. 1998 (Ortak Araştırma)