Suyun Ötesi ve Berisi…

82

 

13 Ocak 2014 tarihi KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı büyük devlet adamı ve Türk Dünyası’nın önde gelen liderlerinden Rauf DENKTAŞ‘ın ikinci ölüm yıldönümü idi. Bu değerli ve unutulmaz ismi Türkiye Türklüğünün ve Türk Dünyasının unutması mümkün değildir. O milli davasına usanmadan zor şartlar altında, engellemelere rağmen sahip çıkarken; ülkeyi yönetenler KKTC’yi hayali AB üyeliği önünde bir engel olarak görüyorlardı. Denktaş farklı dönemlerde ileri sürdüğü tezlerde hep haklı çıktı. Yanlışları ve dış politika ayıplarınıhep başkaları paylaştı.

Rahmetli Rauf DENKTAŞ gibi Kıbrıs milli davasına “Yükselen bayrak bir daha inmez” şeklinde sahip çıkan Kıbrıs Türk Toplumu liderlerinden Dr.Fazıl KÜÇÜK‘ün ölüm yıldönümü de 15 Ocak idi. Her iki değerli devlet adamını da saygı ve rahmetle anıyor, genç nesillerin onları örnek almalarını temenni ediyoruz. Her iki rahmetli devlet adamı da milli davalarda ikili oynanamayacağını bize göstermişlerdir. Dış politikanın hocası olmuşlardır.

* * *

20 Ocak 1990 yılında dönemin Sovyetler Birliği başkanı Gorbaçov‘un emriyle Bakü’de gerçekleştirilen katliamın 24.yıldönümünde 137 şehit Azeri kardeşimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. O dönemde Bakü sokaklarında hareketli her hedefe Rus askerlerince ateş açılmış ve 700’den fazla kardeşimiz de yaralanmıştı. Sovyetler Birliği döneminde bu katliam diğerleri ile beraber insanlık için yüz karası olmuştur. Bilhassa Türklere ve insanlığa yapılan katliamlar adeta Sovyetler Birliği Başkanı Gorbaçov’un alnındaki o kara lekede somutlaşmıştır. Bu leke bir tesadüf sayılamaz. Türkler tarih boyu kendilerine yöneltilen ve uygulanan soykırımları, insan hakları ihlallerini, katliamları unutmamalı ve unutturmamalıdır.

Ermenilerce değil; Ermeni terör örgütleri olan Hınçak ve Taşnak katillerince bilhassa Doğu Anadolu’da Rus destekli katliamları ve bugünlerde “Biz de Ermeniyiz” diye ortada dolaşan tarihten habersiz soytarılarıda unutmamak durumundayız. Doğu Anadolu’da toplu mezarlarda yatan aziz şehitlerimiz, sivil halkımız, şehit edilen devlet adamlarımız, dışişleri görevlilerimiz bize tarihi rolümüzü daima hatırlatmalıdır. Unutmamamız gereken birileri de, Türk’ü ve tarihi inkâr eden palyaço kılıklı ünvanlı, unvansız ekran ve siyaset soytarılarıdır. Türk’ü reddedenlere “Çinliler Çin Seddini Fransızlara veya Amerikalılara karşı mı inşa ettiler” diye sorulmalıdır.

TBMM’nde tartışan iktidar ve ana muhalefete mensup iki vekili izledik. İktidar partisi mensubu vekil kendisinin derenin, suyun bu tarafından Yalova’ya geldiğini ısrarla vurguladı ve bunu bir üstünlük saydı. Ana muhalefet vekiline derenin ötesinden geldiğini hatırlattı. Ülke gündemi ile ilgisiz görünen bu sorun aslında kimlik konusunda zihinlerin ne kadar karışık olduğunu göstermektedir.

Suyun ötesinden yani Balkanlar’dan göçle gelen insanlarımızın genelde kökü Anadolu’dan seçilip gönderilen ailelere dayanır. Selanikli, Makedonyalı ve Kosovalı olmak bir kimlik değildir. Kimlik doğum yerine göre değil; kültüre, yaşama tarzına ve mensubiyet duygusuna bağlıdır. Göçle gelen soydaşlarımız dedelerinin vatanlarına dönmüşlerdir. Büyük zorluklarla karşılaşmış ve göç yollarında binlercesi hayatını kaybetmiştir. Bunlar kolayı seçip güneye İtalya’ya gidebilirlerdi.

Dindaş ve akraba topluluklardan gelenlerde “Biz de Türküz” diyerek, dilekçe vererek ve kendi arzuları ile vatandaşımız olmuşlardır. Sözde suyun bu tarafından olmakla övünenler arasında Karadeniz’den gelip de Türksüz bir anayasa ile Türkiye’nin demokratikleşeceğini ileri sürenler vardır. Mevcut iktidar partisi sayesinde Türk olmadıklarını öğrendiklerini söyleyen il başkanları gördük. Anadolu’da Türk milleti dışında millet arayışına çıkanların patenti iktidar partisine aittir.

Bu bakımdan suyun ötesi mi, yoksa berisi mi şeklindeki kısır, temelsiz ve cehalet kokan beyanlarla yüce Meclisin kürsüsünün işgal edilmemesi herhalde daha isabetli olabilir.

 

 

Önceki İçerikTürk Gençleri Dünyayı Gezmeli…
Sonraki İçerik‘Gen Mühendisliği çalışmaları, insanlığa az fayda sağlar, çok zarar verir.’
Avatar photo
1944 İstanbul doğumludur. Orta Öğrenimini Maarif Kolejinde, yüksek öğrenimini İktisadî ve İdari Bilimler Yüksek Okul'unda tamamlamıştır. 1967'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne asistan olarak girmiştir. Ord. Prof. Dr. Z.F. Fındıkoğlu'na asistanlık yapmıştır. 1972'de "Bölgelerarası Dengesizlik" teziyle doktor, 1977'de "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" teziyle doçent, 1988'de de profesör olmuştur. 1976 Haziranında yurt dışına araştırma ve inceleme için giden Erkal 6 ay Londra ve Oxford'ta inceleme ve araştırmalar yapmış, Doçentlik hazırlıklarını ikmal etmiştir. 1977 yılında hazırladığı "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" isimli Eğitim Sosyolojisi ve Eğitim Ekonomisi ağırlıklı tezle Doçent olmuştur. 1988'de Paris'de, 1989'da Yugoslavya Bled'de yapılan milletlerarası UNESCO toplantılarında ülkemizi birer tebliğle temsil etmiştir. 1992 Yılında Hollanda'da yapılan Avrupa Konseyi'nin "Avrupa'da Etnik ve Cemaat İlişkileri" konulu toplantısına tebliğle katılmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dışında dönem dönem Harp Akademilerinde, Gazi Üniversitesi'nde, Karadeniz Teknik (İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu) ve Marmara Üniversitelerinde de derslere girmiştir ve konferansçı olarak bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve İstanbul Türk Ocağı üyesi olan Prof. Dr. Erkal'ın yayımlanmış ve bir çok baskı yapmış 15 kitabı ve 700 civarında makalesi vardır. Halen Yeniçağ Gazetesi'nde Pazar günleri makaleleri yayımlanmaktadır. Prof. Dr. Erkal evli ve üç çocukludur. Dikkat Çeken Bazı Kitapları : Sosyoloji (Toplumbilimi) (İlaveli 14. Baskı), İst. 2009 Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri, İst. 1978 Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması,(2. Baskı), İst. 1978 Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme, Ankara 1984 Bölge Açısından Az Gelişmişlik, İst. 1990 Etnik Tuzak, (5. Baskı), İst. 1997 Sosyolojik Açıdan Spor, (3. Baskı), İst. 1998 İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri, (5. Baskı), İst. 2000 Türk Kültüründe Hoşgörü, İst. 2000 Merkez Binanın Penceresinden, İst. 2003 Küreselleşme, Etniklik, Çokkültürlülük, İst. 2005 Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri (Ortak Eser), İst. 2001 Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü (Ortak Eser), İst. 1997 Economy and Society, An Introduction, İst. 1997 Yol Ayrımındaki Ülke, İst. 2007 Yükseköğretim Kurumlarının Bölgelerarası Gelişme Farklılıkları Açısından Önemi ve İşlevleri, İTO, İst. 1998 (Ortak Araştırma)