Reklam Arasından Kısa da olsa hükmün, Tarih Senide Yazacak Elbette!

62

Türkiye’nin gündemi her ne kadar “erken-baskın seçim” olsa da, piyasalar alev alev yanıyor. Dolar, 4.90 ı buldu, benzin 7.00 Tl. Sınırına dayandı.

Her çıktığınızda şunu söylüyorsunuz ya doğrudur; İMF’ye 21 200 Milyar doları siz ödediniz anladık ama azizim, 480 Milyar dolar dış borcu nasıl yaptınız, hangi fabrikaları, işletmeleri nerelere kurmak için harcadınız, Türk köylü ve çiftçisine sübvansiyon uygulayıp Türk tarımının kalkınmasına katkıda mı bulundunuz, onu da bir söyleseniz ya…

Gene zaman zaman kükrersiniz… dünya 5’ten büyüktür diye. Şimdi ben soruyorum, 21 200 milyar dolar mı daha büyük, 480 00 Milyar dolar mı? Kaldı ki doksan yıllık TC. nin birikimleriyle yapılan ne kadar işletme ve tesis varsa özelleştirip, seksen milyar dolar da oradan gelir elde etmenize rağmen.

Dışarıdan borç alınmaz mı tabi ki alınır, eğer aldığınız bu parayı katma değeri yüksek ihraç ürünlerine yatırırsanız ülke kalkınmasına faydası olur. Yok eğer şimdiki gibi aldığınız dolarları yurt içinde betona ve asfalta gömerseniz, gelinen nokta bu günkünden farklı olmaz.

Tarım ülkesiydik, kendi ürettiği ürün kendisine yeter ender ülkelerden biri. Ancak onu da bitirdiniz, buğdaydan domatesin çekirdeğine kadar dışarıya muhtaç olduk.

Baskın seçim ortamında ekonominin durumu buysa, dış politika ve siyaset gündeminde neler var birde ona bakalım.

Suriye de PYD’ye karşı yapılan AFRİN harekâtı, sessiz sedasız sona erdirildi, verilen şehit sayısı, ekonomik giderler açısından faydalımı, zararlımı olduğu sonradan çıkacak ortaya. Gerçi “itibar olan yerde masraftan söz edilmez” dersiniz de; Süleyman Şah türbesi arazisini bırakıp kaçtıktan sonra hangi itibardan bahsedeceğiz?

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması vesilesiyle, İsrail, yediyüz’ün üzerindeki Filistinliyi katletti. Haklı olarak dünya gündeminde büyük yer bulan bu olay, Ülkemizde de büyük bir tepkilere neden oldu. Türkiye’nin çabalarıyla kısa zamanda İstanbul da toplanan İslam Ülkeleri Teşkilatı, hiçbir yaptırım gücü olmayan aldıkları kararlarını açıklayıp dağıldılar.

Baskın seçimin içerisinde hemen durumdan vazife çıkarmak isteyen hükümet, Yeni Kapı da miting düzenleme kararı aldı.  Aslında bu çabaların hepsi, toplumun nabzını yoklama, bir nevi anket çalışması. Ama gördük işte üç partinin topladığı kalabalık, Yenikapı miting alanını dolduramadı. Öğrenci ve memurlar, belediye işçileri zorla alana getirilmelerine rağmen.

Sonu cek cak’larla biten 16 yıllık iktidarınızın seçim programını açıkladınız, el insaf yapılacak edilecek dediklerinizi bugüne kadar neden yapmadınız, kim tuttu elinizi?

Görüldüğü gibi artık böyle gitmiyor, millet istemiyor, ne kadar vaatler sıralasanız, inandırıcılığınız kaybettiniz.

Siyasi rakiplerinize ekran kararttırıyorsunuz ve bildirgenizde daha çok demokrasiden bahsediyorsunuz. Bu demokrasi şimdi uygulanmayacaksa ne zaman uygulanacak anlatır mısınız?

Üstelik siz kendiniz devletin bütün imkânlarını kullanmanıza rağmen, muhalefete uyguladığınız bu hareket hangi demokrasi ülkesinde uygulanıyor?

Kalın sağlıcakla.

 

 

Önceki İçerikSosyal Trajedi ve Kaçınılmaz Gerçek
Sonraki İçerikGerçek Demokrasi
İdris Türkten 1 12 1949 tarihinde Tokat/Artova da doğdu. İlkokulu Artova Gaziosmanpaşa ilkokulunda, Ortaokul ve Liseyi Turhal da okudu. Berlin Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünün 2. Sınıfından ayrıldı. Kocaeli Petkim Petro Kimya Fabrikasından emekli oldu. Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının her kademesinde görev yaptı. İYİ Parti Kocaeli İl kurucuları arasında bulundu ve İYİ Parti yönetim kurulunda bir dönem görev yaptı. Halen Kocaeli Aydınlar Ocağı İdari Sekreterliği görevini yürütmektedir. Editörlük ve güncel Köşe Yazarlığı yapmaktadır. Biri kız, iki erkek evladı var.