Paralel Devlet Bilmecesi

70

 

Kırım’daki gelişmeler; küresel güç ABD ile eski gücüne kavuşma ve siyasi etkinliğini genişletmek peşinde olan Rusya’nın stratejik bir ülke ve bölge üzerinde yaptıkları mücadeledir.

Bu krizde bizi ilgilendiren, tarafların güç mücadelesi kadar; Kırım’daki soydaşlarımızın insan hakları sorunları ve onların geleceğidir. Kırım Tatar Türklüğü, Türk Dünyasının önemli bir parçasıdır. Her bir parça, Anadolu Türklüğü’nün akrabalarıdır. Kırım Tatar Türklüğünü reddedip onların Türklüklerini tartıştırmak isteyen sapıklar, küresel güçlerin hizmetine soyunmuş paralı askerlerdir. Rahmetli bir düşünürümüzün değişiyle Batının yeniçerileridir.

Bir dönem Rusya ortak Türk kimliğinden Türk Dünyasını uzaklaştırmak için her şeyi yapmıştı. Batılı bazı kaynaklar ve bilimsel çevreler de Türk Dünyası kavramını ısrarla kullanmamış “Orta Asya Müslümanları” demiş, Yunanistan’da da Türk kavramı yasaklanmış; Türkler “Yunanlı Müslümanlar” olarak kabul edilmişlerdir. Bazı milletlerarası toplantılarda Ruslar, Türk Dünyası yerine “Avrasya” kavramını bilhassa kullanmışlardır. Türksüz Tatarlık iddiasında olanlar, yukarıdaki iki güçten birinin bilerek veya bilmeyerek taşeronluğunu yapmaktadırlar. Kıbrıs’ta, Kırım, Karabağ, Suriye, Kerkük, Kosova, Batı Trakya ve Makedonya’da ve Türk Dünyasının herhangi bir bölgesindeki soydaşlarımızın karşılaştığı sorunlar bütünüyle Türk Dünyasını ilgilendirir. Dar bakıştan kendimizi kurtaralım ve konuya bütüncü yaklaşalım. Anlaşılan yeni yetme bazı fikir soytarıları, doların yeşiline fena kapıldıkları için Türksüzleştirme gayreti içindeler ve ödüllendiriliyorlar.

Sürekli paralel devlet tartışılıyor. Ne garip ki, paralel devletten ve cemaatten şikayetçi olan iktidar, yıllarca onunla birlikte çeşitli kumpaslar çevirmiştir. Genelkurmay Başkanı bile terörist ilan edilebilmiştir. Haklı haksız yüzlerce sivil ve asker uzun süreli tutuklanmış, devlet bürokrasisi altüst edilmiş, çok önemli kurumlar yıpratılmıştır. Siyasallaştırma ve kamplaştırma bütün hızıyla sürmektedir.

Asıl gözden kaçırılan paralel devlet, iktidarın yanlış politikalarıyla şımartılan demokratikleşme paketleriyle önce özerk bölgeye, daha sonra ayrı devlete varmak için çabalayan terör örgütü ve yandaşlarıdır. Demokrasiyi teröre yenik düşürenler, terör örgütüyle dıştan kumandalı pazarlık yapanlar, demokrasiden bahsetmemelidirler. Zaten son çıkarılan yasalar ve beyanatlarla demokrasi aşığı olmadıkları da ortaya çıkmaktadır. 1923 Cumhuriyet Türkiye’sinin tasfiye edilerek Yeni Türkiye kurma hokkabazlığı yapanlar, önce Kürt açılımı ardından Ermeni açılımı ve önümüzdeki günlerde de Kıbrıs’ta Rum açılımı yapmaya niyetli olanlar, Cumhuriyetin ve milli devletin altını oyanlar, paralel devletin kendisidirler. Sadece Pensilvanya’da veya Güney Doğu’da paralel devlet aramak da yeterli değildir. “Keşke paralel devleti daha önce tespit edebilseydik” diyen ülke yöneticileri ne kadar aciz ve yanlışlar içinde olduklarını itiraf etmektedirler.

Terör örgütüne verilen onca tavizden sonra utanmadan ve sıkılmadan “bakınız artık şehit haberleri gelmiyor” diye ortaya düşenler, Türk Milletiyle alay etmektedirler. İş bununla da bitmemekte, Güney Doğu’nun bazı yörelerinde terör örgütü asayişi sağlama, adalet dağıtma, ihaleleri şekillendirme ve işçi alımlarında neredeyse Ankara’nın yerini almaktadır. Aslında Kürtlerin de dostu olmayan PKK terör örgütünün liderini “Kürtlerin lideri” diye takdim eden başbakan yardımcısının ve diğerlerinin gözü aydın olsun! Metro ağı örmekle ülke sorunları çözülemiyor; yanlışlar örtülemiyor. İktidarlar paralel devlet olabiliyor.

 

 

Önceki İçerikMilli Kahraman Engin Alan Paşa’ya Özgürlük
Sonraki İçerikHizmet Sektöründe Öfke ve Stres Yönetimi
Avatar photo
1944 İstanbul doğumludur. Orta Öğrenimini Maarif Kolejinde, yüksek öğrenimini İktisadî ve İdari Bilimler Yüksek Okul'unda tamamlamıştır. 1967'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne asistan olarak girmiştir. Ord. Prof. Dr. Z.F. Fındıkoğlu'na asistanlık yapmıştır. 1972'de "Bölgelerarası Dengesizlik" teziyle doktor, 1977'de "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" teziyle doçent, 1988'de de profesör olmuştur. 1976 Haziranında yurt dışına araştırma ve inceleme için giden Erkal 6 ay Londra ve Oxford'ta inceleme ve araştırmalar yapmış, Doçentlik hazırlıklarını ikmal etmiştir. 1977 yılında hazırladığı "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" isimli Eğitim Sosyolojisi ve Eğitim Ekonomisi ağırlıklı tezle Doçent olmuştur. 1988'de Paris'de, 1989'da Yugoslavya Bled'de yapılan milletlerarası UNESCO toplantılarında ülkemizi birer tebliğle temsil etmiştir. 1992 Yılında Hollanda'da yapılan Avrupa Konseyi'nin "Avrupa'da Etnik ve Cemaat İlişkileri" konulu toplantısına tebliğle katılmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dışında dönem dönem Harp Akademilerinde, Gazi Üniversitesi'nde, Karadeniz Teknik (İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu) ve Marmara Üniversitelerinde de derslere girmiştir ve konferansçı olarak bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve İstanbul Türk Ocağı üyesi olan Prof. Dr. Erkal'ın yayımlanmış ve bir çok baskı yapmış 15 kitabı ve 700 civarında makalesi vardır. Halen Yeniçağ Gazetesi'nde Pazar günleri makaleleri yayımlanmaktadır. Prof. Dr. Erkal evli ve üç çocukludur. Dikkat Çeken Bazı Kitapları : Sosyoloji (Toplumbilimi) (İlaveli 14. Baskı), İst. 2009 Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri, İst. 1978 Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması,(2. Baskı), İst. 1978 Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme, Ankara 1984 Bölge Açısından Az Gelişmişlik, İst. 1990 Etnik Tuzak, (5. Baskı), İst. 1997 Sosyolojik Açıdan Spor, (3. Baskı), İst. 1998 İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri, (5. Baskı), İst. 2000 Türk Kültüründe Hoşgörü, İst. 2000 Merkez Binanın Penceresinden, İst. 2003 Küreselleşme, Etniklik, Çokkültürlülük, İst. 2005 Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri (Ortak Eser), İst. 2001 Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü (Ortak Eser), İst. 1997 Economy and Society, An Introduction, İst. 1997 Yol Ayrımındaki Ülke, İst. 2007 Yükseköğretim Kurumlarının Bölgelerarası Gelişme Farklılıkları Açısından Önemi ve İşlevleri, İTO, İst. 1998 (Ortak Araştırma)