Başka Bir Dünya

116

Kitap okumak insanın gelişimini sağlayan en önemli etkendir. Kitap insanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştirir. Bilgi ve sözcük dağarcığını arttırır.

Kitaplar sayesinde kendimizi o kahramanın yerine koyarız. Yeni kentlere seyahat ederiz. Teknolojiyi sırtımıza alıp yeni nesillere taşırız. Geçmişi değiştiremeyiz ama yeni düşüncelerimizle inşa ederiz. Bunları yapmak kitap okumakla olur. Bu duyguyu yaşamak için kitap okumak ve okuduğumuzu anlamamız lazım.

Ancak biz bunları yapmıyoruz. Bir Japon yılda 25 kitap okuyor, bir İsveçli yılda 10 kitap okuyor, bir Fransız yılda 7 kitap okuyor, Türkiye’de ise 6 Türk yılda 1 kitap okuyor.

Kitap okumak sıkıcı ve eğlenceli olmayan bir şey olarak biliniyor. Tabii ki boş zamanlarımız televizyona, sinemaya, bilgisayara gidiyor. Çoğunlukla kitap okumama alışkanlığından, yeterince zaman bulunmamasından, boş zamanlarımızın yoğun olmasından ve başka diğer sebeplerden dolayı kitap okuma alışkanlığımızı kazanamıyoruz.

Türk Milleti’nin iyi nesillere gelebilmesi için kitap okumayı gözden geçirmesi gerekir. İşime yaramadı kelimesini kabul etmiyoruz. Şu ana kadar kime yaramamış ki! Okuyanlarla bilgisini paylaşmıştır. Kitap okuyasın ki bunları yaşayabilesin.

Şimdi eğer karanlıkta bilginle ışık saçmak, gülmeyi eğlenmeyi başka bir hayatta yaşamak, hayal gücünle sahilsiz bir deniz yaratmak, üç boyutlu dünyanın dördüncü boyutuna girmek istiyorsan kitap okumalısın.