Aşırı Solun Bir Yanılgısı ve Aranan “Masa”

62

Giresun Üniversitesinin düzenlediği bir açık oturumda konuşmacı olarak birlikte olduğumuz Doç.Dr. Mehmet Akif Okur güzel bir hizmete imza atacağını söylemişti. Şimdilik makale şeklinde olan çalışmanın kitap haline dönüşeceğinden şüphemiz yoktur.

Doç.Dr. Okur, değerli devlet adamı rahmetli Alparslan Türkeş’e çamur atmak isteyenlere belgelere dayalı olarak ve ABD arşivlerinden de faydalanarak gerekli cevabı veriyor. Makalesi Türk Yurdu Dergisi’nin Nisan 2015 tarihli 332. Sayısında yayınlandı.

Doç.Dr. Okur yaptığı araştırma sonucunda, ABD’yi çok iyi tanıyan rahmetli Türkeş hakkında bizzat ABD arşivlerinde ve CIA belgelerindeki olumsuz ifadeleri ortaya koyuyor. Rahmetli Türkeş ABD çıkarları karşısında engel görülüyor.

Bilindiği gibi sağın milliyetsiz, vatansız, milli kimliksiz kesimi aşırı solun önemli bir bölümünden farklı değildir. Günümüzde de milli devlet karşıtı, etnik ırkçılığı hoşgörü ile karşılayanlar, ona göz kırpanlar, İslam’ı tekellerinde görenler herkesle barışık; ama Türk Milliyetçileriyle kavgalıdırlar. Sağın bu kesimi genelde sadece komünizm karşıtı ve milli hassasiyetten yoksun olduklarından yeşil kuşak hareketi içinde Batı ve ABD tarafından Sovyetlere karşı kullanılmışlardır.

Aşırı sol çizgide olanların büyük çoğunluğu devrimci merkez ve ağabey Sovyetler Birliği’ne söz ettirmezlerdi. Komünist olduklarını açıkça ifade ederlerdi. Karşılarında yer alanları da kendi konumlarına uygun olarak ABD vesayeti altında görürlerdi. Türk Milliyetçileri aşırı sola ve Sovyet emperyalizminin yayılmacı emellerine karşı oluşlarını ithal ideolojilere göre değil; yerli ve milli konumlarına göre değerlendirirlerdi. Türk Milliyetçileri Sovyet emperyalizmine karşı oldukları kadar; ABD emperyalizmine de karşıydılar. Milliyetçiler, ABD adına Sovyet yayılmacılığına karşı değillerdi. Milli menfaatlerimiz, milli bağımsızlık ve egemenliğimiz konularında hassastılar. Kıbrıs’ta Türk askerini işgalci görmezlerdi.  Bunu kavrayamayan ve kendi dışlarındaki herkesi faşist olarak suçlayan aşırı solun en büyük yanılgısı budur. Kendileri gibi milliyetçileri de ABD vesayeti altında görmek. Tam bağımsız Türkiye sloganı ile ortaya dökülenlerin bağımsızlığı sadece ABD’ye karşı savunulabilirdi. Sovyet genişlemesinin Asya’da ve Afrika’da aracı olarak kullanılan ulusal kurtuluş hareketlerini destekleyen ve yöneten Sovyetler Birliğine karşı değil… İdeolojinin katı sınırlarını biraz aşan ve gerçekleri gören sol kesimler yadırganır; davadan dönmekle, sosyal faşist, revizyonist, karşı devrimci olmakla suçlanırlardı.

Dün teorik olarak sağın bir bölümü olarak görülen Türk Milliyetçilerinin sağın klasik kesiminden ayrılmada ne kadar haklı gerekçelerinin olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor.

***

Basında Filistin’de basılan bir pulun sözde Ermeni Soykırımı’nın 100. Yılına ithaf edildiği ve puldaki resmin Ermeni Soykırımı Anıtı olduğu yer alıyordu. Ancak bunu Filistin’in Bakü ve Ankara Büyükelçileri yalanladılar. Anlaşılan Ermeniler yeni birtakım oyunlar peşindeler. Bununla beraber, Türkiye’nin bütün destek ve yardımlarına rağmen, El-Fetih ve Hamas’ın bir ara sorunların giderilmesinde Türkiye’yi değil; Mısır’ı arabulucu tayin ettiklerini de unutmadık. Maalesef biz ne kadar ümmet şuuruna sahip olursak olalım; Müslüman kardeşlerimizin çoğu bu şuurda değil. Oysa biz Türkler, İslam Âlemine ve Türk Milletine mensup olmayı birbirine rakip görmeyiz.

Arapları suçlamayalım. Türkiyeli bazı fikir soytarıları Türk’e düşmanlıkta kimseden geri kalmıyorlar. Zihinlerinde Türk’e karşı ırkçılık var. Türkiye’de etniklikle ilgisi olmayan Türklük, onlara göre etnik çağrışım yapıyor. Milliyet ve tâbiyeti hesaba katmıyorlar. Etnik ırkçılığa özenenler, Türk kahvesini,  lokumunu, eğerini, bayrağını ve Türk tipi başkanlık kandırmacasını da etnik çağrışıma sokuyorlar mı? Türk milliyetçiliğine karşıyız diyenler ise; seçim yaklaştıkça ağız değiştirip Türk milletinin unutkanlığına sığınıyorlar. Terör örgütü ve onun paralelindeki malum parti ile birçok defa aynı masayı paylaşıp pazarlık yaptıklarını, mutluluk görüntüleri verdiklerini unutuveriyorlar.

 

 

 

Önceki İçerikErmeni Zamanı / Unutma!
Sonraki İçerikKırım Davasındaki Şeytanlıkları Rahman Yaz Dedi
Avatar photo
1944 İstanbul doğumludur. Orta Öğrenimini Maarif Kolejinde, yüksek öğrenimini İktisadî ve İdari Bilimler Yüksek Okul'unda tamamlamıştır. 1967'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne asistan olarak girmiştir. Ord. Prof. Dr. Z.F. Fındıkoğlu'na asistanlık yapmıştır. 1972'de "Bölgelerarası Dengesizlik" teziyle doktor, 1977'de "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" teziyle doçent, 1988'de de profesör olmuştur. 1976 Haziranında yurt dışına araştırma ve inceleme için giden Erkal 6 ay Londra ve Oxford'ta inceleme ve araştırmalar yapmış, Doçentlik hazırlıklarını ikmal etmiştir. 1977 yılında hazırladığı "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" isimli Eğitim Sosyolojisi ve Eğitim Ekonomisi ağırlıklı tezle Doçent olmuştur. 1988'de Paris'de, 1989'da Yugoslavya Bled'de yapılan milletlerarası UNESCO toplantılarında ülkemizi birer tebliğle temsil etmiştir. 1992 Yılında Hollanda'da yapılan Avrupa Konseyi'nin "Avrupa'da Etnik ve Cemaat İlişkileri" konulu toplantısına tebliğle katılmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dışında dönem dönem Harp Akademilerinde, Gazi Üniversitesi'nde, Karadeniz Teknik (İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu) ve Marmara Üniversitelerinde de derslere girmiştir ve konferansçı olarak bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve İstanbul Türk Ocağı üyesi olan Prof. Dr. Erkal'ın yayımlanmış ve bir çok baskı yapmış 15 kitabı ve 700 civarında makalesi vardır. Halen Yeniçağ Gazetesi'nde Pazar günleri makaleleri yayımlanmaktadır. Prof. Dr. Erkal evli ve üç çocukludur. Dikkat Çeken Bazı Kitapları : Sosyoloji (Toplumbilimi) (İlaveli 14. Baskı), İst. 2009 Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri, İst. 1978 Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması,(2. Baskı), İst. 1978 Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme, Ankara 1984 Bölge Açısından Az Gelişmişlik, İst. 1990 Etnik Tuzak, (5. Baskı), İst. 1997 Sosyolojik Açıdan Spor, (3. Baskı), İst. 1998 İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri, (5. Baskı), İst. 2000 Türk Kültüründe Hoşgörü, İst. 2000 Merkez Binanın Penceresinden, İst. 2003 Küreselleşme, Etniklik, Çokkültürlülük, İst. 2005 Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri (Ortak Eser), İst. 2001 Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü (Ortak Eser), İst. 1997 Economy and Society, An Introduction, İst. 1997 Yol Ayrımındaki Ülke, İst. 2007 Yükseköğretim Kurumlarının Bölgelerarası Gelişme Farklılıkları Açısından Önemi ve İşlevleri, İTO, İst. 1998 (Ortak Araştırma)