AP’nin Kararı ve Geçilen Çanakkale

76

Geçen hafta Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığınca düzenlenmiş olan “Türklerde İslam Anlayışı, Türk Kültüründe Hoşgörü ve Bölgesel Hegemonik İlişkiler” konulu açık oturuma katıldım. Toplantıda Türklerde hoşgörü ve Batıdaki hoşgörüsüzlük örnekleriyle birlikte nelerin hoşgörüyle karşılanamayacağını ortaya koymaya çalıştık. Aslında hiçbir ciddi ülkenin hoşgörü ile karşılayamayacağı, egemenlik ve bağımsızlıktan vazgeçme, milli kimliği reddetme gibi hususlar Türkiye için de geçerlidir. Giresun Üniversitesinin son yıllarda her yönden önemli mesafeler aldığını görmekten mutlu olduk. Rektör Sayın………………. ve dekanları ne kadar tebrik etsek azdır.

Giresun Üniversitesinde böyle güzel gelişmeler olurken; ülkemizin en eski ve tarihi geleneği olan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlük ve sınavsız kayıt yaptıran öğrenciler konusu gündemdeydi. Ülkemiz için iftihar kaynağı olan böyle bir kurumun yıpratılması ve yakışmayan bazı iddiaların ortaya çıkışı üzücü olmuştur.

2015 yılı haksız ve gerekçesiz Ermeni iddiaları için önem taşıyor. Dün Osmanlı, bugün de T.C. suçlanıyor. Osmanlı’nın son derece doğru olan ve ülke sınırları içinde kalan tehcir politikasına devletimizi yönetenler de karşı çıkmışlardı. 24 Nisanda suikastlar düzenleyen, saldırılarda bulunan ve uyarılan ancak eylemlerine devam eden 235 militan tutuklanır. Onlara göre tutuklama bir soykırımıdır.

12 Mart 2015 tarihinde Avrupa Parlamentosunun kabul ettiği “İnsan hakları ve demokrasi” başlıklı yıllık raporda Avrupa ülkelerine sözde Ermeni soykırımını kabul etmeleri için talimatlar veriliyor. Türk Milletini rencide edici, hukuka da karşı olan bu saygısızca tavır gerekli tepkiyi görmelidir. İnşallah politikamızda bir değişme olmamıştır! Ermeni örgütlerinin de İstanbul’da 24 Nisanda bir anma toplantısı yapacakları söyleniyor. Acaba Erivan yönetimi benzer bir faaliyete müsaade eder miydi? Tarihi konusunda hassas olmayanların, başkalarına âlet olanların, tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını da başkalarının çizeceği ve çizmekte olduğu bilinmelidir.

Ermeni iddialarına teslim olan, bilimsel tartışma ortamına da itibar etmeyen Fransa ve İsviçre‘nin soykırımının olmadığını söyleyenleri hapisle cezalandırdığı unutulmamıştır. Fikir ve düşünce hürriyetini ayaklar altına alan bu çirkin kararlara karşı başarılı ve her Türk’ü mutlu edecek ve cesaretle gerçekleri ortaya koyan çalışmalar unutulamaz. AİHM’nin soykırımı iddialarını kabul etmeyen kararı ortada iken; AP’nin 12 Mart 2015 kararı Batının gerçek yüzünü göstermektedir.

Rahmetli Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu ne güzel söylemiş: Seni özünden vuran düşman kimmiş dünkü/Göreceksin ki yine aynı düşman bugünkü. İstesek de istemesek de tarih tekerrür ediyor. Türk’ün vurdumduymazlığı, gevşekliği, ihanetleri çabuk unutma huyu, kolay kandırılışı ve dolduruşa getirilişi, birbiriyle uğraşması sürdüğü sürece, Niyazi Yıldırım’ın işaret ettiği gerçekle hep karşılaşabileceğiz.

Çanakkale Zaferi‘nin 100. Yıldönümünde, Çanakkale’yi geçilmez kılanları rahmet ve saygı ile anıyoruz. Bu aziz varlıklar bugün yaşasalardı 1915 sonrası vatan topraklarının birçok defa geçildiğine şahit olup birbirlerine şu soruyu sorabileceklerdi: “Biz vatanı savunmakla yanlış bir iş mi yaptık? Düşmanı hoş geldiniz çiçekleriyle mi sahilde karşılamalıydık?

 

Önceki İçerikKur’an ve Tarih
Sonraki İçerikHallere Güzellik Gelsin
Avatar photo
1944 İstanbul doğumludur. Orta Öğrenimini Maarif Kolejinde, yüksek öğrenimini İktisadî ve İdari Bilimler Yüksek Okul'unda tamamlamıştır. 1967'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne asistan olarak girmiştir. Ord. Prof. Dr. Z.F. Fındıkoğlu'na asistanlık yapmıştır. 1972'de "Bölgelerarası Dengesizlik" teziyle doktor, 1977'de "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" teziyle doçent, 1988'de de profesör olmuştur. 1976 Haziranında yurt dışına araştırma ve inceleme için giden Erkal 6 ay Londra ve Oxford'ta inceleme ve araştırmalar yapmış, Doçentlik hazırlıklarını ikmal etmiştir. 1977 yılında hazırladığı "Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri" isimli Eğitim Sosyolojisi ve Eğitim Ekonomisi ağırlıklı tezle Doçent olmuştur. 1988'de Paris'de, 1989'da Yugoslavya Bled'de yapılan milletlerarası UNESCO toplantılarında ülkemizi birer tebliğle temsil etmiştir. 1992 Yılında Hollanda'da yapılan Avrupa Konseyi'nin "Avrupa'da Etnik ve Cemaat İlişkileri" konulu toplantısına tebliğle katılmıştır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dışında dönem dönem Harp Akademilerinde, Gazi Üniversitesi'nde, Karadeniz Teknik (İktisadi ve İdari Bilimler Yüksek Okulu) ve Marmara Üniversitelerinde de derslere girmiştir ve konferansçı olarak bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı, Metodoloji ve Sosyoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü, İstanbul Üniversitesi Senato Üyesi, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı ve İstanbul Türk Ocağı üyesi olan Prof. Dr. Erkal'ın yayımlanmış ve bir çok baskı yapmış 15 kitabı ve 700 civarında makalesi vardır. Halen Yeniçağ Gazetesi'nde Pazar günleri makaleleri yayımlanmaktadır. Prof. Dr. Erkal evli ve üç çocukludur. Dikkat Çeken Bazı Kitapları : Sosyoloji (Toplumbilimi) (İlaveli 14. Baskı), İst. 2009 Orta Teknik Eğitim-Sanayi İlişkileri, İst. 1978 Bölgelerarası Dengesizlik ve Doğu Kalkınması,(2. Baskı), İst. 1978 Sosyal Meselelerimiz ve Sosyal Değişme, Ankara 1984 Bölge Açısından Az Gelişmişlik, İst. 1990 Etnik Tuzak, (5. Baskı), İst. 1997 Sosyolojik Açıdan Spor, (3. Baskı), İst. 1998 İktisadi Kalkınmanın Kültür Temelleri, (5. Baskı), İst. 2000 Türk Kültüründe Hoşgörü, İst. 2000 Merkez Binanın Penceresinden, İst. 2003 Küreselleşme, Etniklik, Çokkültürlülük, İst. 2005 Türkiye'de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri (Ortak Eser), İst. 2001 Ansiklopedik Sosyoloji Sözlüğü (Ortak Eser), İst. 1997 Economy and Society, An Introduction, İst. 1997 Yol Ayrımındaki Ülke, İst. 2007 Yükseköğretim Kurumlarının Bölgelerarası Gelişme Farklılıkları Açısından Önemi ve İşlevleri, İTO, İst. 1998 (Ortak Araştırma)