Tarihte Bu Vatan

83

Tarihte bu vatan kadar, tarihte bu millet kadar, tarihte bu devlet kadar düşmanı olmuş bir millet, bir vatan ve bir devlet olmamıştır ve olmayacaktır da! Hiç rahat bırakılmadık! Ya dıştan ya içten; hep meşgul edildik! Hep ayakta kalmak, hep istiklal ve hürriyetlerimizi müdafaa etmek ve savunmak zorunda kaldık!

Fatih’in 17 devletle aynı anda savaşması ve üstün gelmesi. Kanuni’nin saltanatının üçte biri at sırtında geçmesi. XIV. asırdan beri değil yalnız Rumeli’den; Anadolu’dan da atılmak istenmemiz! Bugün bile varlığımıza tahammül edemeyip; parçala böl taktiği ile içimize fitne fesat tohumları saçılması!

“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.” hükmünden ders almamız; bin bir gayret sarf ederek, daima pür-dikkat ve uyanık olmamızı gerektirmektedir. Çünkü, ancak bu şekilde   hüsrana uğrayacaklar. Çünkü ancak bu şekilde “Toplu vurdukça yürekler” ektikleri nifak tohumları İnşaallah geri tepecektir.. Zira şairin dediği gibi:
“Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz,
Bu yol ki Hakk yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz.”

Evet, Batı ve Kuzey’in bütün şer kuvvetlerine karşın; bu devlet, bu millet ve bu vatan, diğer kardeş devletlerle birlikte, Garb’ın bütün çirkin, iğrenç ve rezil engellemelerine rağmen, istikbal ufuklarında, bir güneş gibi doğacak ve dünyadaki bütün pislikleri, dünyadan silip süpürecektir.

Çünkü felaket ve helaket  asrı geride kalmaktadır. Çünkü Hakk’ın şafağı sökmüştür. Güneşi doğdurmamak nasıl mümkün değilse, Doğu Yıldızı’nın doğuşunu engellemek de artık çirkin, mülevves, azgın ve emperyalist Batı’nın haddi değildir.

Kuzeyimizdeki Kızıl Dev siyaset arenasından çekilmiş, kalan Kızıl Ordu ise, içten parçalanmanın eşiğinde, Batı ise, çöküşün arifesindedir. Doğu’nun önündeki manialar kalkıyor ve kalkmak üzeredir.

İnanıyoruz ki bu vatan, bu millet ve bu devleti söndürmek isteyen bedbahtların bizzat kendi istikbal yıldızları sönecek. Bu vatan, bu millet ve bu devletin değil, onların izzet, ikbal, şan ve şerefleri tersine dönecektir.

Yazıma vatan, millet ve devletin parlak istikbalinden haber veren, gönüllerimize muştular sunan, samimi bir kalbin içten yakarış ve feryatlarıyla son veriyorum:

“Gazilerin, fatihlerin konağı
Seyyitlerin, serverlerin otağı
Bu vatandır şehitlerin yatağı

O şehitlerin ala dönmüş kefeni
Miskler kokar güle benzer bedeni
Öper melekler de nurlu naşını

Armağansın çünkü asil millete
Düşmeyelim bir gün bile zillete
Götür bizi şanlı büyük devlete

Zaferlerle şanlar bulur bu millet
Şarka Garba ziya salsın bu devlet
(Çünkü) nurdan kanadın, hem sağlam kolun var
(Çünkü) nurdan senin Hakk’a giden yolun var”   .

                                                 318 – 319

Önceki İçerikAnadolu’dan Güney Amerika’ya
Sonraki İçerikAtatürk, Doğu İsyanları ve PKK
Avatar photo
1944 yılında İstanbul'da doğdu. 1955'de Ordu ili, Mesudiye kazasının Çardaklı köyü ilkokulunu bitirdi. 1965'de Bakırköy Lisesi, 1972'de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1974-75 Burdur'da Topçu Asteğmeni olarak vatani vazifesini yaptı. 22 Eylül 1975'de Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Dicle Öğretmen Lisesi Tarih öğretmenliğine tayin olundu. 15 Mart 1977, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde Osmanlıca Okutmanlığına başladı. 23 Ekim 1989 tarihinden beri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde Yakınçağ Anabilim Dalı'nda Öğretim Görevlisi olarak bulundu. 1999'da emekli oldu. Üniversite talebeliğinden itibaren; "Bugün", "Babıalide Sabah", "Tercüman", "Zaman", "Türkiye", "Ortadoğu", "Yeni Asya", "İkinisan", "Ordu Mesudiye" ve "Ayrıntılı Haber" gazetelerinde ve "Türkçesi", "Yeni İstiklal", "İslami Edebiyat", "Zafer", "Sızıntı", "Erciyes", "Milli Kültür", "İlkadım" ve "Sur" adlı dergilerde yazıları çıktı. Halen de yazmaya devam etmektedir. Ahmed Cevdet Paşa'nın Kısas-ı Enbiya ve Tevarih-i Hulefası'nı sadeleştirmiş ve 1981'de basılmıştır. Metin Muhsin müstear ismiyle, gençler için yazdığı "Irmakların Dili" adlı eseri 1984'te yayınlanmıştır. Ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce hazırlattırılan "Van Kütüğü" için, "Van Kronolojisini" hazırlamıştır. 1993'te; Doğu ile ilgili olarak yazıp neşrettiği makaleleri "Doğu Gerçeği" adlı kitabda bir araya getirilerek yayınlandı. Bu arada, bazı eserleri baskıya hazırlamıştır. Bir kısmı yayınlanmış "hikaye" dalında kaleme aldığı edebi yazıları da vardır. 2009 yılında GESİAD tarafından "Gebze'de Yılın İletişimcisi " ödülü kendisine verilmiştir.