Kocaeli Aydınlar Ocağı Mensuplarının Adana ve Hatay Seyahati (1 )

80

Aydınlar Ocaklarının 40. Şurası bu sene 14-15-16 Aralık 2014 tarihleri arasında Adana Aydınlar Ocağı’nın ev sahipliğinde yapıldı.. Şuraya Kocaeli Aydınlar Ocağı mensuplarından,

– Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez ve eşi Dr. Ayşe Gülden Sönmez,

– Ocak Başkan Yardımcısı Cemal Barış ve Eşi Harita Müh. Hatice Nur Barış ile       Mahdumları, Hasan Barış, Hayrettin Barış, Cihan Fatih Barış,

-Ocak Genel Sekreteri İnşaat Y. Müh. Mithat Bora Bulut,

– Bahçecik Eski Belediye Başkanı İbrahim Gencer ve eşi Nurhayat Gencer,

– İSKİ eski Yönetim Kurulu Üyesi Musa Ordu ve Refikası Reyhan Ordu,

Kocaeli B. Şehir Belediyesinden emekli Nedim Yaman ve Eşi Nilgün Yaman,

Kimya Yüksek Mühendisi Mustafa Görgün ve Bulgaristan’dan gelen amcasının oğlu Nezhdet Halil,

-Eğitimci, Tarihçi, Yazar Süleyman Pekin,

– Çevre Müh. Burak Elbay,

– KAO Yönetim Kurulu Üyesi Makine Müh. İsmail Kaya,

-KAO Disiplin Kurulu Başkanı Tekniker İdris Türkten

İştirak etmişlerdir.

–  Ayrıca Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu ve eşi Emel Cerrahoğlu,

– İş adamı İnş. Müh. Cengiz Aslan ve eşi Perihan Aslan,

Sakarya Ünv. Elekt. Fak. Öğretim Üyesi Yard Doç. Dr. Fedai Çavuş ekibimize dâhil olmuşlardır.

Yapılan program gereğince Cuma günü Saat 07.55 de Sabiha Gökçen Hava Alanından havalanacak olan uçağa yetişmemiz icap ediyordu. Bu sebeple sabahleyin 05.45 de Perşembe Pazarında toplanarak havaalanına gitmek üzere hareket ettik. Yolda giderken Ocak Başkanı Ruhittin Sönmez Bey ile Cemal Barış Bey kardeşimizin sabahın erken saatinde fırından almış oldukları sıcak simitleri afiyetle yedik ve kendilerine teşekkür ettik. Bir saate yakın kısa bir yolculuktan sonra Havaalanına tam zamanında vardık. Gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra uçaktaki yerlerimize oturduk. Uçak tarifesine uygun olarak 07.55 de havalandı. Bir saat on beş dakikalık rahat bir yolculuktan sonra 09.15 sıralarında Adana Havaalanına indik.  İzmit’te iken hava soğuk olmasına rağmen, Adana’da bizi ılık bir hava karşıladı.

Havaalanından Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araba ile kalacağımız otele hareket ettik.  Otele giderken gördüğümüz kadarıyla Adana gelişmiş bir şehir görünümünde. Öyle ki, eskiden Adana’nın bir İlçesi durumunda olan Seyhan,  Adana ile tam manasıyla iç içe girmiş. Yolları da bir hayli geniş.  Bizim kalacağımız otelde Seyhan bölgesinde idi, ismi de ANTANA.. Kısa bir yolculuktan sonra otele intikal ederek, Saat 10.oo sıralarında odalarımıza yerleştik. Biraz istirahat ettikten sonra günlerden Cuma olduğu için Cuma Namazına gitmek üzere hazırlıklarımızı yaptıktan sonra Adana’nın en büyük Camii olan Sabancı Camiine gittik. Sabancı Camiinin görünüşü ve çevre düzenlemesi harikulade idi.  Cami çok geniş olduğu için çok rahat yer bulduk. Ezan zamanı yaklaştıkça cami tıklım tıklım doldu. Camide bayanlara da giriş kapısı ayrı olan, oldukça geniş bir yer ayrılmış.

Cuma Namazını kıldıktan sonra imam efendiye camiinin kaç kişilik olduğunu sorduğumda, aldığım cevap yirmi bin kişilik oldu.. Tabii ki bu hayrete mucip bir rakam idi. Cemaat bu kadar kalabalık olmasına rağmen cami çıkışında bütün cemaate aşure dağıtıldı.

İkram edilen aşureleri yedikten sonra Şuranın yapılacağı HEKİM EVİNE gittik. Zira Şura burada yapılacak, yemekler burada yenilecekti. Hekim Evi Adana Devlet Hastanesinin yanına yapılmış beş katlı güzel bir tesis. Bir hayli geniş kapasiteli yatakhanesi, toplantı salonu ve yemekhanesi bulunmaktadır.

Burada Adana kebabından hazırlanmış yemekleri yedikten sonra Şuranın açılış toplantının yapılacağı ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE TİYATRO SALONUNA geçtik. Her zaman olduğu gibi şuraya katılım bu senede oldukça yüksekti.. Şuraya katılanların toplam sayısı 200 kişi idi. Kocaeli Aydınlar Ocağı’ndan katılanların sayısı ise 20  idi..

Şuraya Türkiye’de bulunan muhtelif Aydınlar Ocağı mensuplarının yanı sıra Suriye Türkmenlerinin lideri, Kırım ve Irak Türklerinin temsilcileri, Azerbaycan ve Kosova Aydınlar Ocakları Başkanları ve yöneticileri ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Özlü, İstiklal Savaşı’nın Şark Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Hanım’ın da bulunduğu görüldü.

Şuranın açılışı sat 14.oo de Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal‘ın açış konuşması ile başladı. Adana Büyükşehir Belediye başkanı Hüseyin Özlü’de konuşmasını yaptıktan sonra  şura çalışmalarına devam etmek üzere Hekim Evine geçildi.. Cuma günü öğleden sonra yapılacak çalışmalar meyanında 12 kişinin söz aldığı anlaşıldı. Her bir konuşmacıya on dakika konuşma süresi verildi. Ancak verilen bu on dakikalık sürenin çok az olduğu görüldü. Zira söz almak isteyenler yapacakları konuşma için çok iyi hazırlanmışlardı. Bu sebeple çalışmalar geç vakte kadar devam etti.

Konuşmalar tamamlandıktan sonra programa göre akşam yemeği Hekim Evinde yenilecekti. Fakat biz Kocaeli ekibi olarak Adana kebabını bizzat yerinde yemek için tanıdık birilerinin tavsiyesi üzerine bu işi en iyi yaptığı söylenen KEBAPÇI ADİL’e gittik. Burada sıcak sıcak hazırlan Adana kebabını, ikram edilen birçok envai çeşit salatalar ile birlikte yedik. Yediğimiz kebap hakikaten güzeldi. Gittiğimize değdi.

Buradan, akşam saat 20.30  da Hekim Evinde icra edilecek olan Müzik şöleni (Çukurova’dan Nağmeler) programına katılmak üzere hareket ettik.. Hekim Evine geldiğimiz saatte program henüz başlamamıştı. Bir müddet sonra program başladı. Burada saat 23.oo kadar hoşça bir vakit geçirdik. Vakit bir hayli ilerlediği ve yol yorgunluğu da olduğu için bize tahsis edilen araç ile kalacağımız ANTANA oteline hareket ettik. Sabah erkenden kalkıp programa kaldığımız yerden devam etmek üzere yataklarımıza yattık.  (DEVAM EDECEK)