Rakamlar, sayıları gösteren sembollerdir. Onluk sayı sistemini 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 oluşturmaktadır. Her bir rakam tek başına bir sayıdır. Ancak her sayı bir rakam değildir. Onluk sayıların dışındaki sayılar birden fazla rakamın beraber yazılmasıyla oluşur.
Örneğin 5 rakamı aynı zamanda bir sayıdır. 43 bir sayıdır ama rakam değildir, 4 ve 3 rakamlarından meydana gelmiş bir sayıdır.
Numeroloji uzmanları, evrendeki tüm olayların matematiksel bir düzen içerisinde gerçekleştiğini söylemektedirler. İnanç sistemlerinin yanı sıra tanınmış şöhretli ve tarihi kişileri de kullanarak, ilgi çekici çok sayıda rakamsal çözümlemeler üretmektedirler. Ancak hemen ifade etmek gerekir ki, aynı konuda aksine ve karşıt görüşlü yorumcuların da değerlendirmelerine sıklıkla rastlanmaktadır.
Biraz da konu ile ilgilenenlerin hoşgörüsüne sığınarak magazinsel bir yaklaşımla rakamlarla ilgili bazı görüşleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Numeroloji ve astroloji uzmanları insanların, rakamların oluşturduğu kümelerden birine ait olduklarını varsaymaktadırlar. Onluk sayı sisteminden yani 1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarından her birinin (sıfır hariç) bir küme oluşturduğu iddia edilmektedir.
Hangi rakamın kümesinde olduğumuza gelince; Doğum tarihinizi gün ve ay olarak biliyorsanız, ait olduğunuz kümeyi kolayca bulabiliyorsunuz.
Örneğin doğum tarihi; 19.6.1990 olan kişinin kod no’su; 1+9+6+1+9+9+0=35 buradan devamla 3+5=8’dir. Yani 8 nolu kümedir.
Bir başka örnek; doğum tarihi 8.5.1995 olursa; 8+5+1+9+9+5=37 ve devamında 3+7=10 buradan da 1+0=1’dir. Yani 1 nolu kümedir.
Konunun uzmanlarının doğum tarihlerini baz alma nedeni ise, insanların dünyaya gelmelerinin kendi iradelerinin dışında gerçekleşmesidir.
Peki rakamların oluşturduğu kümelerin özellikleri nelerdir?
Uzmanlar uzun araştırmalar sonucu rakamların etkilerini belirlemişlerdir. Elbette bunlara uymayan istisnalar da gözardı edilmemelidir. Zaten bu bulgular her bir küme için sayfalar dolusu nitelikleri kapsamaktadır. Aşağıda bu olguları göz önünde tutarak çok kısa özetlerle, söz konusu rakam kümeleri hakkında bilgiler verilmiştir.
Kümelerin etkilerinin olumlu ve olumsuz etkileri aşağıda gösterilmiştir.
1″ (Bir)
(+)
Lider, yaratıcı, orijinal, yönetme kabiliyeti yüksek, otoriter, tutumlu, dürüst, güvenilir ve emin kişiler olmalarıdır.
(-)
hatayı affetmemeleri, çevrelerini yormaları, hoşgörülerinin sınırlı olması, diktatörce hareket etmeye meyilli olmaları ve olumsuzluklara çabuk sinirlenmeleridir.
2″ (İki)
(+)
Kibar, zarif, nazik, uzlaşmacı, hoşgörülü, sadık, saygılı, iyi gözlemci ve politik olmalarıdır.
(-)
Boş vermek, pasif kalmak, aşırı yumuşak olmak, melankolik görünmek ve zor karşısında sinmektir.
“3” (Üç)
(+)
Neşeli, çoşkulu, eğlenceli, iyi ve kötü gün dostu, içten seven, kıymet bilen, renkli, konuşkan, sezgileri güçlü olmalarıdır.
(-)
Yalnız kalmaktan korkar, konuşurken istemeden çok sık sürç ü lisan ederler ve üzülürler, eğlenirken dozu kaçırıp çevresini rahatsız edebilir, aldatılırlarsa hastalık derecesinde üzülürler.
“4” (Dört)
(+)
Disiplinli, düzenli, istatistikçi, metodlu, ciddi, vakur, ağırbaşlı, gerçekçi, tutumlu olmalarıdır.
(-)
Sıkıcı, ayrıntıcı, maddiyatçı, aşırı ciddiyetli, narsist ve megoloman görüntü vermeleridir.
“5” (Beş)
(+)
Aktif, özgür, değişimci, araştırmacı, meraklı, gösterişçi, bulunduğu her ortama uyabilen, çabuk samimi olan, öne çıkmayı seven olarak sıralanabilir.
(-)
Aceleci, şüpheci, asabi, abartıcı, sık sık arkadaş değiştirmesi, çıkarcılık ve benmerkezcilik olarak söylenebilir.
“6” (Altı)
(+)
Yardım seven, şefkatli, insancıl, paylaşmayı seven, yakınlarına ve dostlarına düşkün, çok duyarlı, etrafına yardım eden, bonkör ve olağanüstü iyimser olmaktır.
(-)
Kolay kandırılabilir, saygısızlara son derece tepkili, çok çabuk kırılmak olarak sayılabilir.
“7” (Yedi)
(+)
Entellektüel, aydın, meraklı, okumayı-öğrenmeyi seven, analiz yetenekli, ağır başlı, ölçülü, yardımsever, iyimser ve anlayışlıdır. Yakınlarına ve sevdiklerine düşkün, saygılı ve sevecendir.
(-)
Aşırı eleştirici olmak, yalnızlık arzusu, kalabalık hoşnutsuzluğu, tesir altında kalmak, insanları iyi tanıyamamaktır.
“8” (Sekiz)
(+)
Dengeli, mert, onurlu, bağımsız, ön sezisi güçlü, hareketli, takipçi, dost ve arkadaş ilişkileri güçlüdür.
(-)
Asabi olmak, aşırı güven, acele karar verme, fazla iyilik ve yardımsever olmak.
“9” (Dokuz)
(+)
Hümanist, hoşgörülü, yardım sever, anlayışlı, saygılı, iyimser, yapıcı ve dost canlısı olmalarıdır.
(-)
Tepkisizlik, acele karar verme, insanları iyi tanımadan ilişki kurmak, yanlış anlaşılmak gibi özetlenebilir.