Aydınlar Ocakları 41.Şûrası – Manisa ( 1 )

88

Aydınlar Ocakları genelinde her altı ayda bir yapılan Şûra toplantılarının 41. Si bu yıl 15 – 17 Mayıs tarihleri arasında buram buram Türklük ve İslâmiyet kokan şehzadeler şehri Manisa da yapıldı.

Duyurusu daha önceden yönetim kurulumuz tarafından ilan edilen, ilimiz Kocaeli Aydınlar Ocağını temsil etmek üzere, Av. Ruhittin Sönmez, Eşleri Dr. A. Gülden Sönmez Hanımefendi, Cemal Barış, eşleri Hanımefendi ve çocukları ( Özel Otolarıyla geldiler ), Mustafa Görgün ( Özel arabasıyla geldi ), İbrahim Gencer, İsmail Kaya ve İdris Türkten olmak üzere 41. şûraya katılma kararı aldık.

Sakarya Aydınlar Ocağıyla istişarede bulunarak aynı otobüsle gitmek üzere anlaştık ve gece saat: 24 00 te Kocaeli Otogar’ından hareket ettik. Susurluk’a vardığımızda otobüs şoförümüz yarım saatlik ihtiyaç molası verdi ve herkes tabii ihtiyaçlarını giderdikten sonra Susurluk köpüklü Ayranı‘nı içmeden gitmek olmaz diyerek birer bardak nefis ayran içildi.

Cuma sabahı saat 07 00 de konaklayacağımız otelimize geldik ve yol yorgunluğunu biraz olsun üzerimizden atmak için herkes odalarına çekilip istirahat etti. Cuma saati geldiğinde otelimize en yakın camiye Cuma namazımızı eda etmek için gittiğimizde caminin vaizi kürsüden vaaz ediyordu. Vaazda dikkatimi çeken, Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alındığı bir dönemde hiçbir cami vaiz’inin ağzına almaya cesaret edemediği Türklük konusunu işlemeğe çalışıyordu vaiz efendi. Dikkatimi çeken diğer bir nokta ise aynı caminin minberinin en üstünde Türk bayrağının asılı olmasıydı. Birilerinin “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk” sözüne inat; Cuma vaazını dinleyip, Türk Bayrağını camide görmekten Türklüğümle bir defa daha gurur duydum.

Saat: 15 00 te otelimizin toplantı salonunda Şûramızın ilk oturumu başladı.

Divan heyeti oluşturulduktan sonra konuşmacılar:

–          Av. Gürsel Aslan: “Din ve Milliyetçilik”,

–          Prof. Dr. İbrahim Öztek: “Millet, Milliyetçilik ve İslamiyet”,

–          Prof. Dr. Mehmet Pekin Karagöz: “3 Mayıs Türkçülük Günü”

–          Av. Ruhittin Sönmez: “Çözüm Sürecimi, Çözülme Sürecimi”,

–          Doç. M. Kemal Cerrahoğlu: “GDO lu ürünler ve etkileri”.

Konularında yaptıkları söyleşilerle değerli bilgilerini bizlere aktardılar.

1.Günkü program bittiğinde Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunan Manisa Aydınlar Ocağı, havuz kenarında mutantan bir akşam yemeği ziyafeti sundular. Tabi bu arada diğer vilayetlerimizden gelen arkadaşlarla hasret giderme, aramıza yeni katılanlarla tanışma faslını da unutmayalım.

Programın 2. Gününde 09 30 da toplantı salonunda tekrar toplanıldı ve Divan heyeti seçimiyle oturum başladı. Divan Başkanlığına oy birliği ile Av. Ruhittin Sönmez seçildi. Açılış konuşmasını Aydınlar Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Erkal yaptıktan sonra;

sırayla:

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Aslantürk, Türk tarihinin çeşitli evrelerinden nefis bir konuşma yaptı.

3. Konuşmacı olarak Çanakkale Aydınlar Ocağı Başkanı Abdullah Sarıca, “Çanakkale Ruhu” konulu söyleşisiyle dinleyenlere güzel mesajlar verdi.

4. Olarak İstanbul Aydınlar Ocağı üyesi Akademisyen Dr. Sakin Öner ise, 13 yıllık AKP döneminde Milli Eğitim’in nasıl millilikten çıkardığını verdiği çarpıcı örneklerle gözler önüne serdi.

Devam edecek.

 

Önceki İçerikGöç Sorunu
Sonraki İçerikAydınlar Ocakları 41.Şûrası – Manisa ( 2 )
İdris Türkten 1 12 1949 tarihinde Tokat/Artova da doğdu. İlkokulu Artova Gaziosmanpaşa ilkokulunda, Ortaokul ve Liseyi Turhal da okudu. Berlin Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünün 2. Sınıfından ayrıldı. Kocaeli Petkim Petro Kimya Fabrikasından emekli oldu. Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının her kademesinde görev yaptı. İYİ Parti Kocaeli İl kurucuları arasında bulundu ve İYİ Parti yönetim kurulunda bir dönem görev yaptı. Halen Kocaeli Aydınlar Ocağı İdari Sekreterliği görevini yürütmektedir. Editörlük ve güncel Köşe Yazarlığı yapmaktadır. Biri kız, iki erkek evladı var.