Fransa’nın Dilovası’nda Ne İşi Var?

74

Dün ulusal ve yerel gazetelerde Fransız Le Monde’a gazetesinin haberi ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyordu. Gazete olarak haber merkezimize servis edilen bu habere fazla itibar etmedik. Konu ulusal ve yerel basında ayrıntılı bir şekilde işlenince, bizde konuya Fransız kalmamak için kaleme sarıldık. Önce şu soruya cevap arayalım.

Fransızlar Dilovası’nda Ne Arıyor?
Bu soru çok önemli. Bu soruya cevap vermeden Fransızlar ve Fransa sömürgesini anlayamayız. Tarih boyu Fransa, Türkiye’yi ve Türkleri düşman gören bir ekol ve zihniyet tarafından yönetilmekte. Yıllar önce ‘Afrika’da Osmanlı Fransız Mücadelesi’ adlı bir kitap okumuştum. Fransa dünyayı sömürmek için öncelikle Osmanlının yıkılmasını, Osmanlı coğrafyasındaki bir çok ülkenin sömürülmesini planlamış, buna öncelikle Afrika dan başlamıştı. Bugün Afrika coğrafyasının büyük bir kısmı Fransız sömürgesi altında insanlar inim inim inliyor ve insanların ölüm yaşı ortalaması 40 civarında. Son yıllarda Fransa Türkiye’ye karşı düşmanlığını Türkiye’ye açıkça ortaya koymakta. İçte ve dışta Türkiye’yi zora sokacak plan ve propagandalar uygulamakta. 
En ünlü gazetelerin Dilovası’na gönderen Fransızlar, Türkiye’de boş durmamakta. Diyarbakır ve Doğu Anadolu’da cirit atmakta. Fransızlar, Diyarbakır ve Doğu Anadolu’da ne arıyorsa Dilovası’n da da aynı şeyi aramakta. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini içte ve dışta yok edebilmek için bütün güçleriyle çalışmakta.
Fransa’yı Tanımak İçin Afrika’yı Görmek Gerek
Dilovası’nda çevre kirliğini araştıran Fransız gazetesi Le Monde’a yöneticilerini Afrika ülkelerini görmeye davet ediyorum. Fransız sömürgesinin ne olduğunu gidip orda görsünler. Ben Kuzey Afrika’nın Tunus, Fas, Batı Afrika’nın Mali, Nijer,Burkina Faso Orta Ofrika’nın Çad, Kamerun ve Nijerya, Doğu Afrika’nın da Etiyopya bölgesini adım adım gezerek belgeseller çektim. Fransızlar bu bölgelerin adeta bu bölgelerin kanını iliğini sömürmüş bütün değerlerini sömürerek, her bakımdan işgal etmiş. Dünyanın en fakir üçüncü ülkesi olan Burkina Faso’da her hafta altın dolu bir uçak Fransa üzerinde Hollanda’ya kaçırılırken, Burkina Faso’lu insanlar 40 yaşında ölüyorlar, üç çocuktan ikisi çocuk yaşta ölürken açlık ve fakirliğin pençesinde inim inim inliyor. Le Monde’a gazetesi ve Türkiye’deki Fransız sevicileri sadece Burkina Faso’yu görsünler ve Fransız sömürgeciliğinin ne olduğuna baksınlar. Eğer Burkina Faso’ya gidemezlerse biz gidip geldik.Arzu ederlersehttp://www.gebzegazetesi.com/yazar.asp?yaziID=12243 linkinden okuyabilirler…
Osmanlı Fransız Mücadelesi Devam Ediyor
Bugün Türkiye kendine gelmekte, hem içte hem de dışta gücüne güç katarak çalışmalarını sürdürmekte. Fransa Osmanlı’yı yıkıp yok ederek sömürge yaptığı Dünya’daki birçok ülkeyi tek tek kaybediyor. Arap Dünyası ve Afrika dünyasında Türkiye sevgisi had safhada. Türkiye 55 ülkeli Afrika da yıllarca 12 ülkede büyük elçisi vardı. Bugün bu büyükelçilik sayısı 30 a yaklaştı. Korku ve dehşete kapılan Fransa Türkiye’yi içerden karıştırmak bölmek ve parçalamak, ayrıca fakirlikten inip inim inleyen Ermenistan’ı tepe tepe kullanmakta. Sözde Ermeni  soykırımı ile Türkiye düşmanlığı yapmakta. İsterseniz Afrika da ki Osmanlı Fransız mücadelesi ile ilgili 
www.belgeselyayincilik.com’da ki http://www.belgeselyayincilik.com/gezi-yazilari/yurt-disi-gezi-yazilari/afrikada-osmanli-medeniyeti linkini okuyabilirsiniz. Ermenistan da ki Fransa sömürgesi yüzünden yaşanan fakirliği ise http://www.belgeselyayincilik.com/gezi-yazilari/yurt-disi-gezi-yazilari/ermenistan linkinden rahatlıkla okuyabilirsiniz. Hem Ermenistan’ı da karış karış gezip Fransız lobisinin Ermenistan’ı nasıl fakir bıraktığını bizzat yerinde görmüş araştırmış bir gazeteci olarak Türkiye’de Fransız lobisi ve ermeni destekçileri Ermenistan da yaşanan fakirliği görmeye davet ediyorum.
Dilovası’nda Çevre Kirliliği Yok mu?
Dilovası’nın 35 yıllık canlı şahidiyim. Dilovası’nın nerden nereye geldiğin en yakın bilen gazetecilerden birisiyim. Bu konuda ciddi araştırmalar yapıp, belgesel çeken, tarihe not düşüp zamana noterlik yapan bir insanım. Dilovası’ n da elbette bir kirlilik var. Son yıllarda bu kirliliğin önüne geçmek için devlet, belediye ve Dilovası halkı âdete seferberlik başlattı. Sanayicilerin büyük bir kısmı iyi niyetle çalışmalar yapıp, bacalarına filtre takıyor. Arıtma tesisleri çalışıyor. Bölgede planlı bir sanayileşme söz konusu. Elbette sıkıntılar ve sorunlar var bu sıkıntı ve sorunlar her geçen çözüm yolunda ilerliyor. Fransız gazetesi Le Monde’a Dilovası’nı gündeme getirerek Türkiye’yi küçük düşürmeye çalışıyor. Dilovası’nın ilçe yapılmasıyla sorunların çözümü yolunda çok önemli atımlar atıldı.