Yeni Hükümete Tavsiyelerimiz

96

AK PARTİ; Yöneticilerinin de beklemediği Genel Başkanları Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN kişiliği ve liderlik vasfı ile yakaladığı rüzgâr yıllarca milletimize kan kusturan yolsuzluk, yoksulluk, çete, mafya, hortumlama olayları işsizlik, açlık, vurgunculuk ve umursamazlık sebebi ile tek başına % 50 oy alarak üçüncü defa iktidar olabilmiştir.

Bu güne kadar Türk Siyasi hayatında üç dönem üst üste iktidar olup da her seçim döneminde oylarını artıran bir başka parti yoktur.

Bunun en önemli sebebi Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın içinden gelmesi ve halkla bütünleşmesidir. Başbakan konuşurken dinleyenler ” işte bizden birisi” diye kendisine inanıyor ve seviyor.

Öncelikle Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bu başarısından dolayı kutluyorum AK PARTİNİN önünde çok ciddi meseleler vardır.

Bu yazımızda Anayasa ve hukuk sorunlarına değinmeden Türk Milletinin beklentilerini Ak Parti yöneticilerine sunmak istiyorum.

1-Temel anlayış ve ana konularda mutabakat Türkiye’nin demokratik siyasi hayata geçtiği 1946 yılından beri milletimizin çok büyük çoğunluğunun rağbet ettiği ve devamlı olarak reyleriyle desteklediği ve iktidara getirdiği temel siyaset anlayışı şu şekilde olmalıdır.

Milliyetçi, muhafazakâr, demokrat, dürüst ve atılımcı bir siyaset bu temel anlayıştaki beş kavramın belirgin özelliklerini Ak Parti yöneticileri çok dikkatle inceleyip çalışma alanlarını bu yönde göstermelidirler.

Aksi takdirde yakaladıkları bu rüzgâr durursa kendileri çok şey kaybeder. Türk Milleti nasıl getirdiyse öyle de götürmesini bilir gönül böyle olmasını istemez.

Bu beş kavramı ayrı ayrı incelemek zorundayız. Milliyetçi; siyaseti şahsi çıkar ve istikbal için değil ve fakat mensup olduğumuz şerefli Türk milletine hizmet için yapmak Devleti milliyetçi anlayışla yönetmek.

Muhafazakâr: milletimizin kimliğini belirleyen ve toplumda fazilet ve saygınlığı canlı tutan milli ve manevi değerleri koruyup geliştirmek

Demokrat: Hür düşünceleri benimseyen ve savunan bir zihniyet. Ancak devletin bölünmez bütünlüğünü Anayasamızda teminat altına alınan kutsal değerleri hangi düşünce ve maksatta olursa olsun tavizsiz korunmak.

Dürüstlük: Siyaseti şahıs ve gurup çıkarları için bir yol olarak gören anlayışı red ve onunla mücadele ederek her yer ve her halde temiz davranış ve helal kazanç inancını mutlak hakim kılmak.

Atılımcı: Ülkemizi her alanda çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için girişimci ruhu canlı tutmak ve gelişmeci hamleleri devam ettirmektir.

Siyasi çalışmalarda gereken bu “TEMEL ANLAYIŞI” belirtildikten sonra başlatılması gerekli olan yeni girişimin bazı ana konularda da mutabakatı sağlamak zaruridir.

Aksi halde tutarlı mütecanis, uyumlu ve insanlarımıza güven veren bir hareketten bahsedilmesi mümkün değildir. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durum muvacehesinde bu ana konular şu şekilde sıralanmalıdır.

Ana mutabakat konuları;

İç ve dış güvenlik; bölücülük ve bu suçu teşvik hiçbir zaman hürriyetler sahasında yer alan bir konu değildir. Türk Milletinin bütünlüğü değişmez bir esastır.

Etnik ve inanç farklılıkları bu bütünlüğü zaafa uğratacak nitelikte kullanılamaz. Toprak ve millet bütünlüğümüzü güçlendirecek müessir tedbirler süratle alınmalıdır.

Bölücülük ve terörün iç ve dış kaynaklarını kurutmak için kesin ve kararlı mücadele yürütülmelidir. Ülke savunması güçlü tutulmalıdır. Avrupa Birliğine girmenin şartı egemenliğimiz ve Kıbrıs dahil olmak üzere toprak bütünlüğümüzden taviz verilmesi olmamalıdır.

Avrupalı bilmelidir ki Avrupa Birliği olmazsa Türkler mutlaka Türk Birliğini kurmakta kararlıdır. Görüşünü artık telaffuz etmeye başlamalıyız.

Ayrı ayrı inceleme konusu yapacağımız Adalet, işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk, hortumlama, vurgunculuk, rüşvet gibi toplumu derinden yaralayan özgüveni kaybettiren bu konulara da acilen neşter vurulması ve hiçbir güçten korkmadan üzerine gidilmesi halinde Ak Partinin yakaladığı rüzgârı daha bir artıracaktır.

Aksi halde bu rüzgâr bir durulursa netice hüsran olur. Temennimiz ve dualarımız rüzgârın devam etmesinden yanadır.