Fatma Kaplan Hürriyet’ten Beklenen

114

31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerinde Kocaeli’de tek ilçe ama pir ilçe el değiştirdi. Kentin kalbi İzmit’i millet ittifakının adayı Fatma Kaplan Hürriyet %50,39 oyla kazandı. Kentteki serisini devam ettirmeyi hayal eden cumhur ittifakı için İzmit ağır bir darbe oldu. Hatta AKP’nin ”İzmit’i kaybedeceğimize büyükşehiri kaybetseydik, bu ağır oldu.” yorumlarını işittik. Cumhur ittifakı her ne kadar dışarıya çaktırmamaya gayret etse de İzmit mağlubiyetiyle derinden sarsıldı. Millet ittifakı ise seneler sonra Belsa’yı devralmanın haklı mutluluğunu yaşadı, halen yaşamaya da devam ediyor.

Ancak bana soracak olursanız galibiyet sarhoşluğunu üzerimizden atmanın zamanı geldi. Millet ittifakı olarak büyük bir kazanım yaptık, harikulade çalıştık ve beraber başardık. Hepsine katılıyorum ama artık işe odaklanmak lazım. Başta başkanımızın daha sonra da millet ittifakı teşkilatları mensupları olarak her birimizin mevzulara artık farklı bir perspektifle bakması gerekiyor. Çünkü İzmit’in iktidarı bizleriz, seçmen İzmit’i bize emanet etti. Bu teveccühe uygun adımları atabilmek için artık işe koyulmak gerekiyor.

Fatma başkanın makamı resmen devralmasının üzerinden neredeyse 20 gün geçti. Kent belediyeyi önümüzdeki 5 sene içinde yönetecek kadroyu merakla bekliyor ama daha özel kalem müdür bile netleşmedi. 1 Mayıs 2019 itibariyle Fatma başkan tek bir başkan yardımcısı atadı. İnce eleyip sık dokumak istediğini hata yapmadan ilerlemek istediğini biliyorum. Lakin artık önündeki uzun yolculukta el ele yürüyeceği yol arkadaşlarını kamuoyuna tanıtmalı.

Doğal olarak yardımcılıklar noktasında herkesin başka önerileri, bambaşka beklentileri var. Çok isim kulislere yansıyor ama öyle biri var ki AKP’lilerin dahi desteğini sağlamış durumda. Bu isim herkesin yakından tanıdığı Hüseyin Erol…

İzmit’te yaşayıp Hüseyin Erol’dan ve çalışmalarından habersiz olmak inanın güç, görmek istemeseniz bile görmemek mümkün olmaz. Fatma hanımdan önce İzmit adaylığı için en kuvvetli isim olarak görülüyordu fakat Fatma hanımın adı geçmeye başlar başlamaz çekilerek onun arkasında durdu, çalışmalarına desteklerini eksik etmedi. Uzun zamandır kentin sosyal yaşamına kattıkları ortada. Biz İzmit’iz gibi herkesin benimseyip bağrına bastığı bir çatıyı inşa etti. Burada pek çok yardım kampanyasının öncüsü oldu, gönüllülük esaslı organizasyonları koordine etti. Farklı görüşlerden insanları buluşturdu, kente bugün gelenekselleşmeye başlayan önemli programları aşıladı.

Fatma başkan kendi başına her şeye yetemez bu yüzden Belsa’da gözü kapalı güvenebileceği işinin ehli isimlere ihtiyacı var. Ve bu isimlerin kentte karşılığı da olmak zorunda Hüseyin Erol hem belediyenin sosyokültürel çalışmalarını idare edebilecek hem de belediyeyi ziyaret etmek isteyen vatandaşları her zaman güler yüzle misafir edip, çay kahve ikram edecek isim olabilir, olmalı. Kent sağcısıyla solcusuyla, her rengiyle Hüseyin Erol’u makamda görmek istiyor. Bu görev için ondan tecrübelisini bulmak mümkün mü? Bence değil.

Fatma başkanın iletişimi, İzmit’teki karşılığı bambaşka, çok özel. Bu koltuğu kazanmasında kendi şahsi özelliklerinin rolünü göz ardı etmek mümkün değil. Fatma başkanın 2024’de büyükşehir belediye başkanlığına talip olacağını görmek için hususi bir siyasi okuma yapmaya gerek yok. İnşallah Fatma başkan 2024’e kadar İzmit’te kendisini kanıtlayacak, 2024’de de büyükşehiri kazanacak. Ama bunu başarabilmesi için A takımını yakın zamanda mümkün olan en kaliteli taşlarla oluşturması, kamuoyuna takdim etmesi gerekiyor. Meclis çoğunluğuna da sahip olmadığı Belsa’da milletvekilliğinden miras kalan ”Her şeye ben tek başıma yetmeliyim.” anlayışıyla yol yürümeye kalkarsa hem kendisini çok yıpratır, hem de hiçbirimizin istemediği hatalar yapabilir.

Fatma Hanım bugün piyasayı kasıp kavuran genç ve yetenekli şarkıcılar gibi. Karizmasıyla kitleleri peşine takmış durumda. Lakin bu tabloyu başarıyla muhafaza edip sağlıklı şekilde renklendirebilmesi için marifetli gitaristlere, bateristlere, vokalistlere ve asistanlara ihtiyacı var. Sahnede onun tam arkasında başkalarının da durması gerekiyor.

Fatma hanımdan beklenen işte tam olarak bu…