Milli de Değil, İttifak da Değil.. İltica

81

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacaklarını, kayıtsız şartsız Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini” açıklamasından hemen sonra, Saray’a davet edildi. Burada yapılan Tayyip Erdoğan- Bahçeli görüşmesinden “milli ittifak” kararı çıktı.

Bir seçim işbirliğinden çok, iltica (sığınma) denebilecek bir birliktelikti bu.

AKP’nin MHP’lilerin oylarına ihtiyacı vardı. İltihak (katılma) veya iltica (sığınma) dense ülkücülerin gururu incinir, oy vermezlerdi.

Hemen o müthiş propaganda makinesi harekete geçirildi. Öncelikle yandaş medya bu “ittifak” dışında kalan partileri (bir ittifak yapacaklarına dair hiçbir söz söylemedikleri halde) “şer ittifakı” ilan etti.

AKP- MHP birlikteliğini “şer ittifakına karşı yerli ve milli ittifak” sloganı ile pazarlama planı yürürlüğe kondu.

Gerekçe hazır: “Türkiye adeta bir milli mücadele vermektedir. Yerli ve milli unsurların milli mutabakatına ihtiyaç vardır.”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de “şer ittifakı” içinde anılmaktan korkmuş olmalı ki, bu “ittifaka” girme konusunda atağa kalktı.

MHP ile AK Parti’nin bu birlikteliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Destici “BBP bugüne kadar olduğu gibi bu birlikteliğin yanındadır ve bu birlikteliğe katkı sunmaya devam edecektir” dedi.

  • Öncelikle belirtelim ki, kendileriyle siyasi işbirliği yapmayan rakiplerini “gayri milli, yabancı ve şer ittifakı” olarak nitelendirmek peşinen milli mutabakatı sabote etmektir.
  • MHP ve BBP genel başkanlarını biz Türk Milliyetçisi olarak bilirdik. Bu iki genel başkan Tayyip Erdoğan’ın BOP’un eşbaşkanı olması; kendisini Türk kabul etmemesi, Türk Milletini etnisite temelli yirmi küsur parçaya bölmeye çalışmasına dair eleştirileri kulaklarımızdan silinmedi. PKK ile müzakere etmesine karşı çıkıp, “Çözüm değil, Çözülme süreci” dediklerini unutmadık.

Erdoğan ve Ak Parti’yi TSK’ya kurulan kumpaslar, ordumuzun vatansever kadrosunun tasfiye edilmesi; FETÖ’yü palazlandırması sebebiyle yaptıkları çok ağır eleştirileri hala hafızamızda taze.

AKP iktidarı hakkındaki yolsuzluk, hırsızlık iddialarını ve Devlet Bahçeli’nin odasındaki 17.25’de durdurulmuş duvar saatini unutmadık.

  • Erdoğan’ın, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını; Bahçeli’ye ve Türk milliyetçilerine ‘kafatasçısınız, kandan besleniyorsunuz, Fatiha bilmezsiniz’ dediğini Bahçeli unutmuş olabilir ama biz unutmadık.

Bugüne kadar Erdoğan’ın bu görüşlerinin değiştiğine dair kendisinden bir söz duymadık.

Şimdi insaf edin ve söyleyin, İYİ Parti lideri Meral Akşener haksız mı?

“Şimdi bu muhteremler yerli ve milli, bizler gayrı milli ha. Hadi oradan be!…”

**********************************

“Çömez Devlet, Güçsüz Devlet” Saygısızlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Ocak’ta 43. Muhtarlar Toplantısı’nda beni ürperten bir cümle sarf etti:

“Karşınızda ne Osmanlı’nın ‘hasta adam‘ı, ne Cumhuriyetin ‘çömez devlet’i, ne 1970’lerin, 1990’ların güçsüz ülkesi var. Artık bunların karşısında büyük ve güçlü Türkiye var” dedi.

Ürperdim. Çünkü “Çömez devlet” dediği Atatürk döneminde Türkiye Cumhuriyeti en itibarlı, en çok saygı gören devletlerin başında geliyordu. Devletin başı olan Atatürk, düşmanlarının bile saygı ile andığı bir liderdi. Savaş sonrasının bütün olumsuz şartlarına rağmen, ekonomik olarak da Cumhuriyet tarihimizin en yüksek rakamlı büyümesinin sağlandığı dönemdi.

Ürperdim. Çünkü “Çömez Devlet’in” 1932’de zamanın en büyük Uluslararası Örgütü olan Cemiyet-i Akvam (Milletler Cemiyeti) ya da sonraki adıyla “Birleşmiş Milletler”e üye olmasını hatırladım.

O zaman ki Milletler Cemiyetine girmek için prosedür gereği Türkiye’nin müracaat etmesi gerekiyordu. Ancak M. Kemal Atatürk böyle bir katılımın bizim yapacağımız bir başvuru ile değil, doğrudan doğruya Cemiyet-i Akvam’ın Türkiye Cumhuriyeti’ni resmen daveti ile olması gerektiğine inanmaktadır.

Genel Sekreter Sir Eric Dummond, durumu inceledikten sonra şu karara varıyor: “Cemiyet-i Akvam’a katılmanın hukuksal şekli yönünden öncelikle bir talepte bulunmak daha doğru olacaktır. Ancak eğer böyle bir işlem; MUSTAFA KEMAL TÜRKİYE’SİNİN örgüte katılmasına engel olacaksa,  o zaman hukuksal sıradanlıklardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Çünkü MUSTAFA KEMAL TÜRKİYE’SİNİN, CEMİYETİ-İ AKVAM ÖRGÜTÜ AÇISINDAN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR.”

Cemiyet-i Akvam Genel Kurulu toplanır. Türkiye’yi davet kararı alınır. İçinde Kurtuluş Savaşımızda düşmanımız olan İngiltere, İtalya, Fransa, Yunanistan dâhil bütün üye ülkelerin katılımıyla Türkiye’ye davet çıkarılır. Türkiye daveti kabul ederek bu örgüte üye olur.

Ürperdim. Çünkü “Güçlü Türkiye” dediğiniz günümüzde ise Cumhurbaşkanımız Fransa’dan randevu alabilmek için 5700 ton et, füzeler ve Airbuslardan oluşan bir alım sözü vermek zorunda kaldığını düşündüm. Milyarlarca Euroluk bu alımı yaptığı halde, Fransa Cumhurbaşkanı Macron‘un demokrasi ve insan hakları nasihatlerini de dinlemekten kurtulamadığı aklıma geldi.

Ürperdim. Çünkü “Güçlü Türkiye”de ABD’nin sınırımızda bir PKK devleti kurmakta olduğunu düşündüm.

***

Erdoğan’ın “Güçsüz devlet” dediği dönemlerde (hatta koalisyonlarla yönetilen Türkiye’de) unutmayın Türkiye Kıbrıs‘a girdi. Soydaşlarımızın hakkını korudu, orada bir devlet kurdu. ABD üslerini yasakladı, ambargoya direndi. Kardak için savaşmayı göze aldı. K. Irak’ta 50-60 km derinliğinde alanlarda operasyon yaptı. PKK’yı bitirme noktasına getirdi. PKK’yı besleyen ve A. Öcalan’ı barındıran Suriye, bir generalimizin ihtarıyla, Öcalan’ı sınır dışı etti.

Güçlü Türkiye dediğiniz günümüzde ise Ege’de 18 adamızı Yunanistan işgal ve ilhak etti.

Vatan toprağımız sayılan bölgeden Süleyman Şah türbesini kaçırdık.

Yunanlar Türk hava sahasını ve deniz sahamızı defalarca ihlal ediyor. Çipras Keçi Adamızda ayine katılıyor. Devletimizi yönetenlerden ses seda çıkmıyor.

“Çömez ve güçsüz devlet” dönemi dediğiniz zamanın devlet adamları kadar iyi şeyler yapamıyorsunuz. Bari onlara saygı duyun.

Şimdi lütfen söyleyin, İYİ Parti lideri Meral Akşener şöyle söylemekte haksız mı?

“Şimdi bunlar yerli ve milli. Bizler gayrı milli ha. Hadi oradan be!..”

 

 

Önceki İçerikEdebiyat Araştırmacısı Yazar İSA KOCAKAPLAN İle MEHMET ÂKİF ERSOY’un Ebedî Âleme İntikalinin 81. Yıldönümü Vesilesiyle İSTİKLAL MARŞI Hakkında Konuştuk.
Sonraki İçerikDenktaş
Avatar photo
Doğum 20.07.1956 BUCAK-BURDUR Eğitim Cumhuriyet İlk Okulu, Bucak Lisesi (Mezuniyet 1973) İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi - Kimya Yüksek Mühendisliği (Mezuniyet 1978) İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Mezuniyet 1995) Çok sayıda şirket içi ve şirket dışı eğitim programlarına iştirak. (ISO 9000, Toplam Kalite Yönetimi, Verimlilik, İş İdaresi, Pazarlama, İstatistiksel Proses Kontrol, Kişisel Gelişim, Kişisel İmaj ve diğer konularda onlarca eğitim programı) 1978-1980 Akyazı/Sakarya Yonca Süt Fabrikası İşletme ve Laboratuar Şefi 1980-1995 Petkim A.Ş. Yarımca Kompleksi (İşletme Mühendisi, İşletme Şefi, Başmühendis.) 1995-2001 Satış Müdür Muavini 2001-2004 Tüpraş Körfez Petrokimya ve Rafinerisi Ticaret Müdür Yrd. 2004 - 01.02.2007 Tüpraş Körfez Petrokimya ve Rafinerisi Ticaret Müdürü. 01.02.2007 - 30.09.2007 Tüpraş Körfez Petrokimya ve Rafinerisi İnsan Kaynakları Müdürü. 01.01.2008 - 30.10.2008 Yantaş Yavuzlar Plastik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı. 8. Beş Yıllık Kalkınma Planı Kauçuk Ürünleri Sanayii Özel İhtisas Komisyonu Başkanlığı yaptı. (2001) 03.03.2010- Serbest Avukat Medeni Hal :Evli ve İki Çocuklu Lisan : İngilizce (İntermedite level) Sosyal Faaliyetler :İstanbul Üniversitesi Korosu, Kubbealtı Musiki Cemiyeti ve halen Tüpraş Türk Sanat Müziği Grubunda korist. 250 mühendis üyesi bulunan Petkim Mühendisler Derneği'nde 4 yıl başkanlık yaptı. Kocaeli Aydınlar Ocağı'nda Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halen Yönetim Kurulu Başkanı. 2001-2002 yıllarında Kocaeli TV' de, "Geniş Açı" adlı siyasi, sosyal, kültürel tartışmaların yapıldığı programın yapımcılığı ve sunuculuğunu yaptı. Halen Kocaeli Gazetesinde haftada bir köşe yazısı yayınlanmaktadır. Bu yazıların tamamı kocaeliaydinlarocagi.org.tr sitesinde yer almaktadır.