Tarih Elbet Sizi de Yazacak!

60

 

“Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.” Alia İzzet Begoviç

Referandum için artık günler sayıladursun, 12 yıldır işbaşında olan AKP hükümetleri ve Cumhurbaşkanının fazla uzağa gitmeden yaptığı ve yapmadığı icraatlara bakarak hafızamızı tazeleyelim.

  • 1982 Anayasasının sayısız maddelerini değiştirmelerine rağmen, söz verdikleri halde seçim yasasını ve YÖK kanununu değiştirmediler.
  • Suriye sınırındaki mayınlı araziyi temizlemek için 49 yıllığına İsrailli bir şirkete kiraya vereceklerdi, anayasa mahkemesinden geri döndü. Şimdi aynı sınıra metrelerce yükseklikte ve genişlikte beton duvar çekiliyor.
  • Suriye’ye Şam Emevi camisinde namaz kılacaktık, Rus uçağını düşürdükten sonra, burnumuzu sınırdan dışarı çıkaramaz olduk.
  • 17/25 Hırsızlık ve yolsuzluk olaylarının failleri yargılansın denildi, (bunların kimisi akrabam kimisi kankam) dediler ve yargının önünü kestiler.
  • 2010 Referandumunda Fethullah Gülen’le ittifak kurup yargı sistemini değiştirdiler ve başta genelkurmay başkanı olmak üzere yüzlerce yüksek rütbeli subaya kelepçe vurup Silivri kampında esir muamelesine tabi tuttular.
  • 15 Temmuz darbesinden hemen sonra Cumhur Başkanı televizyonlara çıkarak: “Aldatıldık, Allah bizi affetsin, milletim bizi affetsin” diyerek pişmanlığını dile getirdi ama daha bir hafta önce muhtarlar toplantısında: “Hayatım boyunca ne kimseyi aldattım, ne de kimseye aldandım” cümlelerini kurdu.
  • Referandum propagandaları boyunca, devletin araçlarını, valiler ve kaymakamlarını, kamu çalışanlarını okul ve öğrencileri kendilerine propaganda aracı olarak alet ettiler ve milyarlarca devlet parasını kendileri adına kullandılar.
  • HAYIR, kampanyası için sahaya inenlere ise akla hayale gelmeyecek olmadık zorluklar çıkararak ya salonlarının elektriğini kestirdiler, ya üstlerinden salonun kapısını kilitlediler veya bindirilmiş kıtaları üzerlerine saldılar.

Şimdi bütün bunlara, bu kadar aldatılmaya, bu kadar çelişkilere rağmen gene de koskoca ülkenin geleceğini tek kişiye teslim etmek ne kadar doğru, Türk Milleti aklına ve vicdanına danışmayacakmı?

Son sözüm yanımızda gözüküp, her zaman mağdur edebiyatı yaparak, sonrada; yetmez ama evet deyip kuvvetliden yana, iktidarın kuyruğuna takılanlaradır. Vereceğiniz bir tek “EVET” oyuyla tarih, Alikemalleri, Prens Sebahattinleri, Damat İbrahimleri, Çözüm süreci mucitlerini, Akilleri nasıl vatana ihanet edenler listesine yazdıysa sizi de yazacaktır hiç kuşkunuz olmasın!

Saygılarımla.