Bu ihracı hak ettin sen. Hem de sonuna kadar hak ettin Meral Akşener…
Kardeşim, ham hayaller kurmanın ne âlemi vardı. “MHP tek başına iktidar olacak” iddiası da ne oluyordu?
Neyinize yetmiyor yüzde 12?
Almışsınız 40 milletvekilini, geçin HDP’nin yanındaki en küçük parti sıralarına, keyfini çıkarın.
Bak lideriniz TBMM Salı vaazlarında ses tellerini bozmak pahasına haykırıyor. Ülkesi için fedakârca çalışıyor. “Tarihe not düşmek” için sabahlara kadar konuşma metnini bizzat kendisi yazıyor. Her pazartesi gecesi uykusuz kalıyor.
Sen de tutturmuşsun “ülkücüler tarihe not düşen değil, tarih yapan olacak” diye.
Vatan toprağında gezmediğim bir karış toprak, görüşmediğim vatandaş kalmayacak azmi içinde mitingler, toplantılar yapmak ne demek?
Hele hele “Ülkücüler iktidar olmalı, Cumhurbaşkanı, Başbakan ülkücü olacak” demek de ne demek.
“Ben Başbakan olacağım” dersen, Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan anketlerde Reis’e tek alternatif olarak çıkarsan olacağı budur.
Reis bunca terör örgütü ve düveli muazzama ile mücadele eden bir “başkomutan” olarak ya bir de senin yüzünden Başkan veya Cumhurbaşkanı seçilemezse yakışık alır mı?
Bak Genel Başkanınızın Cumhurun Başı ile arasından su sızmıyor. “Püskevit” içindeki lokum gibi eziverirler seni.
Sen 19 senedir genel başkan olan “bilge liderden” daha mı iyi bileceksin? Reis’in himayesine gir, bakarsın ülkücü kadroları biçmekten vazgeçer, devlet kademelerinde ülkücü kadrolaşma yaptırıverir.
İktidar olmak iyi bir şey olsa O gayret ederdi? Bak ne zaman yüzde 18’e çıktı, bastı frene. Allah muhafaza yüzde 16’yı geçersen bir de bakmışsın koalisyon ortağı falan olmak zorunda kalabilirsin.
Bir de sen çıkmışsın “80 milletvekilini 3 ayda nasıl 40’a düşürdük? Toplayalım kurultayı muhasebesini yapalım” gibi cahilce heveslere kapılmışsın.
Bilmez misinki Saray’da muhteşem hukuk labirentleri inşa edebilen ustalar vardır. Bu labirentlere bir girdin mi çıkamazsın.
Hem yüzde 12 iyidir. 40 milletvekili tam ideal sayıdır. Tek başına iktidar zaten var. İstikrar iyidir.
Ya koalisyon falan olur da AKP’nin “şerlerine” ortak olsanız daha mı iyi? “Ülkücü irade” bunu nasıl karşılar düşündün mü?
Veya Allah esirgesin, sizin yüzünüzden Reis’in sağlığı falan bozulursa ne olur, düşünsenize. Ülke kaosa mı girsin?
Bunca senelik siyasi hayatında hikmetinden sual olunamayacağını öğrenememişsen, “bilge liderin” tapulu arazisinde senin ne işin olabilir ki?
Hak ettin be kardeşim.
MHP’ye genel başkan adayı oldun ya, suçun büyük, çok büyük.
Partiden atmak ne kelime. Asamazlar ama, “teröristbaşı” ilan edip ağırlaştırılmış müebbet verseler yeridir.
*******************************************
Meral Akşener’in Şansı
Meral Akşener’in MHP üyeliğinden atılması MHP’deki değişim ve Akşener’in lider olma ihtimalini azalttı mı, çoğalttı mı?
Yandaş ve yanaşma medyadaki ısmarlama yorumlara bakarsanız bırakın azalmayı, ihtimal bile kalmadı.
Gerçek böyle mi?
OHAL şartlarında olduğumuz malum. Normal hukuk düzeninde hayal dahi edemediğimiz sayıları onbinlerce olan gözaltılar, tutuklamalar, memuriyetten atılmalar, özel mülkiyete el koymalar gündemde.
Terörle mücadele çok çetin. Can ve ekonomik kayıp yönünden oldukça maliyetli.
Ordumuz içeride ve sınırımızın dışında bir savaş içinde.
Böyle bir ortamda MHP genel başkanının kim olacağının gündemin birinci sırasında olması beklenemezdi.
İşte bu karambolde Bahçeli ve MHP Genel Merkezi Akşener’i partiden atma kararı verdi.
“Meral Akşener’in şansı kalmadı” yorumlarını yapanlar bu ortamda Mahkemenin bağımsız davranamayacağı kanaatine dayanıyor. Böylece Mahkemenin tedbir kararını kaldırmadığı gibi, uzun süre karar vermeyeceği veya olağanüstü kurultayı ve alınan kararları geçersiz sayacağı varsayımı ile yorum yapılıyor.
**************************************
Hukuki Durum
Önce MHP kurultayı konusunda nerede kalmıştık ona bakalım.
6 aylık uzun tartışma ve hukuki mücadelelerden sonra, Çağrı Heyetinin davetiyle 19 Haziran’da olağanüstü kurultay yapıldı. Bu kurultayda tüzük değişikliği yapıldı.
“Olağanüstü kurultaylarda seçim olamaz” hükmü ile genel merkez yönetiminin kurultay sürecinde disipline sevk yetkisi kaldırıldı.
MHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı müracaatla Ankara 3’üncü Asliye Mahkemesi, yapılan tüzük değişikliklerini “ihtiyati tedbir” yoluyla durdurdu.
Tüzük kurultayında yapılan 14 değişiklik tedbir kaldırılana kadar uygulamaya konamayacak. Tedbir kaldırılırsa veya nihai karar muhaliflerin lehine olursa, seçimli olağanüstü kurultay toplanabileceği gibi, Meral Akşener’in ihracı da geçersiz olacak.
Şu anda bu kurultayda alınan kararlar da, Genel Merkezin yetkileri de hukuken askıda. Mahkeme tedbir kararına karşı yapılan itirazı değerlendirip karar verecek.
Bir taraftan da “partiden ihraç” kararına karşı itiraz olacak ve akabinde başka bir hukuki süreç işleyecek.
Bir başka ihtimal olağanüstü kurultay toplanması sağlanabilirse üst kurul delegelerinin oylarıyla Meral Akşener’in ihraç işlemi geçersiz kılınabilir. Seçimli kongrede delegelerin teklifiyle genel başkan adayı olabilir.
Bahçeli ve ekibinin bütün hesabı hukuki süreçlerle zamanı geçirmek, 2018’de yapılabilecek “olağan kurultay” sürecine girmek. Böylece bir önceki kurultayda kendisini seçen ve fakat şimdi çoğunluğunun muhalefete özellikle Meral Akşener’e destek verdiği kesinleşen delegeleri değiştirip, yerlerine emir kulu delegeler seçtirmek.
******************************************
Ya Bahçeli Ya MHP Biter
İşin özeti şu: Bahçeli ve ekibi ülkücü iradeden yani delegenin huzuruna çıkmaktan korkuyor. Bunun için her türlü hukuk hilelerini ve ittifakı mubah görüyor. Hatta “Bahçeli sözü” dediği halde “10 Temmuz’da olağanüstü kurultay yapılacak” vaadini yerine getirmedi.
Devlet Bahçeli ülkücü iradeden korkan, sözüne güvenilmeyen, AKP ile Saray’a sonsuz hoşgörülü ve nazik, ülkücülere karşı tahammülsüz ve kaba davranışlarıyla ülkücü tabandan iyice koptu. Bugüne kadar verdiği “dürüst, bilge, beyefendi” izlenimlerini yer ile yeksan etti.
Buna karşılık Meral Akşener Devlet Bahçeli’ye meydan okuyor. “Toplayın kurultayı, sorun delegelere. Meral Akşener partiden atılsın mı, kalsın mı? Delege ne diyorsa ben razıyım” diyor.
Bu haliyle Bahçeli MHP’nin başında kalamaz. Kalırsa MHP diye bir parti kalmaz.
***************************************************
Ölmez Bu Hareket
Demokrasiden uzaklaştıkça onun nimetlerini daha iyi anlıyoruz. Ekmek kadar, su kadar demokrat liderlere ihtiyacımız var. MHP kanadında parti içi demokrasinin zerresine tahammül edemeyen Devlet Bahçeli demokrat ve lider olamadığını gösterdi.
Kitleler Meral Akşener‘in bu ihtiyaca cevap verebileceğine inanıyor. Ayrıca toplumda karşılığı olan, içinde bulunduğumuz siyasi, sosyal ve ekonomik krizden çıkış için güvenilen bir lider adayı.
Siyaset bilimi toplumda karşılığı olan siyasetçilerin, hele “partiden ihraç” gibi açık demokrasi dışı tedbirlerleengellenemeyeceğini anlatır.
İnanıyorum ki, MHP’de Meral Akşener’in liderliğindeki değişim hareketi bitmeyecek. Bütün engellemelere rağmen Meral Akşener kuvvetli bir lider olarak Türk siyasi hayatına damgasını vuracak.
Ülkücülerin nabzını en iyi tutan bir şairle, Ozan Arif‘le bitirelim:
“Gardaşım bu iman oldukça sende, Ölmez bu hareket, ölmez bu dava.
Evvel Allah, sonra senin sayende, Ölmez bu hareket, ölmez bu dava.”