Demokrasi ve Şehitler Mitingi

74

Yenikapı’daki mitinge, iktidarla beraber, muhalefet partilerinden CHP ve MHP seçmeni, liderleriyle beraber katıldılar.

Görülmeye değer bir kalabalık, takdir edilecek bir gönül birlikteliği vardı. Vatan, Bayrak, Demokrasi ve Millet adına yüreklerimiz kabardı.

Gönül isterdi ki HDP de katılabilseydi. Fakat bu partinin, katılmamaktan daha memnun olduğu anlaşılmaktadır. Ancak öyle sanıyorum ki seçmenleri bu mitinge duyarsız kalmamışlardır.

İlk kez, parti liderleri sahneye çıktığında diğer parti seçmenlerince yuhalanmadı, aksine alkışlandılar. Parti liderleri birbirlerinin açığını değil, olumlu taraflarını dile getirerek takdir ettiler.

Sayın Başbakan muhalefet liderlerine ve seçmenine teşekkür etti. Sayın Kılıçtaroğlu, Meclis başkanına teşekkür etti. Sayın Bahçeli saygılı bir dil kullanarak birlik ve beraberliğin önemine, Milletin özverisine vurgu yaptı. Mitinge heyecan kattı.

Sayın Genel Kurmay Başkanımızın konuşması, çoktandır duymaya hasret kaldığımız askerimizin gerçek yürek sesini yansıttı. Bu yüzden, sık sık alkışlarla takdir edildi. Milletle şanlı ordumuz arasında olumlu köprü kurması bakımından fevkalade bir konuşmaydı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu rezil kalkışmada, şehit ve gazi olan kardeşlerimize gereken ilgiyi, samimiyeti ve muhabbeti göstermesi, Milletin fedakârlığını önemsemesi çok olumlu ve isabetli olmuştur.

Hoşgörü sınırını genişleterek, davalarından vazgeçmesi de topluma pozitif moral değer olarak yansımıştır. Muhalefet liderlerini mitinge davet etmesi, darbeye karşı dik duran basına teşekkür ederek, bu hizmetlerini unutmayacağını vurgulaması bir vefa örneğidir.

Bu Milletin fikirleri, yaşantısı farklı olsa da, birbiriyle her hangi bir sorunu yoktur. Ancak parti liderlerinin zaman zaman olumsuz tavırları, seçmeni de gerebilmektedir.

Bu musibet darbe girişimi, çoktandır unuttuğumuz hasletlerimizi hatırlamamıza vesile oldu. Ortak, vazgeçilmez değerlerimiz için nasıl fedakârlık yapabileceğimizi gördük.

Sokakta yürüyen insanların zaman zaman birbirine toslayarak gerildiği zamanımızda, bu insan selinin engin hoşgörüyle, muhabbetle, hiçbir olumsuzluk yaşamadan, birçok sıkıntıya katlanarak bir araya gelebilmesi, düşmanları kıskandıran takdire şayan bir hadisedir.

Öyle sanıyorum ki yaşadığımız şok üzüntünün ardından, bu sıralar bir nebze ferahladık. Halk, demokrasi mitinglerinde tatlı bir yorgunluğun hazzını yaşamakta.

Mevzubahis Vatan olunca, gerisi teferruat oluyor neticede. Bu Millet, maruz kaldığı sınavdan, gururla ve alnının akıyla çıkmasını bilmiştir. Üstelik de tüm dünyayı şaşırtarak.

Birbirimizle değil, hizmetle uğraşırsak, koyduğumuz hedeflere ulaşmamız daha çabuk olacaktır.

Sevgiyle kalın…